Netcongestie
Netcongestie
Benieuwd hoe jij kan besparen?
QuickscanSubsidies voor
energieopslag
Maak slim gebruik van beschikbare regelingen
De overgang naar duurzame energie vraagt om investeringen. Duurzaam ondernemen loont, zeker met de juiste subsidies. Deze helpen jouw bedrijf in de strijd tegen netcongestie en energiepieken. Wij leveren energieopslagsystemen die (meestal) in aanmerking komen voor subsidieregelingen zoals Flex-e, EIA en MIA\Vamil. Zo haal je meer uit je investering en profiteer je sneller van financieel voordeel.
Bekend uit










Hoe subsidies jouw bedrijf helpen omgaan met netcongestie.
Netcongestie zet het elektriciteitsnet onder druk. Steeds meer bedrijven wekken zelf duurzame energie op of willen terugleveren aan het net, maar het netwerk kan die pieken vaak niet verwerken. Dit zorgt voor vertraging, hogere kosten en zelfs geweigerde aansluitingen.
Om bedrijven te helpen toch stappen te zetten in de energietransitie, zijn er uiteenlopende subsidieregelingen beschikbaar. Denk aan ondersteuning voor batterijopslag, netoptimalisatie of flexibele aansturing van energieverbruik. Deze subsidies maken het aantrekkelijker om te investeren in oplossingen die niet alleen je energiekosten verlagen, maar ook bijdragen aan een stabieler net.

Onze oplossing voor netcongestie
Energie
subsidies.
Flex-e subsidie
Deze regeling is er speciaal voor bedrijven in netcongestiegebieden. De Flex-e subsidie is bedoeld voor ondernemers die met batterijsystemen of energiemanagementtools bijdragen aan een flexibeler energienet. Woon of werk je in een regio met netbeperkingen? Dan kun je subsidie krijgen op de aanschaf van een energieopslagoplossing van Kiwatt.
Lees meer over Flex-e subsidieMilieu-investeringsaftrek (MIA) & Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen-regeling (Vamil) kan je fiscaal voordelig investeren in duurzame technologie. Kiwatt-oplossingen zoals batterijopslag komen vaak in aanmerking voor de MIA\Vamil-regeling. Daarmee kun je een flink deel van je investering fiscaal aftrekken of versneld afschrijven.
Lees meer over de MIA\Vamil-regelingEnergie-investeringsaftrek (EIA)
Voor bedrijven die energiezuinig willen ondernemen is er de Energie-investeringsaftrek-subsidie (EIA). Met de EIA profiteer je van extra aftrek op investeringen in energiezuinige technieken. Veel van onze energieoplossingen, zoals slimme batterijsystemen, staan op de Energielijst van de overheid.
Lees meer over de EIA-regelingSubsidie is vaak tijdelijk of regiogebonden
Soms zijn er strikte voorwaarden aan subsidieregelingen verbonden. In dat geval gelden ze bijvoorbeeld alleen in bepaalde provincies of hebben een beperkte looptijd. Wacht dus niet te lang met aanvragen. Wij helpen je op tijd in actie te komen.
Bekijk hier onze oplossingen voor energie-opslagCongestie per provincie
In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.
Wat kan Kiwatt voor je betekenen
Wij leveren energieopslagsystemen die voldoen aan de technische eisen van diverse subsidieregelingen. Zo vergroot je de kans dat jouw investering daarvoor in aanmerking komt.
- Energieopslagoplossingen die passen binnen regelingen als Flex-e, EIA en MIA\Vamil.
- Technische documentatie en productspecificaties voor subsidieaanvragen.
- Oplossingen afgestemd op jouw bedrijfssituatie en energiedoelen.
Je regelt de subsidieaanvraag zelf of via een externe adviseur. Vervolgens zorgen wij dat je klaar bent voor de volgende stap: de installatie van jouw energieopslagoplossing. Vul de Quickscan in om te zien welke oplossing bij jou past.

Laat je adviseren
door Kiwatt
door Kiwatt
De overgang naar duurzame energie vraagt om forse investeringen, zeker als je werkt met zonnepanelen, laadpleinen of productie-installaties. Duurzaam ondernemen loont, vooral met de juiste subsidies.
Kiwatt levert energieopslagsystemen die in veel gevallen in aanmerking komen voor regelingen zoals Flex-e (voor bedrijven in netcongestiegebieden), EIA (voor energie-efficiënte technieken) en MIA\Vamil (voor milieuvriendelijke investeringen).
Krijg inzicht in de beste subsidie-opties voor jouw situatie.
Vul je gegevens in en zie welke batterij past bij jouw energiebehoefte.
Download onze productguide
Altijd klaar voor wat komt
Advies op maat voor jouw situatie. Always on.
Wij kijken mee naar de technische kant van jouw energie-uitdaging:
✔ Waar is je bedrijf gevestigd?
✔ Hoe ziet je energieverbruik eruit?
✔ Welke opslagcapaciteit heb je nodig?
Op basis daarvan leveren we een energieopslagsysteem dat past bij jouw bedrijf én dat binnen de subsidieregeling(en) valt. Jij kiest de oplossing, wij zorgen dat die technisch klopt.
Een oplossing nodig voor jouw situatie?
Laat je adviseren en ontvang een offerte op maat.
.png?width=100&height=100&name=Rectangle%206%20(4).png)
Veelgestelde Vragen.
Komt mijn bedrijf in aanmerking voor de Flex-e subsidie?
De Flex-e subsidie geldt voor bedrijven in netcongestiegebieden. De subsidie-instantie beoordeelt de aanvraag. Wij helpen je met het vinden van de juiste energieopslagoplossing voor jouw bedrijf.
Kan ik meerdere subsidies tegelijk gebruiken?
In sommige gevallen kun je bijvoorbeeld EIA combineren met MIA\Vamil. Vraag de subsidie-instantie naar de mogelijkheden.
Hoeveel subsidie kan ik krijgen?
Hoeveel subsidie je kunt ontvangen hangt af van de regeling en je investering. Vraag de subsidie-instantie naar de mogelijkheden.
Helpt Kiwatt ook bij het aanvragen van subsidies?
Wij helpen niet met het aanvragen van subsidies. Wel kunnen wij je helpen om aan de voorwaarden van een subsidieaanvraag te voldoen door de juiste energieopslagsystemen aan te raden voor jouw situatie.
Wat heb ik nodig om subsidie aan te vragen?
Meestal heb je een offerte en/of projectplan nodig. Vraag de subsidie-instantie naar de eisen.
Ben jij klaar voor de toekomst?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates van duurzame innovaties en energiebesparingstips rechtstreeks in je inbox.