Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. 

externalId=kiwatt-veelgestelde-vragen-1.1.2.1.1.1.2&filter[active]=1
Is alleen een Kiwatt Batterij voldoende voor het opslaan van energie?

De Kiwatt Batterij werkt altijd in combinatie met duurzaam opgewekte energie (zon- of windenergie) en een Kiwatt omvormer. De omvormer van uw huidige zonnepanelen kan niet aangesloten worden op de batterij. Verder zijn er vaak aanpassingen nodig in uw meterkast.
Doe de quick-scan en zie welke oplossing het beste bij u past!

Hoeveel opslag heb ik nodig?

Welke batterij het beste bij u past is afhankelijk van uw verbruik. 10kWh is het gemiddelde dag verbruik van veel huishoudens. De Kiwatt Thuisbatterij kan 10 – 140 kWh opslaan. 
De Kiwatt Batterij is in diverse opslagcapaciteiten verkrijgbaar, van 10kWh (wandmodel) tot een stapelbare unit (10,75kWH per unit en schaalbaar tot 800kWh). Hierdoor is de stapelbare Batterij geschikt voor grootverbruikers en bedrijven. 

Welke informatie heeft Kiwatt nodig om een productadvies te geven?

U bent geïnteresseerd in een Kiwatt batterijsysteem en wilt graag weten welke oplossing voor u van toepassing is. Allereerst verwijzen wij u graag naar de Quick scan voor productadvies. Daarnaast is het mogelijk om een vrijblijvende offerte op te vragen. Indien u via het contactformulier contact opneemt is het handig om onderstaande informatie mee te sturen. Indien u een vrijblijvende offerte opvraagt, vragen wij ook naar onderstaande informatie.

  • Uw huidige netaansluiting. 1 fase of 3 fase + (bijvoorbeeld) 1 x 25 Ampère, of 3 x 35 Ampère.
  • Uw huidige energieverbruik op jaarbasis in kWh.
  • Uw verwachte energieverbruik. Zoals bijvoorbeeld een elektrische auto of een warmtepomp. 
  • Indien u al zonnepanelen heeft: hoeveel kWh wordt er op dit moment aan energie opgewekt met de zonnepanelen op uw dak?
  • Hoeveel kWh levert u vanuit de zonnepanelen terug aan de energieleverancier op jaarbasis?
Hoe werkt de Kiwatt Batterij?

De Kiwatt Batterij staat in verbinding met uw zonnepanelen. De zonnepanelen moeten hun energie kwijt. Die zoeken naar de eerste de beste gebruiker die ze tegenkomen. Denk aan de overeenkomst met water: als je dat naar beneden drukt, zoekt het de eerste de beste uitweg naar boven. Zo werkt het met energie ook. De zonne-energie wordt eerst ‘gedrukt’ naar de apparaten in uw gebouw, zoals de waterkoker, wasmachine, verlichting etc. Zodra de woning/ het gebouw is voorzien van voldoende energie, wordt de Kiwatt Batterij gevuld. Wanneer ook de batterij vol is gaat de eventuele overtollige energie terug naar het net.

Benieuwd hoe anderen de batterij gebruiken? Lees hier de verhalen van verschillende klanten.

Kan de Kiwatt Batterij direct gekoppeld worden aan mijn huidige omvormer?

Het is niet mogelijk om uw huidige omvormer te gebruiken in combinatie met de Kiwatt Batterij. Indien u interesse heeft in 1 van onze oplossingen, is het noodzakelijk om een Kiwatt omvormer aan te schaffen. Vraag hier een offerte aan.

Wat is de levensduur van de Kiwatt Batterij en de Kiwatt Omvormer?

Wij geven 10 jaar garantie op de batterij en 5 jaar op de omvormer. 
Benieuwd welke oplossing het beste bij u past? Ga naar het product overzicht

Kan ik zonnepanelen kopen bij Kiwatt?

Het is mogelijk om bij de offerte-aanvraag uw interesse in zonnepanelen aan te geven. De zonnepanelen zullen worden geplaatst door een erkende Kiwatt dealer. 

Kan ik laadpalen kopen bij Kiwatt?

Indien u geïnteresseerd bent in een laadpaal voor uw elektrische auto, dan kunt u dit bij uw offerte aangeven. Wij leveren de laadpalen niet zelf, maar wij verwijzen u door naar 1 van onze aangesloten dealers.

Kan ik mijn laadpaal op een Kiwatt Batterij aansluiten?

Uw laadpaal is onderdeel van uw elektrische netwerk, waardoor hij automatisch gebruik maakt van de energie uit de Kiwatt Batterij. De laadpaal rechtstreeks aansluiten op de batterij is nog niet mogelijk. Deze functionaliteit verwachten wij in 2024. 

Kan ik mijn warmtepomp op een Kiwatt Batterij aansluiten?

Ja, uw warmtepomp kan energie ontvangen vanuit de Kiwatt Batterij. De Kiwatt Batterij voorziet in heel uw energiehuishouding. Daarbij maakt het feitelijk niet uit wat voor apparatuur er gebruik van maakt. De batterij vangt voor u ook de stroompieken op, zodat u zelfs (indien dat nodig is) geen verzwaring van uw netaansluiting hoeft aan te vragen. Benieuwd welke Kiwatt oplossing het beste voor u is? Doe de scan!

Wat kost een Kiwatt Batterij?

U vindt de vanaf prijzen van onze batterijoplossingen op onze website. Klik hier om naar het productoverzicht te navigeren. Houdt rekening met bijkomende schouw- en installatiekosten. 

Kan ik subsidie aanvragen voor batterijen?

Voor particulieren en ondernemers is er op dit moment geen subsidiepot vanuit de landelijke overheid. Er zijn wel gemeenten die lokaal subsidies aan hun inwoners aanbieden. Ons advies is om bij uw gemeente navraag te doen of er subsidie voor batterijen mogelijk is. 
Wij zijn er momenteel alleen van op de hoogte dat Gemeente Barneveld een subsidie aanbiedt voor de aanschaf van een batterij. 

Zie ik in de Kiwatt app hoeveel stroom ik teruglever aan het net?

In de Kiwatt app ziet u hoeveel stroom u terug levert aan het net, indien u een slimme meter heeft en een internetaansluiting. 

Zie ik in de Kiwatt App hoe vol mijn batterij is?

In de Kiwatt App zie je in percentages exact hoe vol geladen jouw batterij is met duurzaam opgewekte energie. 

Waar kan ik de Kiwatt App downloaden?

De Kiwatt App is beschikbaar in de Play store en Apple store. Als u een Kiwatt Batterij aanschaft krijgt u uiteraard via ons toegang tot de mobiele applicatie. Hij is geschikt voor iOS en Android. 

Waar vind ik een Kiwatt dealer bij mij in de buurt?

U kunt voor onze Kiwatt producten rechtstreeks contact opnemen met 1 van onze erkende dealers. Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze dealers.

Ik wil graag Kiwatt dealer worden. Hoe kan ik mij aanmelden?

Goed om te horen dat u geïnteresseerd bent in dealerschap bij Kiwatt. Klik hier voor meer informatie over de Dealerdagen. Via het contactformulier kunt u uw bedrijf aanmelden voor 1 van onze Dealerdagen. Geef de dag van uw voorkeur aan ons door en u ontvangt t.z.t. een officiële uitnodiging.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan gerust op een andere manier contact met ons op.

Chat op de website