De Kiwatt Thuisbatterij: de energie van de toekomst

Vorige week was het overal te horen en te lezen: energieleverancier Eneco heeft besloten om vanaf begin september de terugleververgoeding voor zonne-energie drastisch te verlagen naar €0.09 per kWh. Wat betekent dit precies? Dit houdt in dat de besparing op de energierekening ineens een stuk minder voordelig uitvalt dan voorheen. Voor huishoudens en/of bedrijven met een variabel energiecontract kan dat op jaarbasis honderden tot duizenden euro’s minder opleveren. Hun energieoverschot afkomstig van zonnepanelen is ineens een stuk minder waard geworden. Je kunt beter het energieoverschot opslaan in een Kiwatt Batterij, dan hoef je ‘s avonds en ‘s nachts geen dure energie in te kopen van het net.

Energie levert minder op dan voorheen

Hoe aantrekkelijk klinkt het: alle stroom die u zelf niet gebruikt, wordt door de energieleverancier weer bij u afgenomen. Het klinkt als een verdienmodel, maar door de enorme toename in zonnepanelen is het ook aannemelijk dat de prijs voor de door u zelf gewonnen energie daalt. Dat is hoe de marktwerking in elkaar zit: is er veel vraag naar zonne-energie dan stijgt de prijs, is er veel aanbod van opgewekte zonne-energie dan daalt de prijs. 

Eigenlijk zijn dit de eerste stappen die gezet worden richting het afschaffen van de salderingsregeling. Den Haag wilt deze regeling vanaf 2025 afbouwen, wat ervoor zorgt dat in 2031 salderen helemaal niet meer tot de mogelijkheden behoort. 

Energieopslag is een groene oplossing

Op een gegeven moment kunnen de verdiensten van teruglevering niet langer opboksen tegen tegen het opslaan van uw eigen energie. Het is dus verstandig om bij het aanschaffen van zonnepanelen aan de langere termijn te denken. Een Kiwatt Thuisbatterij of Kiwatt Batterij is daarvoor de perfecte oplossing. 

Met de Kiwatt Batterij is het mogelijk om de stroom die u overdag niet gebruikt op te slaan en deze op een later moment te gebruiken. Op die manier gebruikt u alle stroom die u zelf hebt opgewekt en de hele kern van het verhaal: u bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. U heeft dus uw eigen energieopslag die u volledig zelf beheert. 

Daarnaast gaat er met een Kiwatt Batterij geen kostbare stroom verloren en hoeft u op piekmomenten niet te betalen voor dure stroom van het net. Bovendien kunt u met een thuisaccu uw piekverbruik volledig opvangen. Een win-win situatie dus. Ontdek de Kiwatt Thuisbatterij en bepaal of het iets voor uw situatie is.

Kennismaken met Kiwatt

Wij hebben zowel een “oplaadbare batterij” voor particuliere en zakelijke doeleinden. Heeft u interesse in een energieopslagsysteem, maar heeft nog een aantal vragen omtrent onze producten? Neem gerust contact met ons op of bekijk ons productassortiment! Wij vertellen u graag meer over de voordelen van deze investering. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=1a85963a-9af8-4307-bb25-e7c874071fc9&sort=date.desc