SDE++: een subsidie waarvan de zon gaat schijnen

De regering heeft als doel gesteld de CO₂-uitstoot tot 50% te reduceren. Zo wordt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en dat is gunstig voor het milieu. Dit plan kan behaald worden met duurzame energie. Duurzame energie is beter voor het milieu omdat het de CO₂-uitstoot verlaagt. Tot 50% reduceren is een ambitieus plan waar wij volledig achter staan. Als ondernemer heeft u eigenlijk geen keus meer: u moet verduurzamen. Door middel van zonnepanelen wekt u uw eigen “schone”, duurzame energie op. Maar wist u dat u er ook geld aan kunt verdienen?

 

Wat is de SDE++ subsidieregeling?

Om meer bedrijven en (non)profitinstellingen in Nederland te motiveren en te stimuleren om hun eigen groene energie op te wekken, is de SDEsubsidie opgesteld. Dit staat voor: De Stimulering van Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie.

Deze regeling bestaat al sinds 2018 en is sindsdien twee keer gewijzigd, vandaar de twee plusjes die aan de naam zijn toegevoegd. Het laatste plusje is er in 2020 bijgekomen. Hierdoor was de regeling niet alleen geldig bij het opwekken van duurzame energie, maar ook bij duurzaamheidsprojecten waarmee CO₂-uitstoot wordt beperkt. Denk hierbij aan zonnepanelen op bedrijfsdaken of parkeerterreinen en e-boilers.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor deze subsidie?

U komt in aanmerking voor deze subsidie als uw installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère).

 

Hoe werkt de SDE++ subsidie?

Vooralsnog is er één subsidieronde per jaar, verdeeld over 5 fases. Binnen iedere fase loopt het maximale bedrag op waarvoor u een subsidie aanvraag kunt indienen. 


De SDE++ vergoedt bij zonne-installaties het verschil tussen de kostprijs van de duurzame energie die u opwekt en de (mogelijke) opbrengsten. U krijgt de subsidie toegekend over een periode van 15 jaar. Dit is namelijk de looptijd van de subsidie. 

De hoogte van deze subsidie die u kunt krijgen, is afhankelijk van de CO₂-reductie die u met uw zonne-installatie realiseert, maar óók van het moment waarop u de subsidie aanvraagt. Het is slim om van tevoren een aanvraagstrategie te bepalen om de kans op toekenning te vergroten. 

 

Groen pluspunt: sla uw energie op

Voor elke kilowattuur die u opwekt, ontvangt u een SDE-subsidie. Maar als u veel meer stroom opwekt dan u kwijt kunt op het net, worden uw zonnepanelen teruggeregeld. Dit heet clipping. Door clipping wekken uw zonnepanelen minder energie op, waardoor u minder teruglevert en dus subsidie misloopt. Dit voorkomt u als u uw stroom niet rechtstreeks teruglevert aan het net, maar opslaat in een accu. De Kiwatt Batterij is uw slimme buffer. Hiermee gebruikt u letterlijk alle stroom die u opwekt zelf. En u maakt ook nog eens optimaal gebruik van de SDE-subsidies. Dat is zéker een groen pluspunt.

 

Wanneer is een Kiwatt Batterij iets voor u?

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen voor het verduurzamen van uw bedrijf? Verstandig, want met het opwekken van uw eigen zonne-energie is het mogelijk om op een slimme manier te verduurzamen. En met de SDE++ subsidie is de investering in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. Maak direct de volgende stap in de energietransitie met een Kiwatt Batterij. Zo wordt overcapaciteit van uw zonnepanelen nooit een probleem. Het wordt een interessant verdienmodel. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Wilt u weten hoe onze Batterij uw bedrijf draaiend houdt? Melkveehouder Tijmen van Zessen deelt graag zijn ervaring met ons product. “Waar energie voorheen voor ons een kostenpost was, is het nu een opbrengstenpost geworden en verbreden wij ons verdienmodel.”  Lees hier hoe hij de Batterij inzet in zijn bedrijf. 

Uiteraard nemen wij de tijd om u alles over onze Batterij te vertellen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Bekijk hier de veelgestelde vragen, de productpagina of doe de quick scan. Zo krijgt u meer inzicht in welke oplossing het beste bij u past! 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=2e8875da-d75f-4b95-b5c6-840ef45b4717&sort=date.desc