Tips: zo haalt u het meeste rendement uit uw zonnepanelen

Door zonnepanelen aan te schaffen, wekt u zelf uw energie op. Het is namelijk een behoorlijke investering die u doet. Maar met een hoog rendement heeft u deze binnen vijf tot zeven jaar terugverdiend! Er zijn een aantal factoren die helpen bij het verhogen van het rendement afkomstig van uw zonnepanelen. En dat zijn deze vijf:

Tip 1: kijk vooruit

Ieder huis heeft zijn eigen unieke huishouden en woonsituatie. Daarom is een zonnepaneleninstallatie altijd maatwerk. De zonnepanelen moeten uw huishouden voorzien van voldoende energie. Voor het fine-tunen van uw wensen is het noodzakelijk om stil te staan bij uw huidige én toekomstige energiebehoefte. In de loop van uw leven stijgt of daalt de vraag naar elektriciteit. Bijvoorbeeld wanneer er een kindje bij komt of wanneer de kinderen juist het nest gaan verlaten. De volgende “toekomstplannen” hebben impact op de energiebehoefte:

  • U overweegt het aanschaffen van een elektrische auto;
  • Er is gezinsuitbreiding op komst;
  • De puberperiode is in aantocht en reken er maar op dat hierdoor meer elektriciteit verbruikt wordt;
  • U heeft het goede voornemen om uw huis te verduurzamen met o.a. een warmtepomp, condensatieketel, zonneboiler of iets vergelijkbaars;
  • Afgeschreven witgoed wilt u vervangen door duurzame apparaten.

Tip 2: duik in de wereld van zonnepanelen

Net als bijna ieder ander product, blijven ook zonnepanelen zich (door)ontwikkelen. Niet alle zonnecellen zijn namelijk hetzelfde. Zo zijn er de polykristallijn panelen (blauw) en de monokristallijn panelen (zwart). Dit zijn de meest gebruikte soort zonnepanelen. 

Graag helpen wij u om de juiste zonnepanelen dealer voor u te lokaliseren en wij kunnen u adviseren bij de aanschaf van de panelen. Kiwatt is expert in het opslaan van energie, wij kunnen uw zelf opgewekte zonne-energie opslaan en zo een hoger rendement voor u bewerkstelligen.

Tip 3: de juiste hellingsgraad

De maximale energieproductie ontstaat wanneer de panelen naar het zuiden zijn gericht en een hellingsgraad hebben tussen de 20° en de 50°. De hellingsgraad is essentieel voor het effectief opvangen van zonnestralen. Dit heeft alles te maken met de stand van de zon in de winter en de zomer. In de winter staat de zon een stuk lager aan de horizon dan in de zomer. Door de juiste hellingsgraad toe te passen, valt de zon op de juiste manier op het paneel waardoor u het meeste rendement behaalt.

Tip 4: installeer een goede omvormer

Zowel de plaatsing als het installeren van de omvormer is van cruciaal belang voor een optimaal rendement. Een omvormer zet de opgewekte stroom om in elektriciteit. Een apparaat als deze heeft invloed op de hoeveelheid energie die uw zonnepanelen door weer en wind kunnen opwekken. 

Door ons eigen opgebouwde dealernetwerk van zonnepanelen leveranciers, garanderen wij dat de kwaliteit en het rendement van uw zonne-energie opperbest is. Onze Kiwatt omvormer en Kiwatt Thuisbatterij zijn een perfecte match met de producten van onze partners. Bent u nog op zoek naar een goede leverancier voor uw toekomstige zonnepanelen? Wij adviseren u om contact op te nemen met één van onze partners. Vindt u het prettig als wij het eerste contact leggen? Bel ons gerust. Dan brengen wij jullie graag met elkaar in contact. 

Tip 5: investeer in een oplaadbare thuisbatterij

Wanneer de zon zich eenmaal verstopt heeft achter wolken of verdwenen is in de nacht, dan bent u aangewezen om weer terug te vallen op het elektriciteitsnet. De Kiwatt Thuisbatterij zorgt ervoor dat u ook gebruik kunt maken van de opgewekte zonne-energie, als er dagen geen zon te zien is of het winterseizoen is aangebroken. In feite is het een oplaadbare batterij die de door u groene opgewekte zonne-energie opslaat. Zodat u deze kunt gebruiken op een moment dat het nodig is. Zoals in de nacht, tijdens de dure piekuren van energieleveranciers of een stroomstoring.

Het geheim van de Kiwatt Thuisbatterij

De Kiwatt Thuisbatterij is speciaal ontworpen voor huishoudens en compleet af te stemmen op uw/jullie wensen. Wilt u meer informatie over dit product? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of plan eenvoudig een afspraak in. Wij laten u graag kennismaken met onze thuisbatterij.

 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=d421079b-993c-431d-b45c-a2eb9bc5b524&sort=date.desc