De salderingsregeling verloopt: Hoe nu verder?

De salderingsregeling is een actueel onderwerp in Nederland. Zo wordt er in de politiek momenteel gesproken over de afschaffing van de salderingsregeling. Veel huiseigenaren en ondernemers die energie opwekken met zonnepanelen maken gebruik van deze regeling. Zo kunnen zij het overschot aan energie dat ze opwekken met winst terugleveren aan het energienet. Aan deze regeling komt vanaf 2025 een einde en veel huiseigenaren vragen zich af hoe ze hun overschot aan energie op een efficiënte en betaalbare manier kunnen blijven gebruiken. 

In dit artikel belichten wij de reden van de afschaf van de salderingsregeling en de laatste updates rondom dit onderwerp. Lees vooral verder voor ons alternatief om overtollige zonne-energie niet verloren te laten gaan.

Wat houdt de huidige salderingsregeling in?

Onder de huidige salderingsregeling kunnen mensen de energie, die wordt opgewekt door zonnepanelen, afdragen aan het energienet. Hiervoor betaalt de energieleverancier een vast bedrag, afhankelijk van de hoeveelheid energie die wordt opgewekt en teruggeleverd. Deze regel is ooit in het leven geroepen om de aanleg van zonnepanelen te stimuleren. Momenteel debatteert de Tweede Kamer over de inhoud van deze maatregel. Er wordt op het moment vooral gesproken over de regeling waarbij u overdag zonne-energie aan uw netbeheerder levert en in de avond tegen datzelfde goedkope tarief stroom kunt gebruiken.

Nieuwe salderingsregeling

In het nieuwe plan van de overheid blijft de huidige salderingsregeling van kracht tot en met begin 2025. Legt u voor die tijd zonnepanelen op uw dak? In dat geval maakt u nog gebruik van de huidige salderingsregeling. In 2025 zakt de hoeveelheid die u mag salderen direct met 36%. Vervolgens daalt deze ieder jaar, tot 2031, met 9%.

De salderingsregeling verloopt: hoe nu verder?

Als deze plannen van de regering doorgang vinden, dan betekent het dat u niet langer het huidige overschot aan stroom die u opwekt met uw zonne-energie-installatie mag verrekenen met de stroom die u afneemt. Daarnaast neemt u niet langer voordelig stroom af in de avonduren. 

Met een Kiwatt Batterij slaat u eenvoudig uw zonne-energie op, zodat u er later gebruik van kan maken. Waar u vroeger in de avonduren korting kreeg op uw energiegebruik vanuit de energieleverancier, gebruikt u nu energie uit uw thuisbatterij. De energie die u overdag niet nodig heeft wordt eenvoudigweg opgeslagen. Het is zelfs mogelijk om meerdere batterijen aan elkaar te koppelen voor een nog grotere capaciteit. Ook voor ondernemers is dit een interessante oplossing. Zo buigt u de afloop van de salderingsregeling niet alleen om in uw voordeel, maar heeft u ook een back-up bij fluctuaties in de energielevering. Kortom, met een Kiwatt Batterij bent u minder afhankelijk van energieleveranciers.

Bent u benieuwd naar de voordelen van de Kiwatt Batterij? Wij nemen u graag mee in de wereld van energieopslag. U kan contact met ons opnemen via ons contactformulier. Direct een offerte aanvragen? Dat is hier mogelijk. Uiteraard bent u welkom voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek op locatie. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=5bb868bd-cb3c-42f3-95d7-faacce62d738&sort=date.desc