Energieopslag

Voordat we ingaan op energieopslag, is het belangrijk om te benadrukken dat energieopwekking een essentieel onderdeel is van een duurzaam energiebeleid voor bedrijven. Door te investeren in energieopwekkingsbronnen zoals zonnepanelen, windturbines of andere hernieuwbare energietechnologieën, kunnen bedrijven hun eigen elektriciteit opwekken op een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier. Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld een populaire keuze voor bedrijven vanwege hun bewezen effectiviteit en snelle terugverdientijd.

Door zelf energie op te wekken, kunnen ondernemers niet alleen hun ecologische footprint verkleinen, maar ook aanzienlijke besparingen realiseren op hun energierekening. Bovendien bieden veel regeringen en lokale overheden subsidies en belastingvoordelen voor bedrijven die investeren in hernieuwbare energiebronnen, waardoor de overstap naar zelfopwekking nog aantrekkelijker wordt voor ondernemers.

Energie opslaan: Optimaliseer jouw energievoorziening met Kiwatt

Bij Kiwatt begrijpen we dat energieopslag een cruciale rol speelt in het realiseren van een veerkrachtige en efficiënte energievoorziening voor bedrijven. Onze geavanceerde energieopslagsystemen bieden een betrouwbare oplossing voor:

  • het beheer van piekbelastingen;
  • het opvangen van schommelingen in energieaanbod en -vraag;
  • het maximaliseren van de waarde van jouw eigen opgewekte energie. 

Met Kiwatt batterijoplossingen kan je overtollige energie opslaan wanneer de vraag laag is en deze vrijgeven wanneer je deze nodig hebt, waardoor je jouw energiegebruik optimaliseert en kosten bespaart. Onze batterijen zijn speciaal ontworpen om betrouwbaarheid, efficiëntie en flexibiliteit te bieden, waardoor je vol vertrouwen kan bouwen aan een duurzame energietoekomst voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van energieopslag?

Energieopslag stelt bedrijven in staat om energie te verzamelen wanneer deze overvloedig beschikbaar en goedkoop is, om deze vervolgens te gebruiken wanneer de vraag hoog is en de energie duurder. Dit helpt niet alleen om kosten te besparen, maar ook om de betrouwbaarheid van de energievoorziening te verbeteren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen. Met energieopslag kan je jouw bedrijf toekomstbestendig maken tegen onverwachte stroomuitval en piekmomenten in het energieverbruik.

Onze oplossingen

Congestie per provincie

In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKIW_landkaart_Gelderland_mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Zeeland-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

De voordelen van een Kiwatt batterij

Kiwatt Batterijen bieden een scala aan voordelen voor jouw onderneming:

  • Flexibiliteit: Met Kiwatt Batterijen kan je energie opslaan wanneer deze goedkoop is en gebruiken wanneer deze duurder is, waardoor je kosten bespaart en jouw energieverbruik optimaliseert.
  • Betrouwbaarheid: Onze batterijen zorgen voor een continue stroomvoorziening, zelfs tijdens stroomuitval of piekmomenten in het energieverbruik, waardoor de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft.
  • Duurzaamheid: Door gebruik te maken van Kiwatt Batterijen kan je jouw ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst door te profiteren van groene energieopslag.
  • Schaalbaarheid: Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, Kiwatt Batterijen zijn schaalbaar en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en grootte van jouw bedrijf.

Waarom Kiwatt?

Kiwatt onderscheidt zich door zijn expertise op het gebied van energieopslag en batterijtechnologie. Met jarenlange ervaring en een toegewijd team van professionals, bieden wij oplossingen die voldoen aan de unieke behoeften van jouw bedrijf. Onze batterijen-software wordt in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, waardoor wij de kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen garanderen.

De Kiwatt Batterij is speciaal ontwikkeld voor ondernemers. Wij bieden de perfecte balans van kleine tot grootschalige energieopslagsystemen (30-1MWh).

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over stroomstoringen.

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bcategory%5D%5B%5D=%2FEnergieopslag
Waarom is energieopslag belangrijk voor mijn bedrijf?

Energieopslag helpt bedrijven kosten te besparen, de betrouwbaarheid van de energievoorziening te verbeteren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

Hoe zorgt energieopslag voor een duurzamer energiebeheer?

Door energie op te slaan wanneer deze overvloedig en goedkoop is en te gebruiken wanneer deze schaars en duurder is, dragen bedrijven bij aan een meer stabiel en duurzaam energienetwerk.

Welke voordelen biedt energieopslag voor bedrijven?

Voordelen zijn onder andere kostenbesparingen, verhoogde energiezekerheid, vermindering van piekbelastingen en een lagere ecologische footprint door efficiënter energiegebruik.

Hoe werkt een energieopslagsysteem?

Een energieopslagsysteem, zoals de Kiwatt Batterij, slaat overtollige energie op wanneer de vraag laag is en geeft deze energie vrij wanneer de vraag hoog is, waardoor piekbelastingen worden gemanaged.

Wat is energieopslag?

Energieopslag verwijst naar de opslag van energie die op een bepaald moment wordt opgewekt om deze later te gebruiken wanneer de vraag groter is of het aanbod van stroom op het net lager.

Wat kan ik doen als ik meer energie opwek dan ik verbruik?

Je kunt de overtollige energie opslaan in de geavanceerde batterijen van Kiwatt om later te gebruiken, wat de efficiëntie van je energiegebruik maximaliseert en verspilling minimaliseert.