Is de combinatie van energieopslag en een dynamisch contract iets voor jouw bedrijf?

In een tijd waarin duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden voor bedrijven, staat de energiemarkt niet stil. Een opkomende trend die steeds meer aandacht krijgt, is de combinatie van energieopslag en dynamische energiecontracten. Maar wat houdt deze combinatie van een contract en een batterij precies in en kan het iets zijn voor jouw bedrijf? Hoog tijd om deze vraag te onderzoeken.

  1. Dynamische energiecontracten: wat houdt het in?
  2. De voordelen van dynamische energiecontracten
  3. Batterijopslag: een gamechanger
  4. De synergie tussen batterijopslag en dynamische energiecontracten
  5. Past de combinatie van batterij-opslag en een dynamisch contract bij jou?

Dynamische energiecontracten: wat houdt het in?

Traditionele energiecontracten werken meestal met een vast tarief, wat betekent dat je een vast bedrag betaalt voor je energieverbruik, ongeacht het tijdstip waarop je de energie verbruikt. Dynamische energiecontracten daarentegen passen de tarieven dagelijks aan op basis van variabelen, zoals vraag en aanbod op de energiemarkt en zelfs de tijdelijke beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen. Lees hier meer over dynamische energiecontracten.

De voordelen van dynamische energiecontracten

Het voornaamste voordeel van een dynamisch energiecontract is de mogelijkheid om geld te besparen of zelfs te verdienen. Door energie te gebruiken tijdens periodes van lage vraag of wanneer er veel groene energie wordt aangeboden, profiteer je van lagere tarieven. Op momenten van overproductie ontvang je soms zelfs geld terug voor het afnemen van energie. Dit stimuleert ook het verschuiven van het energieverbruik naar momenten waarop de vraag naar energie lager is. Dit is gunstig voor de energierekening en verlicht tegelijkertijd de druk op het elektriciteitsnet.

Batterijopslag: een gamechanger

Met de opkomst van batterijen wordt het mogelijk om energie op te slaan voor later gebruik. De Kiwatt Batterij kan energie opslaan wanneer de tarieven laag zijn of wanneer jouw zonnepanelen meer energie produceren dan je nodig hebt. Vervolgens gebruik je deze opgeslagen energie wanneer de tarieven hoog zijn of wanneer er een tekort aan energie is.

De synergie tussen batterijopslag en dynamische energiecontracten

Wanneer batterijopslag wordt gecombineerd met een dynamisch energiecontract, ontstaat er een krachtige synergie. Je kunt profiteren van de flexibiliteit van dynamische tarieven door energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en ze vervolgens te gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn. Of je verkoopt simpelweg je opgeslagen zonne-energie wanneer de energieprijs hoog is. De handige Kiwatt App helpt je hierbij. Stel je voorkeuren voor laden of ontladen in. Hiermee maak je van je Kiwatt Batterij de perfecte sidekick bij een dynamisch contract.

Past de combinatie van batterij-opslag en een dynamisch contract bij jou?

Of deze combinatie geschikt is voor jouw bedrijf, hangt af van verschillende factoren, zoals jouw energieverbruikspatroon en de capaciteit om flexibel om te gaan met de inzet van energie.Als je nog geen gebruikmaakt van batterij-opslag is het het overwegen waard om een Kiwatt Batterij aan te schaffen. Als jouw bedrijf bereid is om te investeren in duurzame energieoplossingen en flexibel is in het beheer van energieverbruik, kan de combinatie van batterij-opslag en een dynamisch contract aanzienlijke voordelen opleveren, zowel in termen van kostenbesparingen als van duurzaamheid.


De combinatie van batterijopslag en een dynamisch energiecontract biedt een veelbelovende mogelijkheid tot energiebeheer voor jou als ondernemer. Het stelt je in staat om geld te besparen, je energieafhankelijkheid te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere energievoorziening. Hoewel het niet voor ieder bedrijf geschikt is, kan het voor velen een aantrekkelijke optie zijn in de zoektocht naar efficiënter energieverbruik en lagere energiekosten.

Ben jij enthousiast geworden? Lees hier dan meer over Kiwatt Flex, het dynamische energiecontract dat jou veel geld kan opleveren.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=7ac60a89-e827-4d0e-aed5-6b9c62ea5138&sort=date.desc