Energieopslag in de horeca
Restaurants, hotels, vakantiehuisjes, ijssalons en fastfoodrestaurants, ze vallen allemaal binnen de horeca sector. Het is een specifieke branche waarbij de kosten voor energie voor veel ondernemers een hoge, dan wel niet dé hoogste kostenpost van de maand is. Er is namelijk voortdurend stroom nodig om de verschillende bedrijfsprocessen optimaal te laten functioneren. Gezellige sfeerverlichting, warme gerechten, een ijskoud biertje en een verwarmd terras. Als horecaondernemer verbruik je veel energie om jouw gasten een fijn moment buiten huis te bieden.
Sla op. En blijf gastvrij.
Met een Kiwatt Batterij slaat een horecaondernemer zijn eigen opgewekte zonne-energie op. Op momenten waarbij een dik wolkendek de lucht bedekt of wanneer het niet wilt stoppen met regenen, is het mogelijk om de eigen opgewekte energie optimaal in te zetten. Want de Kiwatt Batterij maakt een onderneming duurzamer, onafhankelijker én flexibeler. Zelfs zonder zonnepanelen is een Kiwatt Batterij interessant omdat het inkopen en het verkopen van energie volledig in eigen beheer is.
Negatieve terugleverprijzen met zonnepanelen? Die zijn er niet. Als kleinzakelijke horecaonderneming is het mogelijk om in ieder geval tot 2025 te profiteren van een 100% salderingsregeling. Na 2025 wordt deze langzaam afgebouwd tot 0%. Het gevolg hiervan is dat het 1 tot 2 jaar langer duurt voordat de zonnepanelen zijn terugverdiend. Met een batterij ben je voorbereid op wat komen gaat.
Voor de grootzakelijke horecaondernemingen is het niet mogelijk om te profiteren van de salderingsregeling met zonnepanelen, maar uiteraard wel van vermindering van de energiebelasting. En voor jou als groot energieverbruiker is een batterij erg interessant.
Maak van een kostenpost een opbrengstenpost
Door de flexibele energietarieven is het mogelijk om de batterij op te laden wanneer de inkoopprijs laag is en te ontladen zodra de inkoopprijs een hoger punt heeft bereikt. Zo veranderen kosten ineens in opbrengsten. De Kiwatt Batterij; een vooruitstrevende, duurzame én winstgevende investering.
Batterij Experience Center
Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.
Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.
Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over verduurzaming in de horecasector.
Nee, grootzakelijke horecaondernemingen komen niet in aanmerking voor de salderingsregeling. Echter, ze kunnen wel profiteren van vermindering van energiebelasting en het gebruik van de Kiwatt Batterij om hun energiebeheer te optimaliseren.
Na 2025 wordt de salderingsregeling voor kleinzakelijke horecaondernemingen geleidelijk afgebouwd tot 0%. Dit betekent dat het langer duurt om de investering in zonnepanelen terug te verdienen. Met een Kiwatt Batterij kunnen bedrijven hierop inspelen.
Met de Kiwatt Batterij kunnen horecaondernemers opgewekte zonne-energie opslaan, waardoor ze niet afhankelijk zijn van terugleverprijzen en minder blootgesteld worden aan de afbouw van de salderingsregeling.
De Kiwatt Batterij helpt horecaondernemers hun energiekosten te verlagen, maakt ze duurzamer en biedt flexibiliteit in het energiebeheer. Ondernemers kunnen energie opslaan en gebruiken op momenten dat de prijzen gunstig zijn.
Nee, de Kiwatt Batterij is ook interessant zonder zonnepanelen. Het stelt ondernemers in staat om energie in te kopen wanneer de prijzen laag zijn en deze te verkopen of gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn, wat financiële voordelen oplevert.