Groene uitdaging: zo werkt de heffing overcapaciteit zonnestroom

In de voortdurende verschuiving naar duurzamere energiebronnen staat zonne-energie steeds meer in de schijnwerpers. Veel huishoudens en bedrijven zien het installeren van zonnepanelen als een logische stap om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. Echter, naast de voordelen van zonne-energie, zijn er ook uitdagingen, zoals de heffing op overcapaciteit van zonnestroom. Laten we eens bekijken hoe deze heffing werkt en wat het betekent voor eigenaren van zonnepanelen.
 

  1. Wat is de heffing over zonnestroom?
  2. Impact op huishoudens en bedrijven
  3. Onze Kiwatt oplossing

Wat is de heffing overcapaciteit op zonnestroom?

Enkele netbeheerders brengen een “heffing overcapaciteit zonnestroom” in rekening om de toenemende kosten voor het beheren van de groeiende hoeveelheid zonne-energie op het elektriciteitsnetwerk te compenseren. Wanneer de opwekking van zonne-energie de vraag overschrijdt, kan dit leiden tot overbelasting van het netwerk en het ontstaan van storingen. Om deze bijkomende kosten te compenseren, leggen deze netbeheerders een heffing op aan huishoudens en bedrijven met zonnepanelen die verantwoordelijk zijn voor deze overcapaciteit.

Impact op huishoudens en bedrijven

Voor huishoudens en bedrijven, die geïnvesteerd hebben in zonnepanelen, kan de heffing overcapaciteit zonnestroom een financiële tegenslag betekenen. Dit heeft niet alleen impact op de financiële voordelen van zonne-energie, maar kan ook leiden tot een verlenging van de terugverdientijd van de investering. Bovendien kunnen bedrijven geconfronteerd worden met toenemende operationele kosten, wat hun concurrentiepositie kan ondermijnen.

Onze Kiwatt oplossing

Met de Kiwatt Batterij hebben huishoudens en bedrijven de mogelijkheid om overtollige zonne-energie op te slaan voor latere gebruiksdoeleinden, wat voorkomt dat ze die moeten terugvoeren naar het elektriciteitsnet en daarvoor moeten betalen. Hierdoor kunnen onze klanten profiteren van lagere energiekosten en een afname van de heffing overcapaciteit zonnestroom. Bovendien kunnen onze batterijen geïntegreerd worden met slimme energiemanagementsystemen (EMS), waardoor het energieverbruik geoptimaliseerd wordt en de vraag naar elektriciteit beter afgestemd kan worden op de beschikbare capaciteit van het netwerk.

Neem contact op met Kiwatt

Ontdek hoe onze klanten de Kiwatt energieopslagsystemen ervaren en hoe deze oplossingen hen hebben geholpen om de heffing overcapaciteit zonnestroom te overwinnen. Leer van hun ervaringen en vind inspiratie voor het maximaliseren van je eigen energie-efficiëntie.

Wil je meer weten over onze markt? Lees onze artikelen met handige tips en inspirerende ideeën over hoe jij het beste kunt omgaan met zonne-energie. Leer hoe je energieverbruik kunt optimaliseren, overtollige energie kunt benutten en jouw ecologische footprint kunt verkleinen met behulp van Kiwatt. Ben je geïnteresseerd in het aanpakken van de groene uitdagingen? 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze energieopslagsystemen en hoe deze jou kunnen helpen bij het realiseren van een duurzame energietoekomst. Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies op maat.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=9bbccce5-708a-4814-8705-30c8316f0cb2&sort=date.desc