Heeft uw bedrijf een terugleverbeperking?

 

  1. Wat is een terugleverbeperking?
  2. Waarom treden terugleverbeperkingen op?
  3. Hoe kan batterijtechnologie helpen?
  4. Hoe Kiwatt kan helpen

Wat is een terugleverbeperking?

Een terugleverbeperking doet zich voor wanneer uw bedrijf meer elektriciteit opwekt dan het verbruikt en u dat wil terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de zon fel schijnt en wanneer uw machines tijdelijk stil staan, maar er wel energie wordt opgewekt. In dergelijke gevallen kunnen elektriciteitsnetbeheerders beperkingen opleggen. Uw bedrijf heeft een terugleverbeperking: u mag de overtollige energie niet aan het net terugleveren.

Waarom treden terugleverbeperkingen op?

Terugleverbeperkingen kunnen om diverse redenen ontstaan. Enerzijds kan het elektriciteitsnet simpelweg niet de pieken in de opgewekte elektriciteit aan, wat resulteert in ongebruikte overschotten. Anderzijds kan het voorkomen dat de vraag naar elektriciteit op bepaalde momenten laag is, waardoor overtollige energie niet efficiënt kan worden benut. Stel u bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf voor dat overdag een aanzienlijke hoeveelheid energie opwekt via zonne-energie, maar waar de meeste activiteiten voornamelijk 's nachts plaatsvinden. In dergelijke gevallen kan de overtollige dagelijkse energie niet effectief worden gebruikt en zijn terugleverbeperkingen van toepassing.

Hoe kan batterijtechnologie helpen?

Batterijtechnologie is een veelbelovende oplossing om terugleverbeperkingen aan te pakken. De Kiwatt Batterij slaat overtollige energie op wanneer de productie van uw zonnepanelen hoog is en zet deze energie later in wanneer dat nodig is. Dit biedt meerdere voordelen:

Optimalisatie van energiegebruik

Met de mogelijkheid om zelf opgewekte energie te benutten op strategische momenten, helpt uw bedrijf niet alleen de kosten te verlagen, maar versterkt het ook de efficiëntie van uw energieverbruik. Zo bent u in staat om pieken af te vlakken. 

Reservecapaciteit

Batterijen fungeren als energieopslag en garanderen de continuïteit van uw bedrijf, zelfs wanneer er tijdelijk geen energie beschikbaar is, zoals bij leveringsproblemen op het elektriciteitsnet of tijdens een stroomstoring.

Voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen

Het inzetten van batterijen voor het opslaan en benutten van overtollige energie bevordert duurzaamheid en vermindert de noodzaak van fossiele brandstoffen..

Inkomsten genereren

Bedrijven hebben de mogelijkheid om tijdens piekuren de opgeslagen energie aan het elektriciteitsnet te verkopen, wat extra inkomsten genereert.

Hoe Kiwatt kan helpen

Kiwatt is toegewijd aan geavanceerde batterijtechnologieën en op maat gemaakte energieopslagoplossingen. Onze specialisatie ligt in het leveren van oplossingen die bedrijven in staat stellen hun zelf opgewekte energie op een efficiënte manier te beheren en te benutten. Met de expertise van onze professionals begeleiden we u bij het ontwerpen en implementeren van een energieopslagoplossing die naadloos aansluit bij de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Kortom, terugleverbeperkingen zijn een uitdaging wanneer uw bedrijf er naar streeft om duurzame energie op te wekken. De Kiwatt Batterij biedt een effectieve manier om overtollige energie op te slaan. U zet deze gewoon weer in wanneer u deze nodig heeft. Of u verkoopt deze tegen een gunstig tarief op de energiemarkt. Kiwatt staat klaar om u te ondersteunen bij het overwinnen van deze uitdaging en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Bij vragen zijn wij bereikbaar via ons contactformulier of vraag direct een offerte aan. Uiteraard bent u ook welkom voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek op onze locatie in Ede.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=847b715d-a08f-42ec-9faf-80538d073f8d&sort=date.desc