Duurzaam ondernemen met zakelijke laadpalen

We zitten middenin een energietransitie. Weggebruikers willen groener en goedkoper van A naar B. Steeds meer bedrijven en werknemers kiezen dan ook voor een elektrische auto. Dat betekent dat er hoe dan ook een toenemende laadbehoefte komt. Een groene en slimme oplossing? Een laadplein op zonne-energie in combinatie met de Kiwatt Batterij.

  1. Slim opladen.
  2. Sla op en blijf rijden
  3. Een CO-2 neutraal laadplein

Slim opladen.

Juist, een plein met heel veel laadpunten, die voorzien zijn van zonnige stroom. Voor grootzakelijke ondernemers als vliegvelden, fabrieken, supermarkten, pretparken, shoppingcentra en benzinestations is dit een uitkomst. Grote parkeerplaatsen worden omgetoverd tot CO2-neutrale laadpleinen met onder andere zonne-carports en laadpalen. Dat levert veel voordelen op: je komt tegemoet aan de laadbehoefte én laadzekerheid van de bezoeker. Daarnaast, lever je CO2-neutrale brandstof en wordt er ook nog aan de investering verdiend.

Sla op en blijf rijden.

Aangezien de laadpleinen op zonne-energie nog volop in ontwikkeling zijn, wordt er keihard gewerkt aan de optimale werking hiervan. Met het SlimPark Living Lab onderzoekt de Universiteit Twente in samenwerking met AmperaPark, Elaad Mennekes en Kiwatt hoe het opwekken van zonne-energie op de parkeerplaats, de opslag in de Kiwatt Batterij, en het duurzaam en slim laden van elektrische auto’s, een geïntegreerd energiesysteem kan vormen.

Met de optimale samenwerking tussen de zonnepanelen, laadpalen en batterijen gaat er zo weinig mogelijk energie verloren. Daarnaast wordt door het gebruik van de Kiwatt Batterij de overbelasting van het elektriciteitsnet geminimaliseerd en krijgen bedrijven de mogelijkheid om grote bedragen te besparen op hun energierekening.

Een CO-2 neutraal laadplein

Laadpalen laten werken op zonnepanelen is een haalbare oplossing voor alle bedrijven. Niet alleen op grote schaal biedt het voordelen. Het is een voordelige en duurzame manier van autorijden. Met een Kiwatt Batterij is het mogelijk om de auto's op te laden met opgespaarde zonne-energie. Deze energie zou anders teruggeven worden aan het net. Wat met de afschaffing van de salderingsregeling in jouw nadeel werkt. De Kiwatt Batterij is een vooruitstrevende, duurzame én toekomstbestendige investering.

Onze oplossingen

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.