Energiemanagement

Van het opwekken van duurzame energie tot het inzichtelijk maken van uw maandelijkse energieopbrengst, het kan allemaal met Kiwatt.

Monitoren met uw smartphone

U kunt uw Kiwatt Batterij helemaal afstemmen op uw (energie)behoeften. Want de vraag is natuurlijk: wat is het beste moment om energie op te slaan? En wanneer kunt u beter energie terug leveren? Hoeveel stroom hebt u nog op voorraad? Met de Kiwatt app hebt u alles inzichtelijk. U kunt eenvoudig keuzes maken en de Batterij naar eigen inzicht instellen.

 

Kiwatt Gateway

De Kiwatt Gateway verbindt uw Kiwatt Batterij met de Kiwatt App. Hij geeft u real time inzicht in uw energieverbruik. Ook koppelt hij uw batterij met de energiemarkt. 
 

Energiebeheer

Genereer zon- of windenergie via zonnepanelen of windmolens. Beheer in de Kiwatt App uw opgewekte energie.

Overzicht in verbruik

Sla de opgewekte energie op, lever het terug aan het net of koop voordelig extra energie in met de Kiwatt App.
 

Verdien terug

Profiteer van gunstige energietarieven en wees onafhankelijker van het net. Handel op de energiebeurs, beheer uw eigen energie!

Energiemanagement

Wij helpen jou je energie eenvoudig te beheren.

De oplossing

Als u rond 18.00 uur thuiskomt van uw werk, hangt u uw elektrische auto aan de lader, maar dat is ook het moment waarop u begint met koken en misschien de wasmachine aanzet. En niet alleen u, maar de hele straat, de hele buurt, de hele stad. Een vergelijkbaar voorbeeld voor ondernemers: werknemers gaan ‘s morgens hun auto’s opladen en de fabrieken worden opgestart.

Deze energiepieken kunt u afvlakken door een Kiwatt Batterij te gebruiken. Zo blijft het netwerk stabieler en gebruikt u zonne-energie die anders verloren zou gaan.
Precies zien wat er gebeurt

Zodra er overcapaciteit ontstaat, weet de Kiwatt Batterij dit direct door slimme software. Hij start dan meteen met laden.

Natuurlijk kunt u ook precies de status van uw Kiwatt Batterij bekijken.

Zo helpt Kiwatt ondernemers en particulieren

Kiwatt wilt energieopslag eenvoudig maken voor ondernemers en particulieren. Want dromen over een duurzame installatie is mooi, maar echt iets doen is beter. 

De ontwikkeling van deze opslagsystemen doen we volledig in eigen huis. Daarnaast vindt bij ons de assemblage plaats, en worden alle systemen getest. Ondersteunende componenten, zoals omvormers en de eigen Kiwatt app, ontwikkelen we in samenwerking met betrouwbare leveranciers. Want het is simpel. De tijd dat energieopslag een avontuur was, is voorbij. De energietransitie is in uitvoering, en begint bij u- en onszelf. Op de zaak, en thuis. 

Met de Batterij wordt dat vanzelfsprekend voor u. Vandaag al. En anders zeker morgen.

Handelen op de energiemarkt helpt bij energiemanagement

De energiemarkt is een dynamische en complexe markt waar producenten, leveranciers, handelaren en afnemers samenwerken om de levering van energie goed op elkaar te laten aansluiten. In deze wereld van grote vraag en het fluctuerende aanbod kan het handelen op de energiemarkt een aantrekkelijke optie zijn. 

Kiwatt is uw partner als het gaat om het opslaan van duurzaam opgewekte energie in onze Kiwatt Batterij. De Kiwatt app maakt de maandelijkse energieopbrengst ook nog eens inzichtelijk (geldt niet voor de Kiwatt Thuisbatterij App). Zo wordt het beheer van de binnenkomende en uitgaande energie nog makkelijker. 

Het zal u hierbij opvallen dat u vaak meer zonne-energie opwekt dan dat u zelf verbruikt. In dat geval slaat u de energie veilig op in uw Kiwatt Batterij, zodat u het op momenten dat de zon niet schijnt kan inzetten voor eigen gebruik. Zolang er zon is, blijven uw zonnepanelen energie opwekken, ook wanneer uw batterij vol is. Met onze batterij bent u in staat om uw eigen opgewekte energie te verkopen aan het net via de Epex energiemarkt. Op momenten dat de energieprijs hoog is kan dit een flinke financiële prikkel bieden. 

 

Met een dynamisch energiecontract en een Kiwatt Batterij heeft u een ijzersterke combinatie voor slim in- en verkopen van energie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Onze oplossingen

Maak een keuze
1db38f8d-13aa-42e4-afb0-8d330dc5db82,b2e233ed-a628-4aa6-9644-0c1a2e890c85,7ab6011c-dafc-432e-8ea0-2c3dac1f1757,8da808b0-4462-4ced-be97-8ec0005598dc

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.
fc3b5ce2-53cf-47ab-b81f-53df1b481563,75ef427d-5d96-4ace-ae6b-ae45fa4c6958,2bf752e3-34eb-4f8c-b2aa-22efe743a020,596cf3a2-ffbd-4fc4-bb7a-294e5cd96f42,ac2d6f3c-e145-4f0d-a37f-10386bd75f7b
Hoe snel kan ik een Kiwatt Batterij opladen?

Het duurt ongeveer 2 uur voordat de Kiwatt Thuisbatterij volledig is opgeladen. Afhankelijk van uw verbruik kunt u hier bijvoorbeeld de avond en nacht mee overbruggen. Voor onze andere productconfiguraties is de omvormer bepalend voor de oplaadsnelheid. Wij bieden een 10kW en 20kW omvormer aan bij batterijen met een opslagcapaciteit van 30kWh en hoger.

Is er subsidie op de Kiwatt Batterij?

Momenteel is er voor de zakelijke batterijen een Energie Investerings Aftrek. Voor de thuisbatterij is er in sommige gemeenten een subsidie beschikbaar. Voor allebei de subsidies geldt dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van uw besteding.

Kan ik een Kiwatt Batterij huren of leasen?

Huren is niet mogelijk, leasen wel. U kunt bij uw offerte aanvraag aangeven dat u interesse heeft om te leasen. 

Kan ik met het Kiwatt batterijsysteem op slimme momenten laden en ontladen?

Het is zeker mogelijk om op specifieke momenten de Kiwatt Batterijen op te laden en te ontladen. Kiwatt stelt aan de hand van uw profiel de gewenste tijden in. 

Zie ik in de Kiwatt app hoeveel stroom ik teruglever aan het net?

In de Kiwatt app ziet u hoeveel stroom u terug levert aan het net, indien u een slimme meter heeft en een internetaansluiting.