Energiemanagement

Van het vangen van de zonnestralen op jouw dak tot het optimaliseren van je maandelijkse energieopbrengst, bieden wij bij Kiwatt innovatieve oplossingen voor een groenere en efficiëntere energietoekomst. Ontdek de mogelijkheden van onze Kiwatt energieopslagsystemen. Welkom bij de revolutie van slim energiegebruik.

Meer weten over onze energiemanagementsystemen (EMS)? Lees hier meer.

Jouw energie monitoren op je smartphone

Je kan jouw Kiwatt Batterij helemaal afstemmen op jouw (energie)behoeften. Want de vraag is natuurlijk: wat is het beste moment om energie op te slaan? En wanneer kan je het beste energie terugleveren? Hoeveel stroom heb je nog op voorraad? Met de Kiwatt App heb je alles inzichtelijk. Je kan eenvoudig keuzes maken en de Batterij naar eigen inzicht instellen. Dat is efficiënt energiemanagement.
 

Kiwatt Gateway

De Kiwatt Gateway verbindt jouw Kiwatt Batterij met de Kiwatt App. Deze app geeft real-time inzicht in je energieverbruik. Extra feature: de app koppelt de batterij met de energiemarkt. 

De oplossing in energie

Als ondernemer ken de situatie: medewerkers laden 's ochtends hun auto's op en tegelijkertijd worden fabrieken opgestart. Het zorgt voor duidelijke energiepieken.

Het beheer van deze energiepieken wordt eenvoudiger met het gebruik van een Kiwatt Batterij. Hierdoor blijft het netwerk stabieler en maak je efficiënt gebruik van zonne-energie die anders verloren zou gaan. Energiemanagement helpt niet alleen bij het optimaliseren van je persoonlijke energieverbruik, maar draagt ook bij aan het stabiliseren van het bredere elektriciteitsnetwerk. Het is een slimme oplossing die niet alleen kostenbesparend is, maar ook duurzaamheid bevordert door efficiënt gebruik van hernieuwbare bronnen.

Onze oplossingen

Congestie per provincie

In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKIW_landkaart_Gelderland_mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

Direct zien wat er gebeurt

De Kiwatt Batterij reageert onmiddellijk op overcapaciteit dankzij intelligente software. Wanneer er een overschot aan energie is, begint de batterij automatisch met laden. 

U heeft bovendien de mogelijkheid om de actuele status van jouw Kiwatt-batterij nauwkeurig te monitoren. Dit draagt bij aan effectief energiemanagement, waarbij de batterij slim wordt ingezet om overtollige energie op te slaan en zo bij te dragen aan een efficiënter gebruik van hulpbronnen.

  • 100% gebruik van eigen opgewekte energie
  • Overcapaciteit gaat niet verloren
  • Bespaar op de energierekening
  • Onafhankelijker van het net

Zo helpt Kiwatt ondernemers

Kiwatt streeft ernaar energieopslag toegankelijk te maken voor ondernemers, omdat het niet alleen mooi is om te dromen van een duurzame installatie, maar nog beter is om daadwerkelijk actie te ondernemen. Onze opslagsystemen worden intern volledig ontwikkeld, geassembleerd en getest. In samenwerking met betrouwbare leveranciers ontwikkelen we ondersteunende componenten, waaronder omvormers en onze eigen Kiwatt App. Energiemanagement is essentieel, en daarom streven we ernaar dit proces eenvoudig en effectief te maken.

Want het is simpel. De tijd dat energieopslag een avontuur was, is voorbij. De energietransitie is in uitvoering en begint bij jou en onszelf. Met de Batterij wordt dat vanzelfsprekend voor jou. Vandaag al. En anders zeker morgen.

Handelen op de energiemarkt

In de energiemarkt, een dynamische en complexe arena waar producenten, leveranciers, handelaren en afnemers samenwerken, is effectief energiemanagement essentieel. In een wereld van wisselende vraag en aanbod kan handelen op de energiemarkt een aantrekkelijke optie zijn. Kiwatt fungeert als jouw partner in duurzaam energiebeheer, met de Kiwatt Batterij voor de opslag van zelf opgewekte energie. De Kiwatt app biedt inzicht in de maandelijkse energieopbrengst, vereenvoudigend energiemanagement.

Vaak wek je meer zonne-energie op dan je verbruikt. In zo'n geval slaat de Kiwatt Batterij overtollige energie veilig op, beschikbaar voor eigen gebruik op momenten zonder zon. Zelfs wanneer de batterij vol is, blijven jouw zonnepanelen energie opwekken. Met een dynamisch energiecontract en de Kiwatt Batterij heb je een krachtige combinatie voor slim in- en verkopen van energie, inclusief de mogelijkheid om jouw opgewekte energie te verkopen via de Epex energiemarkt, met potentieel aanzienlijke financiële voordelen. 

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over netcongestie in de provincie Friesland.

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bcategory%5D%5B%5D=%2FEnergiemanagement
Zijn energieopslagsystemen schaalbaar en aanpasbaar voor verschillende bedrijfsgroottes?

Ja, moderne energieopslagsystemen zijn zeer aanpasbaar en kunnen worden geschaald om te voldoen aan de behoeften van zowel kleine als grote ondernemingen, waardoor ze een veelzijdige oplossing bieden voor diverse zakelijke toepassingen.

Is het mogelijk om energie terug te leveren aan het net?

Ja, met een geïntegreerd energieopslagsysteem en gateway kunt u kiezen om energie terug te leveren aan het net tijdens piekverbruiksperioden of wanneer tarieven het hoogst zijn, wat financieel voordeel kan bieden.

Hoe dragen energieopslagsystemen bij aan duurzaamheid?

Deze systemen optimaliseren het gebruik van hernieuwbare energie, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en ondersteunen zo de duurzaamheid van uw bedrijfsvoering.

Wat zijn de voordelen van energieopslagsystemen voor mijn bedrijf?

Energieopslagsystemen stellen uw bedrijf in staat om zonne-energie of goedkope netstroom op te slaan voor gebruik tijdens piektijden of uitval, wat leidt tot lagere energiekosten en een betrouwbaardere energievoorziening.

Wat is de rol van een energiemanagementgateway in mijn bedrijf?

Een energiemanagementgateway verbindt uw energieopslagsysteem met monitoring-apps en maakt interactie met de energiemarkt mogelijk, wat cruciaal is voor het effectief beheren van energiekosten en het benutten van gunstige tarieven.