In het moderne bedrijfsleven is een betrouwbare stroomvoorziening belangrijk. Maar soms, als de vraag naar elektriciteit het aanbod overtreft, kunnen we te maken krijgen met stroomuitval door netcongestie. Dit kan behoorlijk vervelend zijn voor je bedrijf, omdat het de productiviteit verstoort en zelfs tot verlies van omzet kan leiden. Wat kunnen we doen om met stroomuitval om te gaan?
Netcongestie komt voor wanneer er meer vraag is naar elektriciteit dan het netwerk aankan. Dit kan leiden tot stroomuitval, van korte onderbrekingen tot langere black-outs.
Voor bedrijven kan dit betekenen dat medewerkers tijdelijk niet kunnen werken en machines niet kunnen produceren. Hierdoor kunnen ook andere kritieke bedrijfsprocessen ontregeld raken, wat financiële gevolgen kan hebben en zelfs kan leiden tot het verlies van klanten.
Het is moeilijk om precies te bepalen hoe groot de kans is dat jouw bedrijf te maken krijgt met stroomuitval. Nu nemen wij in Nederland verschillende maatregelen om de kans zo klein mogelijk te maken dat de stroom uitvalt, maar onmogelijk is het niet. De kans dat dit voorkomt hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van het bedrijf, de infrastructuur van het elektriciteitsnetwerk en de grootte van de vraag naar elektriciteit tijdens piekmomenten.
Netbeheerders werken continu aan het optimaliseren en upgraden van het netwerk om de betrouwbaarheid te waarborgen. Toch kan het voorkomen dat tijdens extreme omstandigheden, zoals een combinatie van hoog verbruik en storingen, er tijdelijke stroomuitval optreedt. Bedrijven die afhankelijk zijn van een constante stroomvoorziening kunnen echter altijd overwegen om noodplannen te ontwikkelen voor het geval van onverwachte stroomuitval.
Gelukkig komt stroomuitval door netcongestie nu nog zelden tot nooit voor. Toch kan dit in de toekomst anders zijn. Er zijn manieren om je bedrijf voor te bereiden:
Door bijvoorbeeld zonne-energie te gebruiken, wordt je bedrijf direct minder afhankelijk van het energienetwerk.
Het installeren van batterijen om energie op te slaan, helpt niet alleen om tijdens drukke tijden, maar zelfs bij stroomuitval stroom te kunnen blijven gebruiken.
Door efficiënter met energie om te gaan, kan je bedrijf het totale energieverbruik verminderen, waardoor de kans op stroomuitval en de impact ervan vermindert.
Met behulp van slimme monitoringtools krijgt je bedrijf een seintje wanneer er problemen dreigen, waardoor je maatregelen kan nemen.
Het hebben van een noodplan en back-upvoorzieningen, zoals batterijen, kunnen helpen om de impact van stroomuitval te beperken.
De Kiwatt Batterij geeft je bedrijf een beschermingsmechanisme tegen de dreiging van stroomuitval door netcongestie. De Kiwatt Batterij slaat energie uit het net of zonne-energie op tijdens rustige periodes en geeft deze vervolgens af tijdens piekmomenten of zelfs tijdens stroomonderbrekingen. De batterij kan een vermogen tussen 10 kWh en 200 kWh leveren en is ook nog eens te stapelen, waardoor de maximale capaciteit nog verder vergroot wordt. Weet je niet zeker welke Kiwatt Batterij bij jouw bedrijf past? Vul dan onze Quick Scan in of neem contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen om de perfecte batterij te vinden.
Kiwatt Batterij Brochure
Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.