Zon in overvloed

U heeft geïnvesteerd in het opwekken van hernieuwbare energie en u heeft een flink aantal zonnepanelen op uw dak liggen. Eigenlijk wekt u, op momenten dat de zon schijnt, meer vermogen op dan dat u in werkelijkheid ook verbruikt aan kWh. Deze overcapaciteit aan zonnestroom levert u terug aan het net of gaat verloren doordat u niet terug mag leveren. Dit terwijl u deze overtollig opgewekte energie eigenlijk op een later tijdstip wil inzetten. Deze situatie geldt niet alleen voor u en uw buurman, maar voor een heleboel bedrijven en huishoudens die zelf energie opwekken. 

Niet kunnen terugleveren

Het niet kunnen terugleveren is onder andere het gevolg van de groeiende populariteit van zonnepanelen. Hierdoor is het aanbod van zonnestroom in korte tijd flink gestegen. Dit leidt op zonnige dagen met een lage energievraag tot overbelasting op het net. Een overcapaciteit van zonnestroom zorgt voor een uitdaging van de stabiliteit en efficiëntie van de elektriciteitsvoorziening. Daarnaast zit u met een overschot overdag, terwijl u in de avond juist om extra stroom verlegen zit en het elektriciteitsnetwerk liever niet aanspreekt. Welke oplossing is hiervoor?

Teveel zonnestroom. En nu?

Door de overtollige opgewekte zonnestroom op te slaan in een Kiwatt Batterij, zet u deze energie nuttig in. Niet alleen gaat uw zonne-energie niet verloren, u heeft energie achter de hand op momenten dat de vraag groot is wanneer de zon niet schijnt. Met een batterij-opslagsysteem maakt u dus maximaal gebruik van uw groene stroom; dat is slim verduurzamen. 

 

Effect overcapaciteit zonnestroom

Aanhoudende overcapaciteit van zonnestroom levert de volgende problemen op:

1dd1d736-c2cc-4149-af47-a0c49606f45a,9ab20577-ebd3-46eb-9c72-d0f7a1910b9a,dddf37c9-06ca-4eca-9c57-b9a7417afc8d

Netcongestie

De overcapaciteit kan in extreme gevallen leiden tot overbelasting van het energienet. Hierdoor kunt u te maken krijgen met onderbrekingen in de energielevering, wat zowel voor huishoudens als bedrijven zorgt dat de dagelijkse gang van zaken niet kan worden voortgezet. 

Schommelingen in de energieprijzen

Energieleveranciers krijgen op het ene moment te maken met overcapaciteit van zonnestroom, terwijl op andere momenten deze bron niet beschikbaar is. Deze sterk uiteenlopende leveringsvoorwaarden kunnen leiden tot stijgende contractkosten. Indien u een dynamisch energiecontract heeft zijn deze schommelingen juist weer een voordeel. 

Opslagsysteem

Om de overtollige zonnestroom weg te leiden van het energienet is energieopslag een passende optie. Met de Kiwatt Batterij is het mogelijk om de energie op te slaan voor gebruik op momenten dat de zon niet schijnt. Hiermee slaat u twee vliegen in één klap: maximaal gebruik van uw eigen opgewekte zonnestroom en kostendaling doordat u via het elektriciteitsnet minder verbruikt. 

Doe hier de quickscan en ontdek welke oplossing bij u past.

Netcongestie per provincie

Door de stijgende vraag naar elektriciteit en het groeiende aanbod hernieuwbare energie, raakt het energienet steeds meer verstopt. Deze congestie kan leiden tot stroomuitval, hogere elektriciteitstarieven en andere problemen. Klik op uw provincie om te bekijken wat er speelt bij u in de buurt.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

Zakelijk

Oplossingen voor bedrijven

Slim omgaan met energie

Onze batterijopslag is het ideale systeem om te besparen op uw energiekosten. U gebruikt de opgeslagen overcapaciteit van uw zonnestroom gemakkelijk om op de duurdere momenten van de dag uw apparaten van stroom te voorzien. Hierdoor bespaart u flink op uw kosten. Daarnaast kunt u handelen op de Epex markt met de opgeslagen energie in uw batterij. De batterij doet dit automatisch voor u volgens het eigen slimme Kiwatt algoritme en de resultaten zijn in de Kiwatt app te monitoren. 

Powerboosting

Wanneer zijn de pieken in uw energieverbruik? Onze batterij staat klaar om via de Powerboosting feature direct bij te springen en te starten met ontladen. Hierdoor hoeft u op uw piekmomenten geen elektriciteit van het netwerk te verbruiken, maar zet u de batterij volledig in. 

 

Maximaal verbruik van eigen opgewekte energie;

  • Maximaal verbruik van eigen opgewekte energie;
  • Verlagen van de energierekening;
  • Blijf onder uw verbruikslimiet met Powerboosting;
  • Maakt slimme in- en verkoop van energie mogelijk.

 

Het geheim van de Kiwatt batterij

De Kiwatt Batterij is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en particulieren, wij bieden de perfecte balans tussen thuisbatterijen voor particulieren (vanaf 10kWh) en van kleine tot grootschalige energieopslagsystemen (30-800kWh).

b907be56-fd88-4e64-a388-0ce4ea82f15e,15bd4f96-9b06-4d6e-8ffc-de3d286cf5a6

Particulier gebruik

Oplossingen voor consumenten

De Kiwatt Thuisbatterij

Tijdens periodes van overcapaciteit, wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit genereren dan nodig is, slaat de Kiwatt Thuisbatterij deze overtollige energie op. Dit voorkomt dat de opgewekte stroom verloren gaat en houdt het beschikbaar voor gebruik wanneer de zon niet schijnt.

 

Met de Kiwatt Thuisbatterij wordt u minder afhankelijk van het energienet en vermindert de kans op congestieproblemen. Daarbij zet u de opgeslagen energie handig in om uw energierekening te verlagen.

Is Kiwatt uw oplossing?

Maak vrijblijvend een afspraak of vraag vandaag nog een offerte aan om te ontdekken hoe de Kiwatt Batterij u kan helpen bij het omgaan met de overcapaciteit vanuit zonnestroom. Samen werken we aan een duurzame en stabiele energievoorziening voor de toekomst.