Release note januari 2023 - Epex

Hierbij kondigen wij de nieuwste update van de Kiwatt App aan. Met deze release introduceren we een interessante functie: de mogelijkheid om te sturen op dynamische energietarieven via de EPEX energiemarkt.

Nieuwe Functie: Dynamische Energietarieven

Onze app biedt nu de mogelijkheid om gebruik te maken van dynamische energietarieven, rechtstreeks gekoppeld aan de EPEX energiemarkt. Dit betekent dat je realtime kunt profiteren van fluctuaties in energiekosten, waardoor je energiebesparing en kostenoptimalisatie naar een hoger niveau worden getild.

Voordelen dynamische tarieven:

  • Kostenbesparing: Maak gebruik van de laagste tarieven door je energieverbruik te optimaliseren op basis van realtime prijsinformatie.
  • Milieuvriendelijk: Verminder je CO2-voetafdruk door gebruik te maken van groene energie wanneer deze het meest beschikbaar is.
  • Flexibiliteit: Pas je energiegebruik aan op basis van actuele marktomstandigheden en bespaar op je energierekening.

Over de EPEX Markt

De European Power Exchange (EPEX) is een van de grootste energiemarkten in Europa, waar elektriciteitsprijzen op basis van vraag en aanbod in realtime worden bepaald. EPEX speelt een cruciale rol in de energiemarkt door het faciliteren van efficiënte en transparante prijsvorming. De markt stelt energieleveranciers en gebruikers in staat om energie in te kopen tegen de meest gunstige tarieven, waardoor een evenwichtige en stabiele energielevering wordt gewaarborgd.

We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe functionaliteit je een aanzienlijk voordeel zal bieden bij het beheren van je energieverbruik. Update de Kiwatt App vandaag nog en begin met besparen!

Voor vragen of ondersteuning kun je altijd contact opnemen met ons supportteam.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=3fa0d09b-9c8f-4190-b9e6-fb068223cc19&sort=date.desc