Energiekosten besparen: installeer een Kiwatt Thuisbatterij

“Een thuisbatterij?” horen wij u denken. “Dat is een raar woord”. En dat snappen wij. We leggen u graag uit wat een thuisbatterij voor u kan doen. Een thuisbatterij is eigenlijk niets anders dan een grote oplaadbare batterij. Hierin wordt uw zonne-energie opgeslagen. De opgeslagen energie kan vervolgens gebruikt worden op momenten waarop u dat nodig heeft. Gemiddeld genomen gebruiken eigenaren van zonnepanelen ongeveer 30 tot 50 procent van de energie die is opgewekt. Met een Kiwatt Thuisbatterij neemt dat al snel toe tot zo’n 60 tot 80 procent. Dat is een behoorlijk verschil, vindt u niet?

Zonnestralen vangen en opslaan

Zonnepanelen vangen de zonnestralen en voorzien jouw woning (of onderneming) van energie gedurende de dag. Maar als de zon eenmaal besloten heeft om zichzelf te verschuilen achter wolken of in de nacht dan valt u terug het elektriciteitsnet. De thuisbatterij zorgt ervoor dat u ook gebruik kunt maken van de door uzelf opgewekte zonne-energie, als er dagen geen zon te zien is of het winterseizoen is aangebroken. Dit komt doordat de thuisbatterij de zonne-energie opslaat. Een positief gevolg is dat u hierdoor minder afhankelijk bent van het energienetwerk. Door middel van een thuisbatterij is het mogelijk om zoveel mogelijk van uw eigen groene opgewekte zonne-energie te gebruiken, ook tijdens de duurdere piekuren van de energieleveranciers. 

Wanneer er meer zonnepanelen komen of het dagelijks energieverbruik neemt toe, zal er automatisch ook meer vraag zijn naar extra opslagcapaciteit. De invoering van de slimme meter en het geleidelijk afschaffen van de salderingsregeling in Nederland maakt de Kiwatt Thuisbatterij een stuk interessanter. Hoe minder stroom u van het elektriciteitsnet gebruikt, en dus hoe meer eigen opgewekte energie u gebruikt, hoe rendabeler uw zonnepanelen zijn. Dit is een goede stap richting een zelfvoorzienend huis of bedrijf op het gebied van elektriciteit en hoeft u niet langer te “onderhandelen” met energieleveranciers. 

De plussen aan een thuisbatterij

 1. Bespaar kosten 
  Gebruik de Kiwatt Thuisbatterij om de zonne-energie op te slaan voor later gebruik. U kunt uw eigen energieverbruik beheren door, bijvoorbeeld, de accu op te laden tijdens daluren en te gebruiken tijdens piekuren. Zo slaat u goedkope energie op, die u dan zelfs tegen een hogere prijs aan het net kunt verkopen. Zo bespaart u flink op uw energierekening.
   
 2. Wees vrij 
  U bent minder afhankelijk van uw energieleverancier! Zeker in de zomermaanden levert dit fijne meevallers op.
   
 3. Gebruiksvriendelijk
  Wij installeren de Kiwatt Thuisbatterij. U bedient gemakkelijk de aan/uit knop. Meer is niet nodig. U bepaalt zelf wanneer u de energie uit de batterij gebruikt voor uw elektrische apparaten.
   
 4. Levensduur
  Kiwatt geeft 10 jaar garantie op de thuisbatterij en 5 jaar op de omvormer.
   
 5. Efficiënt gebruik maken van uw eigen energie
  Uw zelf opgewekte zonne-energie gebruiken op de momenten waarop u dit het meeste nodig heeft. U bent volledig in charge als het gaat om uw energieverbruik. 
   
 6. Bereid u voor op de toekomst
  De salderingsregeling vanuit de overheid wordt langzaam stopgezet. Een thuisbatterij wordt dan zelfs nóg interessanter.

Het geheim van de Kiwatt Thuisbatterij

De volgende stap in de energietransitie maak je met een thuisbatterij. Speciaal ontworpen voor huishoudens en compleet af te stemmen op uw wensen. Wilt u meer informatie over onze producten?  Bekijk onze productoverzicht. Wij laten u graag kennismaken met onze thuisbatterij.


 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=b509366f-cec7-450a-baf4-124f76f45243&sort=date.desc