Fluctuerende energieprijzen opvangen met energieopslag

De prijs van gas loopt al sinds oktober 2022 terug. Van de piekprijzen van bijna 350 euro per m³ is gelukkig geen sprake meer. Al daalt de prijs van gas, de prijzen zijn nog altijd torenhoog ten opzichte van 2021. Binnen enkele weken daalde en steeg de gasprijs bijvoorbeeld met honderden euro’s. Ook de elektriciteitsprijzen staan nog op grote hoogte. Het is dus een belangrijke vraag of het raadzaam is om te investeren in energie-zekerheid. In dit artikel vertellen wij u hoe u blijvend kunt besparen op uw energiekosten met een thuisaccu.

Positieve ontwikkeling of toch niet?

De prijs van gas en energie daalt. Dit klinkt positief, maar toch zijn er goede redenen om te kijken naar energieopslag. De dalende gasprijzen worden veroorzaakt door verschillende tijdelijke factoren. Wat betekent dat deze in de nabije toekomst weer flink kunnen fluctueren. De belangrijkste zijn:

  • Het milde weer
    Het Nederlandse najaar staat er normaal gesproken niet om bekend dat het rond deze tijd van het jaar tegen de twintig graden wordt. Zodra de temperatuur weer zakt zal dit een negatief effect op de gas- en energieprijzen hebben;
  • Vervanging voor gas
    Vanwege de gas tekorten is er een vernieuwde aanvoer van vloeibaar aardgas (LNG) en worden er meer kolen gestookt om energie op te wekken. Dit is een tijdelijke oplossing. Daarom is het goed om een langetermijnplan te hebben voor de eigen energiewinning;
  • Tijdelijk aangepast energiegebruik
    Veel huishoudens hebben hun energiegebruik aangepast aan de huidige hoge prijzen. Wanneer omstandigheden veranderen is het voor de meeste mensen niet mogelijk om het huidige lage verbruik vast te houden. Denk bijvoorbeeld aan niet stoken overdag of minder vaak of lang douchen. Bij winterse temperaturen zal het gebruik gestaag toenemen.

Stabieler energie gebruiken

De Kiwatt Batterij helpt om het energiegebruik vanuit de leverancier te verlagen. Door de opgewekte zonne-energie om te zetten in energie die op een later moment gebruikt kan worden, kan u actief de kosten drukken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u fluctuerende prijzen op deze manier compenseert. Zonder thuisbatterij gaat de zonne-energie die u niet gebruikt verloren, terwijl de opslag een perfecte buffer vormt om prijsfluctuaties op te vangen. Een thuisaccu helpt om deze fluctuaties te ondervangen. Dit scheelt flink op de uiteindelijke energierekening. Het is onduidelijk hoe lang de huidige onrust op de energiemarkt aanhoudt, waardoor het goed is om voorbereid te zijn op toekomstige fluctuaties.

Hoe werkt een batterij?

Wanneer de zon schijnt is dit voor uw zonnepanelen pure energie. Normaal gesproken gebruikt u overdag veel energie, waarvan een groot gedeelte wordt opgewekt door uw zonnepanelen. Op momenten dat de zon schijnt, maar u geen apparaten aan heeft staan, gaat de opgewekte energie verloren. Althans, tot nu toe. Met een Kiwatt Batterij wordt de zonne-energie omgezet in elektriciteit. Deze wordt opgeslagen in de batterij totdat u besluit deze in te zetten. Op deze wijze vangt u fluctuaties in de energieprijzen op, waardoor u flink bespaart tijdens piekmomenten.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=d960ba54-0676-432f-b052-8954dadd1c8d&sort=date.desc