Kan uw bedrijf een zwaardere netaansluiting aanvragen?

In Nederland zijn bedrijven sterk afhankelijk van een betrouwbare energievoorziening om hun activiteiten draaiende te houden. Een belangrijk aspect van deze energievoorziening is de netaansluiting, die de hoeveelheid elektriciteit reguleert die een bedrijf kan ontvangen. In sommige gevallen kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om een zwaardere netaansluiting aan te vragen. Laten we eens dieper ingaan op de factoren die hierbij een rol spelen en wat een zwaardere netaansluiting precies inhoudt.

  1. Waar in Nederland is het onmogelijk of lastig om een zwaardere netaansluiting aan te vragen?
  2. Wat houdt een zwaardere netaansluiting in?
  3. Zo vraagt u een zwaardere netaansluiting aan
  4. Waarom kan u geen zwaardere netaansluiting aanvragen?
  5. De Kiwatt Batterij: een slimme oplossing bij een beperkte netaansluiting

Waar in Nederland is het onmogelijk of lastig om een zwaardere netaansluiting aan te vragen?

In Nederland is de mogelijkheid om een zwaardere netaansluiting aan te vragen grotendeels afhankelijk van de locatie van uw bedrijf. In gebieden waar het energienetwerk niet voldoende capaciteit heeft, kan het lastig, tijdrovend of zelfs onmogelijk zijn om een zwaardere aansluiting te verkrijgen. Dit geldt met name voor afgelegen gebieden en regio's waar de infrastructuur niet voldoende is ontwikkeld om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te voldoen.

Bijvoorbeeld, in landelijke gebieden met weinig bedrijvigheid, is de elektrische infrastructuur doorgaans minder robuust dan in stedelijke gebieden. Bedrijven in dergelijke gebieden kunnen moeite hebben om een zwaardere netaansluiting te verkrijgen, omdat het opwaarderen van de infrastructuur kostbaar kan zijn en de netbeheerders mogelijk terughoudend zijn om dergelijke investeringen te doen.

Wat houdt een zwaardere netaansluiting in?

Een zwaardere netaansluiting betekent simpelweg dat een bedrijf meer elektriciteit kan afnemen dan met een standaardaansluiting mogelijk is. De capaciteit van een netaansluiting wordt meestal uitgedrukt in kilovoltampère (kVA) en is afhankelijk van de specifieke behoeften van een bedrijf. Een zwaardere netaansluiting biedt meer elektrische capaciteit en is essentieel voor bedrijven die grote machines, apparatuur of processen met hoge energie-eisen exploiteren.

Zo vraagt u een zwaardere netaansluiting aan

Het proces voor het aanvragen van een zwaardere netaansluiting begint bij uw netbeheerder. Deze is verantwoordelijk voor de elektrische infrastructuur in uw regio. Uw netbeheerder kan wijzigingen op uw aansluiting doorvoeren, zoals het verzwaren ervan. Als u niet zeker weet welke netbeheerder verantwoordelijk is voor uw regio, achterhaalt u dit door uw postcode en huisnummer in te voeren in het EAN-codeboek.

De netbeheerder beoordeelt uw aanvraag en houdt rekening met de volgende factoren:

  1. De beschikbare capaciteit in het netwerk;
  2. De kosten van het upgraden van de aansluiting. 

De aanvraagprocedure varieert enigszins tussen verschillende netbeheerders. Zij nemen over het algemeen binnen enkele weken na uw aanvraag contact op.

Waarom kan u geen zwaardere netaansluiting aanvragen?

De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

Capaciteitsbeperkingen

Door een toenemende vraag naar energie en een flinke stijging in het aantal aansluitingen, heeft het elektriciteitsnet op veel plekken in Nederland zijn maximale capaciteit bereikt. Hierdoor kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om een zwaardere aansluiting aan te vragen.

Hoge kosten

Het upgraden van de elektrische infrastructuur om een zwaardere netaansluiting mogelijk te maken, brengt vaak aanzienlijke kosten met zich mee. In sommige gevallen kan het financieel onhaalbaar zijn om deze kosten te dragen.

Technische beperkingen

In sommige gevallen kunnen technische beperkingen het verkrijgen van een zwaardere netaansluiting bemoeilijken. Bijvoorbeeld, wanneer de fysieke installaties van uw bedrijf niet geschikt zijn voor een grotere stroomtoevoer.

De Kiwatt Batterij: een slimme oplossing bij een beperkte netaansluiting

Op het moment liggen er door netcongestie flinke beperkingen op de beschikbaarheid binnen het elektriciteitsnet. Dit brengt voor u als bedrijf flinke uitdagingen met zich mee. Daarnaast wordt bewust omgaan met energie steeds belangrijker, vooral in situaties waar bedrijven geconfronteerd worden met beperkingen in hun netaansluitingen. Met de Kiwatt Batterij kunnen bedrijven deze uitdagingen overwinnen. Deze innovatieve oplossing biedt bedrijven niet alleen de mogelijkheid om piekverbruik te reguleren, maar ook om duurzaamheid te bevorderen. De Kiwatt Batterij maakt gebruik van slimme technologieën en een Quick Scan om de meest geschikte batterij-oplossing te identificeren op basis van de specifieke behoeften van het bedrijf. Het is eenvoudig om vragen te stellen of een offerte aan te vragen via ons contactformulier. Voor een persoonlijke en vrijblijvende bespreking van de mogelijkheden, bent u van harte welkom op onze locatie in Ede. Samen kunnen we de toekomst van uw energiebeheer vormgeven en duurzame resultaten behalen.
 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=059c21b0-ccde-4aeb-b179-0584dc26ecbf&sort=date.desc