Een knipperlichtrelatie: wordt meer energieonafhankelijk met Kiwatt

Bent u er ook klaar voor om deels afscheid te nemen van uw energiemaatschappij en zelf meer de touwtjes in handen te nemen? Dan is Kiwatt dé partner voor u! Met onze expertise op het gebied van duurzame energie helpen we u om meer energieonafhankelijk te worden. In dit artikel laten we u zien hoe Kiwatt u helpt om de volgende stap in de energietransitie te nemen: uw eigen duurzame energie opwekken, opslaan en efficiënt inzetten.

1. Energieonafhankelijk: wat houdt dat in?
2. Energieonafhankelijk: is dat wel mogelijk?
3. Zonnepanelen: zonnige aanwezigheid
4. Dag energiemaatschappij: hallo energieopslag
 

Energieonafhankelijk: wat houdt dit in?

Energieonafhankelijk zijn betekent dat u niet langer afhankelijk bent van traditionele energieleveranciers en zelf in staat bent om uw eigen energie te produceren en te gebruiken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het installeren van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen, windturbines of zelfs waterkrachtinstallaties, die hernieuwbare energie opwekken.

Het hebben van energieonafhankelijkheid biedt diverse voordelen. Ten eerste heeft u volledige controle over uw energievoorziening. U bent niet langer afhankelijk van de prijsschommelingen van energiemaatschappijen en kunt zelf de kosten van uw energieproductie beheersen. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Daarnaast draagt energie onafhankelijkheid bij aan duurzaamheid en milieubescherming. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen vermindert u uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, zoals steenkool of aardgas, die bijdragen aan klimaatverandering en milieuvervuiling. Het opwekken van uw eigen schone energie draagt bij aan een groenere en duurzame toekomst.

Bovendien biedt energieonafhankelijkheid ook een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid. In het geval van stroomuitval of andere storingen in het energienet, bent u niet langer afhankelijk van externe bronnen. Met de juiste energieopslag oplossingen, zoals de Kiwatt Batterij, kunt u zelfvoorzienend blijven en dus ook blijven genieten van stroom, zelfs tijdens onverwachte gebeurtenissen.
 

Energieonafhankelijk: is dat wel mogelijk?

Het is technisch gezien mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van het energienetwerk, maar er zijn enkele uitdagingen en beperkingen die het moeilijk maken om dit op grote schaal te realiseren. Hier zijn een paar redenen waarom het niet altijd haalbaar is om volledig onafhankelijk te worden van het energienetwerk:

  1. Hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie zijn niet altijd constant beschikbaar. Ze variëren afhankelijk van het weer en de locatie, waardoor het moeilijk is om altijd genoeg energie te hebben zonder het energienetwerk als backup.
  2. Het energienetwerk zorgt voor stabiliteit en balans tussen vraag en aanbod. Het handhaven van deze stabiliteit is lastig in een volledig onafhankelijk systeem.
  3. Het opzetten en onderhouden van een volledig onafhankelijk systeem kan duur zijn, waardoor het financieel interessanter is om deels afhankelijk te blijven van het energienetwerk.

Kortom, het is technisch mogelijk om onafhankelijk te zijn, maar er zijn uitdagingen zoals variabiliteit van hernieuwbare energie, stabiliteit en kosten die het moeilijk maken om dit op grote schaal te realiseren. 
 

Zonnepanelen: zonnige aanwezigheid 

Zonnepanelen zijn de superhelden die u nodig heeft om uw eigen stroom op te wekken. Kiwatt levert zelf geen zonnepanelen, maar heeft de afgelopen jaren een mooi, professioneel en exclusief dealernetwerk om zich heen verzameld. Deze dealers werken nauw samen met ons en hebben de allerbeste producten die aansluiten bij onze innovatieve en duurzame energieoplossingen. Kiwatt verandert, in samenwerking met een dealer, uw dak in een bron van groene energie. Zo zorgt de zon niet alleen voor een goed humeur, maar ook voor het verlagen van de energiekosten. 
 

Dag energiemaatschappij: hallo energieopslag

Heeft u het doel om uw huis of onderneming meer energieonafhankelijk te maken? Wat goed! Om uw energiemaatschappij meer op afstand te houden, is een slimme energieopslagoplossing nodig. Kiwatt biedt een geavanceerd batterijsysteem: de Kiwatt Batterij.  Deze is er zowel voor particulieren als zakelijke eindgebruikers. Deze batterijen zorgen ervoor dat overtollige zonne-energie opgeslagen wordt en later gebruikt kan worden. Deze energie wordt dus niet teruggeleverd hoeft te worden aan het net. Dit betekent dat u uw eigen opgewekte energie kunt opsparen voor momenten waarop de zon even een dutje doet. U creëert dus uw eigen energie buffer. Met de energieopslag van Kiwatt kunnen uw apparaten blijven draaien op dagen met minder goed weer, maar kan deze ook de energiepieken opvangen. U bent dus zelf in charge over de opgewekte energie. Zonder dat het u meer kost. Het levert u in de meeste gevallen zelfs geld op. Een groene investering die zich hoe dan ook terugverdient. De overheid schiet u te hulp bij het financieren van deze groene investering in uw huis of bedrijf. In dit artikel laten wij u zien hoe dit in zijn werk gaat. 
 

Dromen over een duurzame installatie is mooi, maar echt iets doen is beter

Bent u klaar voor een knipperlichtrelatie met uw energieleverancier? Wilt u uw eigen energie opwekken? En wilt u meer energieonafhankelijk worden en profiteren van de voordelen van duurzame energie? Kiwatt staat klaar om u te helpen! Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het realiseren van uw doelen op het gebied van duurzaamheid en energieonafhankelijkheid. Samen bouwen we aan een groenere toekomst!

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=4d414d4f-7191-442b-973f-b68f627b2830&sort=date.desc