De Kiwatt App
Inzicht in eigen
energieverbruik

Benieuwd wat de actuele status is van uw batterij? En wilt u inzicht in uw eigen energiegebruik? Dit monitor je in de Kiwatt app! Ons slimme algoritme communiceert met de Kiwatt Gateway, de Kiwatt Batterij en de app zodat alles optimaal presteert.


 

Check op deze pagina wat ons eigen ontwikkelde slimme algoritme voor jou doet!

Welk energieprofiel past bij u?

U laadt de batterij met zelf opgewekte (zonne)stroom.

01

Zero Emission

U laadt de batterij met zelf opgewekte (zonne)stroom. Vervolgens verbruikt u de eigen opgewekte stroom die is opgeslagen in de batterij op een later moment.

02

Power Trading

U laadt de batterij met zelf opgewekte (zonne)stroom of u laadt de batterij met goedkope stroom uit het net. Vervolgens verbruikt u de energie zelf of verkoop u de energie terug aan het net, op basis van energieprijzen en handel op de energiemarkt (EPEX).

03

Power Boosting

Om te zorgen dat u uw netaansluiting niet overbelast, reserveert u met de feature Power Boosting een deel van de batterijcapaciteit om energiepieken op te vangen. Dit voorkomt extra aansluitkosten en levert bedrijfszekerheid.

Ons slimme algoritme

Uw Kiwatt Batterij wordt compleet afgestemd op uw gebruikswensen. Hoe we dit doen? Via ons slimme Kiwatt algoritme. Dit algoritme hebben wij zelf ontwikkeld en speciaal voor u afgestemd op het Nederlandse klimaat.

Eenvoudig stappenplan

Wij kijken naar uw huidige situatie en houden rekening met uw netaansluiting, het type energiecontract en naar het vermogen van uw zonnepanelen. Deze gegevens kunt u in de Kiwatt app invoeren.
Daarna koppelen wij uw verbruiksgegevens aan de batterij en de weersvoorspellingen. Zo is uw batterij perfect voorbereid op de energiemarkt en uw bedrijf- of thuissituatie.
Tot slot houdt het algoritme rekening met uw type gebruiksprofiel en de actuele prestatie van de batterij. Zo werkt het Kiwatt algoritme optimaal om u op het juiste moment te voorzien van opgeslagen energie.
Eenvoudig koppelen
Binnen enkele
stappen al inzicht
Om de Kiwatt App te downloaden gaat u naar de Google Play Store of de Apple Store. Zodra de Kiwatt App op uw telefoon staat, scant u de QR code op uw Kiwatt Gateway. U maakt zo verbinding met de batterij. Nu kunt u de juiste instellingen doorvoeren. Wij kunnen u hier uiteraard bij helpen.

U heeft nu inzicht in de status van de batterij, hoeveel energie u verbruikt uit de batterij en hoeveel energie u verbruikt uit het net. Ook ontdekt u hoeveel energie u teruglevert en indien u handelt op de Epex markt ziet u ook de verwachtte dagprijzen.
Download direct
De Kiwatt App is op dit moment nog niet beschikbaar voor de Kiwatt Thuisbatterij.

Onze opslagsystemen

De Kiwatt App is beschikbaar voor al onze staande, modulaire modellen. Beschikbaar vanaf 30kWh tot en met 800kWh.
externalId=kiwatt-app-pagina-6.2.1&filter[active]=1

Meestgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.
externalId=kiwatt-app-pagina-7-1.3&filter[active]=1
Heb ik een klein verbruiksaansluiting of een groot verbruiksaansluiting?

Een kleinverbruiksaansluiting is maximaal 3x80 ampère (tot maximaal 100.000 kWh). Een grootverbruiksaansluiting is een aansluiting zwaarder dan 3x80A.

Hoe snel kan ik een Kiwatt Batterij opladen?

Het duurt ongeveer 2 uur voordat de Kiwatt Thuisbatterij volledig is opgeladen. Afhankelijk van uw verbruik kunt u hier bijvoorbeeld de avond en nacht mee overbruggen. Voor onze andere productconfiguraties is de omvormer bepalend voor de oplaadsnelheid. Wij bieden een 10kW en 20kW omvormer aan bij batterijen met een opslagcapaciteit van 30kWh en hoger.

Hoe werkt de Kiwatt Batterij?

De Kiwatt Batterij staat in verbinding met uw zonnepanelen. De zonnepanelen moeten hun energie kwijt. Die zoeken naar de eerste de beste gebruiker die ze tegenkomen. Denk aan de overeenkomst met water: als je dat naar beneden drukt, zoekt het de eerste de beste uitweg naar boven. Zo werkt het met energie ook. De zonne-energie wordt eerst ‘gedrukt’ naar de apparaten in uw gebouw, zoals de waterkoker, wasmachine, verlichting etc. Zodra de woning/ het gebouw is voorzien van voldoende energie, wordt de Kiwatt Batterij gevuld. Wanneer ook de batterij vol is gaat de eventuele overtollige energie terug naar het net.

Benieuwd hoe anderen de batterij gebruiken? Lees hier de verhalen van verschillende klanten.

Kan ik de batterij vullen met netstroom op ‘goedkope’ momenten?

Dat is zeker mogelijk. Combineer dit met onze Kiwatt Flex dynamische stroom, maar u kunt met iedere dynamische stroomaanbieder gebruikmaken van onze batterij. Voor de thuisbatterij is dit nog niet mogelijk, wel voor onze andere batterijconfiguraties

Kan ik in de zomer energie opslaan en in de winter gebruiken?

Ons energieopslagsysteem is bedoeld om energie in 24 uur te verbruiken. Het is dus niet zo dat u in de zomer de batterij vollaadt en het in de winter pas gaat verbruiken. Op een zonnige winterdag kunt u wel genoeg energie opwekken en opslaan voor een opvolgende donkere dag.  

Ik heb zonnepanelen, wat is hiervan het vermogen?

Het vermogen van uw zonnepanelen is afhankelijk van de omvormer die hierop is aangesloten. 

Kan ik een Kiwatt Batterij huren of leasen?

Huren is niet mogelijk, leasen wel. U kunt bij uw offerte aanvraag aangeven dat u interesse heeft om te leasen. 

Is er subsidie op de Kiwatt Batterij?

Momenteel is er voor de zakelijke batterijen een Energie Investerings Aftrek. Voor de thuisbatterij is er in sommige gemeenten een subsidie beschikbaar. Voor allebei de subsidies geldt dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van uw besteding.

Hoeveel opslag heb ik nodig?

Welke batterij het beste bij u past is afhankelijk van uw verbruik. 10kWh is het gemiddelde dag verbruik van veel huishoudens. De Kiwatt Thuisbatterij kan 10 – 140 kWh opslaan. 
De Kiwatt Batterij is in diverse opslagcapaciteiten verkrijgbaar, van 10kWh (wandmodel) tot een stapelbare unit (10,75kWH per unit en schaalbaar tot 800kWh). Hierdoor is de stapelbare Batterij geschikt voor grootverbruikers en bedrijven. 

Kan ik laadpalen kopen bij Kiwatt?

Indien u geïnteresseerd bent in een laadpaal voor uw elektrische auto, dan kunt u dit bij uw offerte aangeven. Wij leveren de laadpalen niet zelf, maar wij verwijzen u door naar 1 van onze aangesloten dealers.