Duurzaam ondernemen voor de akkerbouw

Voorkom energie-pieken

En bespaar maandelijks honderden euro's.

Behoud uw onderneming

Verlaag de energiekosten en voorkom torenhoge kostprijzen.

Verlies geen kostbare energie

Een aantrekkelijke, groene én winstgevende investering.

Groene teelt.

De akkerbouw zit middenin een grote, duurzame energietransitie. Dankzij de groeiende populariteit en de stimulatie vanuit de overheid van duurzame energie heeft u als agrariër de mogelijkheid om uw eigen energie op te wekken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van conventionele energiebronnen. 

De inzet van duurzame energie heeft een grote impact op de akkerbouw. Hierdoor bent u als agrariër in staat om de kosten van uw energieverbruik te verlagen door minder tot niet meer afhankelijk te zijn van de klassieke energiebronnen. Tijdens akkerbouw wordt een groot deel van de energie verbruikt door de machines 
zoals zaaimachines, aardappelpootmachines, landbouwspuiten, schoffelmachine etc.

 Maar er is er ook energie nodig om de kassen op temperatuur te houden. Wanneer de aardappelen worden gerooid worden deze door middel van klimaatbeheersing gekoeld bewaard. Dit kost veel energie en hierdoor zijn de kosten dus ook hoog. Met de Zakelijke Kiwatt Batterij slaat u ongebruikte zonne-energie op, die u vervolgens inzet om uw machines te laten werken. Met een batterij wordt uw akkerbouwbedrijf efficiënter en het is beter bestand tegen veranderingen in de sector.

 

  • Dalende energiekosten voor machines en kassen
  • Fluctuerende prijzen op de energiemarkt worden opgevangen
  • Natuurvriendelijk omgaan met energie

Krijg energie van werken in de akkerbouw.

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van zonnepanelen dan kunt u een deel van de energiekosten opvangen met zonlicht. Doordat er in de lente en zomer meer zonuren voorkomen bent u op dat moment voor een groot gedeelte goed op weg met uw opgewekte zonne-energie. In de avonduren zou u opeens geen gebruik meer kunnen maken van groene, zelfopgewekte energie. Met een Zakelijke Kiwatt Batterij slaat u overdag tijdens veel zonuren zonne-energie op in een externe accu. Wanneer in de avond de kassen of opslag op temperatuur moeten worden gehouden, springt de Zakelijke Kiwatt Batterij bij.

Ook zonder zonnepanelen is de Zakelijke Kiwatt Batterij een uitkomst. U kunt hiermee namelijk handelen op de energiemarkt. Met behulp van de Kiwatt app verkoopt u de opgeslagen energie tijdens piekmomenten. Ongeacht of u energie inkoopt op een moment dat de energieprijzen laag zijn of dat u energie opslaat met behulp van zonnepanelen. Op deze manier kunt u flink bijverdienen met groene energie. 

Laat de gewassen maar groeien.

In de akkerbouw bent u bezig met de kwaliteit van uw producten. Ook hier fluctueren de prijzen flink. Het is een prettig idee dat u kan besparen op uw energie of er zelfs een extra verdienmodel van kan maken. U maakt geen gebruik van de salderingsregeling. Dit betekent dat het 1 á 2 jaar langer duurt voordat u uw zonnepanelen hebt terugverdient. Met een batterij heeft u deze kosten er sneller uit. Deze stelt u namelijk in staat om uw overtollige energie te verkopen.

Daarnaast zijn met de Zakelijke Kiwatt Batterij de fluctuerende energietarieven niet langer een nadeel. U zet zonne-energie in een handomdraai om in een flinke besparing. Wanneer u besluit energie te verkopen via de Kiwatt App kan het zelfs een nieuw verdienmodel voor u worden waarbij u duurzaam te werk gaat voor het milieu. Als agrariër weet u als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor de natuur te zorgen.

 

  • Duurzame energie slim inzetten
  • Laat geen energie verloren gaan
  • Lagere kosten door extra voordeel uit uw zonne-energie

Het geheim van de Batterij

De volgende stap in de energietransitie maakt u met een Kiwatt Batterij. Speciaal ontworpen voor bedrijven en compleet af te stemmen op uw wensen. Bekijk onze veelgestelde vragen.

Groot of klein

In elke technische ruimte kunt u dit systeem kwijt. De dimensionering van de Kiwatt Batterij is ideaal.

Kant en klaar

De Kiwatt Batterij is te integreren in elke bedrijfsinstallatie. De batterij is een plug & play-oplossing.

30 kWh - 1MWh

De Kiwatt Batterij is modulair opgebouwd. U kunt het systeem opschalen tot 1MWh.

Verdien met uw energie

Interesse in een Kiwatt Batterij?
Doe de quick scan voor productadvies of vraag direct een offerte aan.
Gebruik eigen stroom op kostbare momenten
Bespaar maandefijks op de hoge energierekening
Hondelviade Kiwatt App op de energiebeurs
Wordt onderdeel van onzevirtual powerplant
externalId=kiwatt-agrarische-sector-1.1.8.1.1.1.1&filter[active]=1

Nieuws & ontwikkelingen

externalId=kiwatt-agrarische-sector-1.1.5.2.1.0&filter[active]=1&sort=date.desc
externalId=kiwatt-agrarische-sector-1.1.5.2.1.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc