Duurzaam omgaan met energie: 5 tips voor bedrijven

Duurzaam omgaan met energie is een belangrijke stap om als bedrijf uw ecologische voetafdruk te verminderen. Hiermee draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Niet alleen geeft het een goed gevoel en een boost aan uw imago, maar levert dit ook een flinke financiële besparing op. Hierdoor komt er extra budget vrij voor het optimaliseren van uw dienst of product. Kortom, er zijn voldoende redenen om vandaag nog die energietransitie in te stappen. Hierbij delen wij de top vijf tips om als bedrijf duurzaam om te gaan met energie.

1. Voer een energieaudit uit

Een energieaudit is niets anders dan een overzicht maken van het energieverbruik binnen uw onderneming. Welke machines of apparaten gebruiken de meeste energie? Op welke momenten van de dag is het energieverbruik het hoogste? Welke apparaten zijn sluipverbruikers? 

Het verbruik inzichtelijk krijgen is een belangrijke stap om te begrijpen waar en hoe uw energie verbruikt  wordt Deze data helpt bij het opstellen van een energie optimalisatieplan, waardoor uw bedrijfsvoering een stuk energie-efficiënter verloopt. 

2. Vervang oude apparatuur door energiezuinige alternatieven

Oude apparatuur kan onnodig veel energie verbruiken. Door deze apparatuur te vervangen door energiezuinige alternatieven bespaart uw bedrijf direct op de kosten. Na het uitvoeren van een energieaudit weet u precies welke apparaten echte energieslurpers zijn. Het investeren in nieuwe machines of apparatuur lijkt in eerste instantie een grote uitgave, maar dit is een uitgave die zichzelf in korte tijd weer terugverdient. Investeren in de toekomst. Letterlijk en figuurlijk.  

3. Investeer in groene energiebronnen

Het gebruik van groene energiebronnen is een geweldige manier om de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te verminderen en de energierekening te verlagen. Investeren in zonne-energie, door middel van zonnepanelen, levert op lange termijn aanzienlijke besparingen op. Hiermee bent u minder afhankelijk van het energienet en maakt u tegelijkertijd gebruik van de zon als gratis energiebron. Bovendien draagt het hebben van groene energiebronnen bij aan de reputatie van uw bedrijf en trekt dit klanten aan die zich bewust zijn van de impact van hun aankopen op het milieu.

4. Investeer in energieopslag

Duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, zijn geweldige energieleveranciers, maar ze zijn wel gebonden aan omstandigheden. Gedurende de nacht is er geen licht en denkt u ook geen profijt te hebben van uw zonnepanelen. Niets is minder waar. Met behulp van een Kiwatt batterij slaat u overdag opgewekte energie simpelweg op om deze ‘s nachts of op piekmomenten te gebruiken. Dit is een ideale oplossing om machines die veel energie gebruiken kostenefficiënt te laten draaien. 

5. Implementeer een duurzaam energiebeleid

Een duurzaam energiebeleid is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw bedrijf nog duurzaam omgaat met energie. Hiermee stelt u duurzame doelen vast en werkt u toe naar het gebruik van groene energiebronnen. Daarnaast maakt u een plan voor het monitoren en beoordelen van de prestaties van het bedrijf met betrekking tot energiebesparing en duurzaamheid. 

Met een daadkrachtig en duurzaam energiebeleid verovert u ook een gunstige positie op de arbeidsmarkt. Toekomstige werknemers willen graag bij u komen werken. Het is dus belangrijk om uw huidige personeel ook vanaf het begin mee te nemen in deze energietransitie, zodat er draagvlak ontstaat. Zo werken jullie als team samen aan de verduurzaming van uw bedrijf. 

Bent u benieuwd naar de duurzame voordelen van de Kiwatt Batterij voor uw bedrijf? Wij nemen u graag mee in de wereld van energieopslag. Neem bijvoorbeeld contact met ons op via ons contactformulier of vraag direct een offerte aan. Uiteraard bent u ook welkom voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek op onze locatie in Ede. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=701d5328-f81a-4a7c-8e76-9891aa828c87&sort=date.desc