De Kiwatt App
Inzicht in eigen
energieverbruik

Benieuwd wat de actuele status is van uw batterij? En wilt u inzicht in uw eigen energiegebruik? Dit monitor je in de Kiwatt app! Ons slimme algoritme communiceert met de Kiwatt Gateway, de Kiwatt Batterij en de app zodat alles optimaal presteert.


 

Check op deze pagina wat ons eigen ontwikkelde slimme algoritme voor jou doet!

Welk energieprofiel past bij u?

U laadt de batterij met zelf opgewekte (zonne)stroom.

01

Zero Emission

U laadt de batterij met zelf opgewekte (zonne)stroom. Vervolgens verbruikt u de eigen opgewekte stroom die is opgeslagen in de batterij op een later moment.

02

Power Trading

U laadt de batterij met zelf opgewekte (zonne)stroom of u laadt de batterij met goedkope stroom uit het net. Vervolgens verbruikt u de energie zelf of verkoop u de energie terug aan het net, op basis van energieprijzen en handel op de energiemarkt (EPEX).

03

Power Boosting

Om te zorgen dat u uw netaansluiting niet overbelast, reserveert u met de feature Power Boosting een deel van de batterijcapaciteit om energiepieken op te vangen. Dit voorkomt extra aansluitkosten en levert bedrijfszekerheid.

Ons slimme algoritme

Uw Kiwatt Batterij wordt compleet afgestemd op uw gebruikswensen. Hoe we dit doen? Via ons slimme Kiwatt algoritme. Dit algoritme hebben wij zelf ontwikkeld en speciaal voor u afgestemd op het Nederlandse klimaat.

Eenvoudig stappenplan

Wij kijken naar uw huidige situatie en houden rekening met uw netaansluiting, het type energiecontract en naar het vermogen van uw zonnepanelen. Deze gegevens kunt u in de Kiwatt app invoeren.
Daarna koppelen wij uw verbruiksgegevens aan de batterij en de weersvoorspellingen. Zo is uw batterij perfect voorbereid op de energiemarkt en uw bedrijf- of thuissituatie.
Tot slot houdt het algoritme rekening met uw type gebruiksprofiel en de actuele prestatie van de batterij. Zo werkt het Kiwatt algoritme optimaal om u op het juiste moment te voorzien van opgeslagen energie.
Eenvoudig koppelen
Binnen enkele
stappen al inzicht
Om de Kiwatt App te downloaden gaat u naar de Google Play Store of de Apple Store. Zodra de Kiwatt App op uw telefoon staat, scant u de QR code op uw Kiwatt Gateway. U maakt zo verbinding met de batterij. Nu kunt u de juiste instellingen doorvoeren. Wij kunnen u hier uiteraard bij helpen.

U heeft nu inzicht in de status van de batterij, hoeveel energie u verbruikt uit de batterij en hoeveel energie u verbruikt uit het net. Ook ontdekt u hoeveel energie u teruglevert en indien u handelt op de Epex markt ziet u ook de verwachtte dagprijzen.
Download direct
De Kiwatt App is op dit moment nog niet beschikbaar voor de Kiwatt Thuisbatterij.

Onze opslagsystemen

De Kiwatt App is beschikbaar voor al onze staande, modulaire modellen. Beschikbaar vanaf 30kWh tot en met 800kWh.
d8f9676c-40c7-461c-af85-d9b52c8a31c2,c62a78d4-97f8-4d47-b6b7-36e7f0d31bb2,835e1fcf-d997-4dfc-9aeb-572d86bc672e

Meestgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.
externalId=kiwatt-app-pagina-7-1.3&filter[active]=1
Is een batterij de oplossing voor netcongestie voor mijn bedrijf?

Een batterij kan een effectieve oplossing zijn om netcongestie te beheren door energie op te slaan tijdens lage vraag en deze te leveren tijdens piekmomenten, waardoor de afhankelijkheid van het net vermindert.

Wat is de rol van EMS binnen netcongestie?

EMS (Energy Management System) speelt een cruciale rol bij het beheren van energiestromen binnen een netwerk, optimaliseert het energiegebruik en helpt bij het verminderen van congestie door efficiënter energiebeheer.

Wat zijn de oorzaken van netcongestie?

Oorzaken van netcongestie omvatten toegenomen vraag naar elektriciteit, fluctuerend aanbod door hernieuwbare bronnen zoals zon en wind, en verouderde of ontoereikende infrastructuur.

Verschilt netcongestie per provincie?

Ja, netcongestie kan variëren per provincie, afhankelijk van lokale energievraag, aanbod en infrastructuur.

Wat is netcongestie?

Netcongestie treedt op wanneer de vraag naar of het aanbod van elektriciteit de capaciteit van het energienet overschrijdt, wat kan leiden tot stroomuitval of andere problemen.

Hoe kan ik netcongestie in Noord-Holland vermijden?

Je kunt netcongestie vermijden door te investeren in een energieopslagsysteem zoals de Kiwatt Batterij. Hiermee sla je overtollige energie op en gebruik je deze tijdens piekuren, wat de druk op het net vermindert.

Zijn er specifieke maatregelen tegen netcongestie in mijn provincie?

Elke provincie, waaronder Noord-Holland, neemt unieke maatregelen om netcongestie aan te pakken. Klik op jouw provincie op onze landkaart om meer te weten te komen over de specifieke initiatieven en oplossingen.

Hoe helpt een Energy Management System bij netcongestie?

Een EMS helpt bij het optimaliseren van energiegebruik door vraag en aanbod efficiënt te beheren, waardoor de impact van netcongestie op je bedrijf wordt verminderd.

Waarom is energieopslag belangrijk voor mijn bedrijf?

Energieopslag helpt bedrijven kosten te besparen, de betrouwbaarheid van de energievoorziening te verbeteren en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

Wat is energieopslag?

Energieopslag verwijst naar het vastleggen van energie die op een bepaald moment wordt opgewekt om deze later te gebruiken wanneer de vraag groter is of het aanbod lager.