Bedrijfscontinuïteit in gevaar: stroomuitval door netcongestie

In het moderne bedrijfsleven is een betrouwbare stroomvoorziening belangrijk. Maar soms, als de vraag naar elektriciteit het aanbod overtreft, kunnen we te maken krijgen met stroomuitval door netcongestie. Dit kan behoorlijk vervelend zijn voor je bedrijf, omdat het de productiviteit verstoort en zelfs tot verlies van omzet kan leiden. Wat kunnen we doen om met stroomuitval om te gaan?

  1.  Wat is stroomuitval door netcongestie?
  2.  De gevolgen voor bedrijven
  3.  Krijgt jouw bedrijf te maken met stroomuitval?
  4.  Wat kunnen bedrijven zelf doen?
  5.  De Kiwatt Batterij schiet te hulp

Wat is stroomuitval door netcongestie?

Netcongestie komt voor wanneer er meer vraag is naar elektriciteit dan het netwerk aankan. Dit kan leiden tot stroomuitval, van korte onderbrekingen tot langere black-outs.

De gevolgen voor bedrijven

Voor bedrijven kan dit betekenen dat medewerkers tijdelijk niet kunnen werken en machines niet kunnen produceren. Hierdoor kunnen ook andere kritieke bedrijfsprocessen ontregeld raken, wat financiële gevolgen kan hebben en zelfs kan leiden tot het verlies van klanten.

Krijgt jouw bedrijf te maken met stroomuitval?

Het is moeilijk om precies te bepalen hoe groot de kans is dat jouw bedrijf te maken krijgt met stroomuitval. Nu nemen wij in Nederland verschillende maatregelen om de kans zo klein mogelijk te maken dat de stroom uitvalt, maar onmogelijk is het niet. De kans dat dit voorkomt hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van het bedrijf, de infrastructuur van het elektriciteitsnetwerk en de grootte van de vraag naar elektriciteit tijdens piekmomenten.

Netbeheerders werken continu aan het optimaliseren en upgraden van het netwerk om de betrouwbaarheid te waarborgen. Toch kan het voorkomen dat tijdens extreme omstandigheden, zoals een combinatie van hoog verbruik en storingen, er tijdelijke stroomuitval optreedt. Bedrijven die afhankelijk zijn van een constante stroomvoorziening kunnen echter altijd overwegen om noodplannen te ontwikkelen voor het geval van onverwachte stroomuitval.

Wat kunnen zelf bedrijven doen?

Gelukkig komt stroomuitval door netcongestie nu nog zelden tot nooit voor. Toch kan dit in de toekomst anders zijn. Er zijn manieren om je bedrijf voor te bereiden:

Kijk naar alternatieve energiebronnen

Door bijvoorbeeld zonne-energie te gebruiken, wordt je bedrijf direct minder afhankelijk van het energienetwerk.

Opslag van energie

Het installeren van batterijen om energie op te slaan, helpt niet alleen om tijdens drukke tijden, maar zelfs bij stroomuitval stroom te kunnen blijven gebruiken.

Energie besparen

Door efficiënter met energie om te gaan, kan je bedrijf het totale energieverbruik verminderen, waardoor de kans op stroomuitval en de impact ervan vermindert.

Houd het netwerk in de gaten

Met behulp van slimme monitoringtools krijgt je bedrijf een seintje wanneer er problemen dreigen, waardoor je maatregelen kan nemen.

Zorg voor een back-up plan

Het hebben van een noodplan en back-upvoorzieningen, zoals batterijen, kunnen helpen om de impact van stroomuitval te beperken.

De Kiwatt Batterij schiet te hulp

De Kiwatt Batterij geeft je bedrijf een beschermingsmechanisme tegen de dreiging van stroomuitval door netcongestie. De Kiwatt Batterij slaat energie uit het net of zonne-energie op tijdens rustige periodes en geeft deze vervolgens af tijdens piekmomenten of zelfs tijdens stroomonderbrekingen. De batterij kan een vermogen tussen 10 kWh en 200 kWh leveren en is ook nog eens te stapelen, waardoor de maximale capaciteit nog verder vergroot wordt. Weet je niet zeker welke Kiwatt Batterij bij jouw bedrijf past? Vul dan onze Quick Scan in of neem contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen om de perfecte  batterij te vinden.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=b4ada13c-ec68-422e-87f2-9f5836776419&sort=date.desc