Duurzaam leven met een thuisbatterij

In een tijd waarin we ons steeds bewuster worden van de impact van onze levensstijl, wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een van de gebieden waarop we grote stappen kunnen zetten in het verminderen van onze ecologische voetafdruk is ons energieverbruik. Door over te stappen op duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, kunnen we het gebruik van fossiele brandstoffen omlaag brengen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om de afhankelijkheid van traditionele energiebedrijven te verminderen. Een handige en snelle manier om dit te bereiken is door het installeren van een thuisbatterij. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het gebruik van een thuisbatterij en hoe het kan bijdragen aan een duurzamere levensstijl. 

Zonnepanelen als groene keuze

Door te kiezen voor zonnepanelen maakt u direct een duurzame keuze. Hiermee draagt u bij aan een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen plus de daarbij behorende CO2-uitstoot. Door de kracht van de zon te gebruiken om elektriciteit op te wekken, gebruikt u een groene energiebron. Deze levert u, afhankelijk van het moment van het jaar, tussen de anderhalve en zeven volle zonuren per dag op.

Duurzaam omgaan met groene energie

Door uw zonnepanelen in te zetten in combinatie met de Kiwatt Batterij maakt u een duurzame keuze. Een belangrijk voordeel van een thuisbatterij is dat u de opgewekte zonne-energie kan opslaan voor later gebruik. Hierdoor kunt u op momenten dat er minder of geen zonlicht is of wanneer u tijdelijk meer energie nodig heeft dan uw zonnepanelen op dat moment kunnen opwekken, toch gebruik maken van groene energie. 

Waarom kiezen voor energieopslag?

Met behulp van een batterij wordt energieopslag eenvoudig en heeft u op ieder gewenst moment uw duurzaam opgewekte stroom bij de hand. Dit is de ideale oplossing wanneer u plannen hebt om uw huis te verduurzamen. Zo vraagt het opladen van een elektrische auto veel energie. Een batterij voorziet in momenten wanneer er veel stroom nodig is in deze behoefte. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een openbaar oplaadpunt of de kosten die komen kijken bij het opladen van uw auto.

De Kiwatt Batterij is ook ideaal om op momenten dat uw zonnepanelen geen of minder energie leveren bij te springen. Denk hierbij aan het verwarmen van uw zwembad of jacuzzi bij zonsondergang. Of aan het verwarmen van uw serre, zodat u er op ieder moment van het jaar warm bij zit.

Het is ook mogelijk om meerdere batterijen te koppelen voor nog meer opslagkracht of om op verschillende plekken een Kiwatt Batterij te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een batterij bij uw zwembad, een bij uw woning of eentje om uw terrein ‘s nachts van verlichting te voorzien. Zo heeft u de vrijheid om ook na zonsondergang duurzaam te sporten of op uw terras te genieten van uw tuin.

Met een batterij bespaart u niet alleen op de elektriciteitsrekening, maar draagt u ook bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien biedt het u de mogelijkheid om uw woning van alle gemakken te voorzien en de waarde ervan te verhogen. Kortom, het investeren in zonnepanelen en een thuisbatterij is een slimme keuze voor mensen die willen leven in luxe en comfort, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld.

Voordelen van een batterij bij uw zonnepanelen

Door de batterij in te zetten om zonne-energie op te slaan gaat er geen energie verloren op momenten dat u het niet nodig heeft. Tegelijkertijd bent u minder afhankelijk van het energienetwerk. U hoeft namelijk minder aanspraak te maken op elektriciteit vanuit uw energieleverancier. Dit kan helpen om de druk op het netwerk te verminderen, ook wel dynamic load balancing genoemd, wat kan leiden tot minder stroomuitval en een stabielere energievoorziening.

Een batterij bij uw zonnepanelen geeft u daarnaast ook meer controle over uw energieverbruik. Het opslaan en gebruiken van energie doet u namelijk op momenten die u het beste uitkomen. Heeft u een hogere belasting doordat er veel grootverbruikers aanstaan? U schakelt simpelweg de batterij in als ondersteuning in deze energierijke periode.

Bent u benieuwd naar de duurzame voordelen die de Kiwatt Batterij u kan bieden? Wij nemen u graag mee in de wereld van groene energieopslag. Neem bijvoorbeeld contact met ons op via ons contactformulier of vraag direct een offerte aan. Uiteraard bent u ook welkom voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek op onze locatie in Ede. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=ac233308-9621-4a2e-bd31-a35b9240b464&sort=date.desc