Verduurzaming in het onderwijs
Investeren in kinderen is investeren in de toekomst. De bewustwording van een duurzame wereld begint bij de basis. Voor kinderen is het goed om op jonge leeftijd al te leren hoe zij met kleine stapjes bij kunnen dragen aan een gezonder klimaat. De school dient dan uiteraard het juiste voorbeeld te geven. Het aanschaffen van zonnepanelen is een grote én groene stap. De platte daken van schoolgebouwen lenen zich daar perfect voor. Al 25% van alle scholen in Nederland is voorzien van zonnepanelen. Omdat scholen behoorlijke grootverbruikers zijn, valt er met relatief weinig moeite in de meeste gevallen een aardige besparing te verwezenlijken. Het draagt bij aan een duurzaam imago, maar voornamelijk ook aan een flinke besparing op de maandelijkse energierekening.
Sla op. En geeft het goede voorbeeld.
Met behulp van een Kiwatt Batterij is een school in staat om zijn eigen opgewekte zonne-energie op te slaan. Op koude, natte en donkere dagen zijn we blij dat we lekker binnen kunnen zitten. Onder andere voor dit soort dagen is een Kiwatt Batterij een uitkomst, want op momenten als deze is het mogelijk om opgeslagen energie optimaal in te zetten. Deze extra feature maakt een onderwijsinstelling duurzamer, onafhankelijker én flexibeler. Zelfs zónder zonnepanelen is een Kiwatt Batterij interessant omdat het inkopen en het verkopen van energie volledig in eigen beheer is.
Maak van een kostenpost een opbrengstenpost
Het energienet heeft nog altijd te maken met congestie: het kan de teruglevering van energie nog lang niet altijd aan. Door het installeren van een Kiwatt Batterij wordt de overtollige energie niet verspild, maar “bewaard” voor een later moment. Hierdoor wordt er geen overtollige energie meer verspild.
Door de flexibele energietarieven is het mogelijk om de batterij op te laden wanneer de inkoopprijs laag is en te ontladen zodra de inkoopprijs een hoger punt heeft bereikt. Zo veranderen kosten ineens in opbrengsten. De Kiwatt Batterij; een vooruitstrevende, duurzame én winstgevende investering. Wil je meer weten over duurzaam onderwijzen? Stichting Schooldakrenovatie en platform Scholen Op Koers naar 2030 ondersteunen onderwijsinstanties en gemeenten bij het verduurzamen van (basis)scholen, waaronder zonnepanelen op schooldaken.
Batterij Experience Center
Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.
Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.
Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over verduurzaming in het onderwijs.
Stichting Schooldakrenovatie en het platform Scholen Op Koers naar 2030 bieden ondersteuning aan onderwijsinstellingen en gemeenten bij het verduurzamen van schoolgebouwen, inclusief de installatie van zonnepanelen.
Zonne-energie is goedkoper dan energie die via het reguliere net wordt geleverd. Het helpt scholen om te besparen op hun energiekosten en bij te dragen aan een duurzamer milieu.
Door de batterij op te laden wanneer de energieprijs laag is en te ontladen wanneer de prijs hoog is, kunnen scholen kosten omzetten in opbrengsten, wat de Kiwatt Batterij een winstgevende investering maakt.
Het energienet kan niet altijd alle opgewekte energie verwerken. Met een Kiwatt Batterij kunnen scholen overtollige energie opslaan in plaats van deze terug te leveren aan het net, waardoor verspilling wordt voorkomen.
Nee, de Kiwatt Batterij is ook zonder zonnepanelen nuttig. Het stelt scholen in staat om energie op te slaan en te beheren, waardoor ze energie kunnen inkopen wanneer de prijs laag is en verkopen wanneer de prijs hoger is.