Een kleinverbruiksaansluiting is maximaal 3x80 ampère (tot maximaal 100.000 kWh). Een grootverbruiksaansluiting is een aansluiting zwaarder dan 3x80A.
Het duurt ongeveer 2 uur voordat de Kiwatt Thuisbatterij volledig is opgeladen. Afhankelijk van uw verbruik kunt u hier bijvoorbeeld de avond en nacht mee overbruggen. Voor onze andere productconfiguraties is de omvormer bepalend voor de oplaadsnelheid. Wij bieden een 10kW en 20kW omvormer aan bij batterijen met een opslagcapaciteit van 30kWh en hoger.
De Kiwatt Batterij staat in verbinding met uw zonnepanelen. De zonnepanelen moeten hun energie kwijt. Die zoeken naar de eerste de beste gebruiker die ze tegenkomen. Denk aan de overeenkomst met water: als je dat naar beneden drukt, zoekt het de eerste de beste uitweg naar boven. Zo werkt het met energie ook. De zonne-energie wordt eerst ‘gedrukt’ naar de apparaten in uw gebouw, zoals de waterkoker, wasmachine, verlichting etc. Zodra de woning/ het gebouw is voorzien van voldoende energie, wordt de Kiwatt Batterij gevuld. Wanneer ook de batterij vol is gaat de eventuele overtollige energie terug naar het net.
Benieuwd hoe anderen de batterij gebruiken? Lees hier de verhalen van verschillende klanten.
Dat is zeker mogelijk. Combineer dit met onze Kiwatt Flex dynamische stroom, maar u kunt met iedere dynamische stroomaanbieder gebruikmaken van onze batterij. Voor de thuisbatterij is dit nog niet mogelijk, wel voor onze andere batterijconfiguraties.
Ons energieopslagsysteem is bedoeld om energie in 24 uur te verbruiken. Het is dus niet zo dat u in de zomer de batterij vollaadt en het in de winter pas gaat verbruiken. Op een zonnige winterdag kunt u wel genoeg energie opwekken en opslaan voor een opvolgende donkere dag.
Het vermogen van uw zonnepanelen is afhankelijk van de omvormer die hierop is aangesloten.
Huren is niet mogelijk, leasen wel. U kunt bij uw offerte aanvraag aangeven dat u interesse heeft om te leasen.
Momenteel is er voor de zakelijke batterijen een Energie Investerings Aftrek. Voor de thuisbatterij is er in sommige gemeenten een subsidie beschikbaar. Voor allebei de subsidies geldt dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van uw besteding.
Welke batterij het beste bij u past is afhankelijk van uw verbruik. 10kWh is het gemiddelde dag verbruik van veel huishoudens. De Kiwatt Thuisbatterij kan 10 – 140 kWh opslaan.
De Kiwatt Batterij is in diverse opslagcapaciteiten verkrijgbaar, van 10kWh (wandmodel) tot een stapelbare unit (10,75kWH per unit en schaalbaar tot 800kWh). Hierdoor is de stapelbare Batterij geschikt voor grootverbruikers en bedrijven.
Indien u geïnteresseerd bent in een laadpaal voor uw elektrische auto, dan kunt u dit bij uw offerte aangeven. Wij leveren de laadpalen niet zelf, maar wij verwijzen u door naar 1 van onze aangesloten dealers.
Goed om te horen dat u geïnteresseerd bent in dealerschap bij Kiwatt. Klik hier voor meer informatie over de Dealerdagen. Via het contactformulier kunt u uw bedrijf aanmelden voor 1 van onze Dealerdagen. Geef de dag van uw voorkeur aan ons door en u ontvangt t.z.t. een officiële uitnodiging.
Momenteel zijn de eisen rond brandveiligheid verschillend. Op dit moment behandelen veel verzekeraars alle accu's hetzelfde. Vanuit de overheid zijn ze wel bezig met het schrijven van nieuwe richtlijnen. Wat nu door sommige verzekeraars geëist wordt, is dat de batterij 10 meter vanaf de gevel geplaatst moet worden, maar ook dit is afhankelijk van de verzekeraar. De Kiwatt Batterijen zijn Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) en zijn niet brandgevaarlijk. Helaas is dit nog niet opgenomen in de nu bestaande regelingen.
U bent geïnteresseerd in een Kiwatt batterijsysteem en wilt graag weten welke oplossing voor u van toepassing is. Allereerst verwijzen wij u graag naar de Quick scan voor productadvies. Daarnaast is het mogelijk om een vrijblijvende offerte op te vragen. Indien u via het contactformulier contact opneemt is het handig om onderstaande informatie mee te sturen. Indien u een vrijblijvende offerte opvraagt, vragen wij ook naar onderstaande informatie.
Momenteel hebben we alleen een noodstroomfunctie op de Thuisbatterij. Onze ontwikkeling is nu wel bezig met het ontwerpen en uitvoeren van een noodstroomfunctie op de zakelijke variant.
Het aantal fasen bepaalt op hoeveel groepen u de batterij kan aansluiten. Bij een gemiddeld huis zit er een 3 fase aansluiting. Dan past een 3 fase omvormer daar het beste op.
De maximale back-up load output is 11000 VA.
Wij geven 10 jaar garantie op de batterij en 5 jaar op de omvormer.
Benieuwd welke oplossing het beste bij u past? Ga naar het product overzicht.
Uw aansluiting is te vinden in de meterkast. Staat er bij de elektriciteitsmeter 220/230V? Dan heeft u een 1-fase aansluiting. Een 3-fase aansluiting is te herkennen als er 3x 220/230 of 380/400V op de elektriciteitsmeter staat.
Het is zeker mogelijk om op specifieke momenten de Kiwatt Batterijen op te laden en te ontladen. Kiwatt stelt aan de hand van uw profiel de gewenste tijden in.
Het is mogelijk om bij de offerte-aanvraag uw interesse in zonnepanelen aan te geven. De zonnepanelen zullen worden geplaatst door een erkende Kiwatt dealer.
In de Kiwatt app ziet u hoeveel stroom u terug levert aan het net, indien u een slimme meter heeft en een internetaansluiting.
U kunt voor onze Kiwatt producten rechtstreeks contact opnemen met 1 van onze erkende dealers. Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze dealers.
Het productdesign en de software doen wij bij Kiwatt zelf. Het assembleren en testen van de batterijen wordt niet bij ons op kantoor gedaan, maar wel op een andere locatie in Nederland. Om een idee te krijgen van onze expertise kunt u ook kijken op www.werkenbijkiwatt.nl.
In de Kiwatt App zie je in percentages exact hoe vol geladen jouw batterij is met duurzaam opgewekte energie.
De Kiwatt App is beschikbaar in de Play store en Apple store. Als u een Kiwatt Batterij aanschaft krijgt u uiteraard via ons toegang tot de mobiele applicatie. Hij is geschikt voor iOS en Android.
Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan gerust op een andere manier contact met ons op.