Energiemanagement

Van het vangen van de zonnestralen op uw dak tot het optimaliseren van uw maandelijkse energieopbrengst, bieden wij bij Kiwatt innovatieve oplossingen voor een groenere en efficiëntere energietoekomst. Ontdek de mogelijkheden van onze Kiwatt energieopslagsystemen. Welkom bij de revolutie van slim energiegebruik.

Uw energie monitoren op uw smartphone

U kunt uw Kiwatt Batterij helemaal afstemmen op uw (energie)behoeften. Want de vraag is natuurlijk: wat is het beste moment om energie op te slaan? En wanneer kunt u het beste energie terugleveren? Hoeveel stroom hebt u nog op voorraad? Met de Kiwatt App heeft u alles inzichtelijk. U kunt eenvoudig keuzes maken en de Batterij naar eigen inzicht instellen. Dat is efficiënt energiemanagement.

 

Kiwatt Gateway

De Kiwatt Gateway verbindt uw Kiwatt Batterij met de Kiwatt App. Deze app geeft u real-time inzicht in uw energieverbruik. Extra feature: de app koppelt uw batterij met de energiemarkt. 
 

Energiebeheer

Genereer zon- of windenergie via zonnepanelen of windmolens. Beheer in de Kiwatt App uw opgewekte energie.

Overzicht in verbruik

Sla de opgewekte energie op, lever het terug aan het net of koop voordelig extra energie in met de Kiwatt App.
 

Verdien terug

Profiteer van gunstige energietarieven en wees onafhankelijker van het net. Handel op de energiebeurs, beheer uw eigen energie!

Energiemanagement

Wij helpen jou je energie eenvoudig te beheren.

De energie-oplossing

Bij thuiskomst van uw werk sluit u niet alleen uw elektrische auto aan om op te laden, maar begint u ook met koken en zet u de wasmachine aan. Dit geldt niet alleen voor u, maar voor de hele straat, de buurt, en zelfs de hele stad. 

Ondernemers kennen een vergelijkbare situatie: medewerkers laden 's ochtends hun auto's op en tegelijkertijd worden fabrieken opgestart.

Het beheer van deze energiepieken wordt eenvoudiger met het gebruik van een Kiwatt Batterij. Hierdoor blijft het netwerk stabieler en maakt u efficiënt gebruik van zonne-energie die anders verloren zou gaan. Energiemanagement helpt niet alleen bij het optimaliseren van uw persoonlijke energieverbruik, maar draagt ook bij aan het stabiliseren van het bredere elektriciteitsnetwerk. Het is een slimme oplossing die niet alleen kostenbesparend is, maar ook duurzaamheid bevordert door efficiënt gebruik van hernieuwbare bronnen.

Direct zien wat er gebeurt

De Kiwatt-batterij reageert onmiddellijk op overcapaciteit dankzij intelligente software. Wanneer er een overschot aan energie is, begint de batterij automatisch met laden. 

U heeft bovendien de mogelijkheid om de actuele status van uw Kiwatt-batterij nauwkeurig te monitoren. Dit draagt bij aan effectief energiemanagement, waarbij de batterij slim wordt ingezet om overtollige energie op te slaan en zo bij te dragen aan een efficiënter gebruik van hulpbronnen.

Zo helpt Kiwatt ondernemers en particulieren

Kiwatt streeft ernaar energieopslag toegankelijk te maken voor zowel ondernemers als particulieren, omdat het niet alleen mooi is om te dromen van een duurzame installatie, maar nog beter is om daadwerkelijk actie te ondernemen. Onze opslagsystemen worden intern volledig ontwikkeld, geassembleerd en getest. In samenwerking met betrouwbare leveranciers ontwikkelen we ondersteunende componenten, waaronder omvormers en onze eigen Kiwatt App. Energiemanagement is essentieel, en daarom streven we ernaar dit proces eenvoudig en effectief te maken.

Want het is simpel. De tijd dat energieopslag een avontuur was, is voorbij. De energietransitie is in uitvoering en begint bij u- en onszelf. Op de zaak, en thuis. Met de Batterij wordt dat vanzelfsprekend voor u. Vandaag al. En anders zeker morgen.

 

Handelen op de energiemarkt helpt bij energiemanagement


In de energiemarkt, een dynamische en complexe arena waar producenten, leveranciers, handelaren en afnemers samenwerken, is effectief energiemanagement essentieel. In een wereld van wisselende vraag en aanbod kan handelen op de energiemarkt een aantrekkelijke optie zijn. Kiwatt fungeert als uw partner in duurzaam energiebeheer, met de Kiwatt Batterij voor de opslag van zelf opgewekte energie. De Kiwatt app biedt inzicht in de maandelijkse energieopbrengst, vereenvoudigend energiemanagement.

Vaak wekt u meer zonne-energie op dan u verbruikt. In zo'n geval slaat de Kiwatt Batterij overtollige energie veilig op, beschikbaar voor eigen gebruik op momenten zonder zon. Zelfs wanneer de batterij vol is, blijven uw zonnepanelen energie opwekken. Met een dynamisch energiecontract en de Kiwatt Batterij heeft u een krachtige combinatie voor slim in- en verkopen van energie, inclusief de mogelijkheid om uw opgewekte energie te verkopen via de Epex energiemarkt, met potentieel aanzienlijke financiële voordelen. 

Onze oplossingen

Van 30kWh tot 1MHw

b2e233ed-a628-4aa6-9644-0c1a2e890c85,7ab6011c-dafc-432e-8ea0-2c3dac1f1757,8da808b0-4462-4ced-be97-8ec0005598dc,c62a78d4-97f8-4d47-b6b7-36e7f0d31bb2,835e1fcf-d997-4dfc-9aeb-572d86bc672e,d8f9676c-40c7-461c-af85-d9b52c8a31c2,b907be56-fd88-4e64-a388-0ce4ea82f15e

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.
fc3b5ce2-53cf-47ab-b81f-53df1b481563,75ef427d-5d96-4ace-ae6b-ae45fa4c6958,2bf752e3-34eb-4f8c-b2aa-22efe743a020,596cf3a2-ffbd-4fc4-bb7a-294e5cd96f42,ac2d6f3c-e145-4f0d-a37f-10386bd75f7b
Hoe snel kan ik een Kiwatt Batterij opladen?

Het duurt ongeveer 2 uur voordat de Kiwatt Thuisbatterij volledig is opgeladen. Afhankelijk van uw verbruik kunt u hier bijvoorbeeld de avond en nacht mee overbruggen. Voor onze andere productconfiguraties is de omvormer bepalend voor de oplaadsnelheid. Wij bieden een 10kW en 20kW omvormer aan bij batterijen met een opslagcapaciteit van 30kWh en hoger.

Is er subsidie op de Kiwatt Batterij?

Momenteel is er voor de zakelijke batterijen een Energie Investerings Aftrek. Voor de thuisbatterij is er in sommige gemeenten een subsidie beschikbaar. Voor allebei de subsidies geldt dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van uw besteding.

Kan ik een Kiwatt Batterij huren of leasen?

Huren is niet mogelijk, leasen wel. U kunt bij uw offerte aanvraag aangeven dat u interesse heeft om te leasen. 

Kan ik met het Kiwatt batterijsysteem op slimme momenten laden en ontladen?

Het is zeker mogelijk om op specifieke momenten de Kiwatt Batterijen op te laden en te ontladen. Kiwatt stelt aan de hand van uw profiel de gewenste tijden in. 

Zie ik in de Kiwatt app hoeveel stroom ik teruglever aan het net?

In de Kiwatt app ziet u hoeveel stroom u terug levert aan het net, indien u een slimme meter heeft en een internetaansluiting.