Wat is congestie?

Congestie in het energienet is een situatie waarin de beschikbare capaciteit van het energienet niet meer voldoet. Er is meer vraag of aanbod dan dat er mogelijk is om te transporteren. Dit komt voor wanneer de vraag naar energie in een bepaald gebied groter is dan het vermogen van de bestaande infrastructuur om die energie te leveren.


Andersom doet dit zich ook voor wanneer het aanbod van energie richting de energieleverancier groter is dan zij kunnen verwerken of waar vraag naar is. Door de grote hoeveelheid aan zonnepanelen is het aanbod aan energie vanuit consumenten in veel provincies van Nederland groter geworden dan de afname. Als gevolg hiervan kunnen delen van het energienet overbelast raken.

Gevolgen van congestie

Aanhoudende problemen met de levering of afgifte van energie kan vervelende gevolgen hebben:

a20ae260-be89-11ed-845c-063fbd770111,a227d1fe-be89-11ed-845c-063fbd770111,a21ae0e3-be89-11ed-845c-063fbd770111,a220a89c-be89-11ed-845c-063fbd770111

Storingen

Als gevolg van congestie kunnen sommige steden en zelfs hele provincies te maken krijgen met onderbrekingen in de energielevering. Hierdoor ondervindt u niet enkel ongemak, maar kan dit ook de continuïteit van uw bedrijf verstoren.

Tijdelijke beperkte beschikbaarheid van energie

In extreme gevallen kan congestie in het energienet leiden tot een beperkte beschikbaarheid van energie. Hierdoor zal energie niet altijd beschikbaar zijn wanneer u deze nodig heeft. Vooralsnog is dit in Nederland niet het geval.

Verhoogde kosten

Congestie in het energienet kan leiden tot hogere kosten voor energieleveranciers. Deze kosten worden aan u doorberekend, waardoor uw energiekosten flink kunnen stijgen.

Daling energiekwaliteit

Een vervelend gevolg van congestie is de mogelijk verminderde kwaliteit van de geleverde energie. Hierbij is het mogelijk dat er fluctuaties plaatsvinden in voltage- en frequentieniveaus. Aanhoudende problemen met een lagere energiekwaliteit kunnen invloed hebben op de functionaliteit en levensduur van uw elektrische apparaten. Dit is extra vervelend wanneer u deze apparatuur nodig heeft voor uw onderneming.

Doe hier de quickscan en ontdek welke oplossing bij u past.

Congestie per provincie

Door de stijgende vraag naar elektriciteit en het groeiende aanbod op andere momenten, raakt het energienet steeds meer verstopt. Deze congestie kan leiden tot stroomuitval, hogere elektriciteitstarieven en andere problemen. Klik op uw provincie om de huidige situatie te ontdekken.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob
Bedrijven

Oplossingen voor bedrijven

Word onafhankelijker van het net.

Als ondernemer is het belangrijk dat uw machines en andere elektrische apparatuur blijven functioneren wanneer u ze nodig heeft.


Stroomuitval of fluctuaties in het energieaanbod door congestie kunnen de continuïteit van uw bedrijf dwarsbomen. De Kiwatt Batterij is een onmisbare oplossing voor de congestieproblematiek in het energienet.


Het helpt u als ondernemer om uw energieverbruik op een efficiënte manier te beheren. Congestie kan het u moeilijk maken om energie te ontvangen, maar ook om uw opgewekte energie terug te leveren aan het net.

Energie op elk moment van de dag.

De energie die geleverd wordt door uw zonnepanelen hoeft geen netproblemen te veroorzaken.

De Kiwatt Batterij slaat uw energie op, ontlast het net en voorziet u van een maximaal gebruik van uw duurzaam opgewekte energie. Deze energiebron is niet alleen een oplossing voor congestie, maar is daarnaast cruciaal tijdens piekmomenten wanneer de elektriciteitskosten hoog zijn.

 

  • Voorkom energiepieken
  • Verlaag de energiekosten
  • Geen zwaardere netaansluiting nodig
  • Slim in- en verkoop van energie mogelijk

Het geheim van de Kiwatt batterij

De Kiwatt Batterij is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en particulieren, wij bieden de perfecte balans tussen thuisbatterijen voor particulieren (vanaf 10kWh) en van kleine tot grootschalige energieopslagsystemen (30-800kWh).

15bd4f96-9b06-4d6e-8ffc-de3d286cf5a6,dab665ff-5458-49a5-8d54-f35380ae43a2

Particulieren

Oplossingen voor consumenten

De Kiwatt Thuisbatterij.

Door de stijgende vraag naar elektriciteit op piekmomenten en het groeiende aanbod op andere momenten, raakt het energienet steeds meer verstopt. Deze congestie kan leiden tot hogere elektriciteitstarieven en netproblemen. Met een Kiwatt Thuisbatterij draagt u bij aan de oplossing voor dit probleem. U slaat simpelweg de energie van uw zonnepanelen, die u niet heeft verbruikt, op in de batterij. Vervolgens gebruikt u deze energie later op de avond en in de nacht.

Maximaal gebruik zonnestroom.

Door het gebruik van de Kiwatt Thuisbatterij vermindert u uw afhankelijkheid van het energienet, uw energieleverancier en verlaagt u de kans op congestie problemen. Bovendien verlaagt u de energierekening, door opgeslagen energie te gebruiken in plaats van energie af te nemen van uw energieleverancier. Met de bijbehorende app heeft u op ieder moment van de dag inzicht in uw energiegebruik.


Bent u benieuwd of de Kiwatt Batterij wat voor u is? Maak vrijblijvend een afspraak of vraag vandaag nog een offerte aan.