Slimme buffer voor bedrijven

 

Veel bedrijven met zonnepanelen op het dak wekken overdag meer stroom op dan ze verbruiken en krijgen daar maar weinig voor terug van hun energiemaatschappij. Bedrijven met een grote installatie kúnnen zelfs niet hun volledige overschot terugleveren en gooien overdag dus gratis stroom weg. En dat terwijl ze ‘s nachts juist weer dure stroom moeten inkopen om hun installaties draaiende te houden. De oplossing voor deze mismatch? De energie die je overdag overhoudt opslaan in de Kiwatt Powerpack. Op die manier gebruik je alle stroom die je opwekt zelf. En je maakt ook nog eens optimaal gebruik van de SDE-subsidies.

Direct naar de aanbieding?

De Kiwatt Powerpack

Voor bedrijven en grote huishoudens

Kiwatt Powerpack

Fraai en modulair

De Powerpack heeft ’n strakke behuizing die voor haar opslagcapaciteit heel compact is: 44,5 cm breed, 140 cm hoog en 60 cm diep.

50 - 800 kWh opslagcapaciteit

De Powerpack kan van 50 – 800 kWh opslaan. Hiermee is de Powerpack zeer geschikt voor grootverbruikers.

Geschikt voor elk bedrijf en huis

Het enige wat je nodig hebt, is ruimte in de technische ruimte van je pand of schuur van je woning.

Heel veilig

De Powerpack is voorbereid op de meest recente veiligheidsnormen (PGS 37-1), heeft een lange levensduur en is recyclebaar.

Slim algoritme

Met behulp van gebruiksdata van o.a. de batterij, de aansluiting en een weerservice kunnen we de batterij optimaal laten werken.


Kiwatt Powerpack infographic
 • Omvormer

  De Powerpack heeft een geïntegreerde omvormer met een hoge efficiency. Hierdoor gaat er geen duurzaam opgewekte energie verloren.

 • Controller

  De controller laat je Powerpack slim (ont)laden en maakt in de toekomst de koppeling met de energiemarkt mogelijk.

 • Energiemanager

  Dankzij de energiemanager heb je real time inzicht in je energieverbruik en kun je zelf bepalen hoeveel je wilt besparen op je energie.

Zo. Die staat gratis op te laden.

Met de Powerpack sla je stroom op. Je eigen zonne-energie. Of voordelige netstroom. Stroom die goed van pas komt tijdens de piekmomenten. Kies voor ’n slimme buffer en je bent klaar voor de toekomst.

Zoek een dealer in de buurt

De voordelen van de Kiwatt Powerpack

 • Slimme buffer

  Je vult de Powerpack met groene stroom uit je eigen zonnepanelen, windmolen of uit het net tijdens voordelige daluren. Deze stroom gebruik je op regenachtige of windstille dagen en ‘s nachts om je installaties draaiende te houden.

 • Kleinere netaansluiting

  De Powerpack is jouw eigen energieleverancier tijdens piekuren. Daardoor heb je voldoende aan een kleinere aansluiting en hoef je geen aansluitkosten en hogere terugkerende vastrechtkosten te betalen voor een grotere aansluiting.

 • Maximaal gebruikmaken van de SDE-subsidies

  Voor elke kilowattuur die je opwekt, ontvang je een SDE-subsidie. Maar als jij veel meer stroom opwekt dan je kwijt kunt op het net, worden je zonnepanelen teruggeregeld. Dit heet clipping. Door clipping wekken je zonnepanelen minder energie op, waardoor je minder terug levert en subsidie misloopt. Dit voorkom je als je je stroom niet rechtstreeks teruglevert aan het net, maar opslaat in een accu.

 • Geen energiebelasting of transportkosten

  Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd en krijg je jaarlijks steeds minder uitbetaald voor de stroom die je teruglevert aan het net. Maar op andere momenten moet je wel betalen voor de stroom die je afneemt. Dit maakt het interessant om te investeren in een accu. Want voor stroom die je niet hoeft af te nemen van het net, hoef je ook geen energiebelasting en transportkosten te betalen.

 • Bijdrage aan een duurzamere wereld

  Met de Powerpack help je het elektriciteitsnet te ontlasten en draag je bij aan de energietransitie. Bovendien heb je dankzij de energiemanager real time inzicht in je energieverbruik, zodat je bewuster met je energie kunt omgaan. Je draagt dus bij aan een wereld waarin minder fossiele energie wordt verbruikt.

 • Groen pluspunt

  Als ondernemer laat je met de Powerpack niet alleen aan je klanten zien dat je vooruit denkt, maar ook dat je je verantwoordelijkheid neemt in de energietransitie. Hier scoor je – in offertetrajecten vaak letterlijk – punten mee.


Kiwatt Powerpack case

Onlangs hebben wij een Kiwatt Powerpack geïnstalleerd bij Tijmen van Zessen, melkveehouder in Lexmond. Hij is met zijn agrarische bedrijf een echte voorloper als het gaat om duurzaamheid. Door zelf energie op te wekken én op te slaan, zorgt hij dat zijn melkrobots dag en nacht kunnen draaien op groene stroom.

Slimme technologie

Je kan je Powerpack straks via je smartphone bedienen en monitoren. Je stelt bijvoorbeeld in op welke tijden je de accu wilt opladen, of juist wanneer je wilt terug leveren aan het net. Natuurlijk kan je ook precies de status van je Powerpack bekijken en in handige overzichten bekijken hoe je batterij presteert.

Kiwatt app design
Kiwatt Powerpack specificaties

Specificaties | Kiwatt Powerpack

Opslagcapaciteit
10,75kWh per blauwe unit (schaalbaar tot 800kWh)
Kiwatt Bi directionele omvormer
10kW of 20kW per witte unit
(schaalbaar tot 400kW)
Aansluitingen AC
400V / 3 fase
16A of 32A
Netwerkverbinding
UTP
DC voltage
300V .. 500V
Visualisatie
Kiwatt Energy Manager App
Formaat (H x B x D)
1420mm x 445mm x 595mm
(voor 4 blauwe en 1 witte unit)
Toepassing
IP43
Stapelbaar

Meer informatie over de Kiwatt Powerpack?

Kiwatt Powerpack
(vanaf 30 kWh)

Heb je al zonnepanelen? Wij installeren de Kiwatt Powerpack. Begin met het opslaan van je eigen energie!

Vanaf €25.800

Meer informatie