Optimaliseer zakelijke energie-efficiëntie met zonnepanelen

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, hebben steeds meer bedrijven de stap naar groene energie gemaakt. Door het integreren van zonnepanelen in de bedrijfsinfrastructuur wordt de zon een belangrijke energiebron. Zonne-energie is niet alleen milieuvriendelijk, maar helpt uw bedrijf ook om aanzienlijk te besparen op de energierekening. In dit artikel bekijken we hoe uw bedrijf het maximale uit uw zonnepanelen haalt.

Zonnepanelen en energie-efficiëntie

Zonnepanelen hebben zich bewezen als een uitstekende investering voor bedrijven die streven naar een hogere energie-efficiëntie en lagere energiekosten. Door het inzetten van zonne-energie, vangt u een deel van de energievraag op die wordt gevraagd door machines, laadstations en airconditioninginstallaties. Tegelijkertijd verlaagt u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. 

Haal meer uit uw zonnepanelen

Het gebruik van zonne-energie beperkt de afhankelijkheid van het traditionele elektriciteitsnetwerk. Helemaal zelfvoorzienend zijn is in Nederland erg lastig, maar zonnepanelen helpen uw bedrijf wel om aanzienlijk te kunnen besparen op de energiekosten. Waarschijnlijk bent u al zeer tevreden over de manier waarop u momenteel gebruikmaakt van uw panelen. Toch is er, vaak met minimale inspanning, meer uit uw zonnepanelen te halen.

Het belang van energieopslag met batterijen

Hoewel zonnepanelen een duurzame bron van elektriciteit zijn, is hun productie afhankelijk van de weersomstandigheden en het moment van de dag. Draait u vooral ‘s nachts productie of zijn er bepaalde tijdstippen waarop u extra veel elektriciteit gebruikt? Dan kan het voorkomen dat u op zonnige momenten veel ongebruikte zonne-energie “weggooit”. U haalt meer uit uw zonnepanelen wanneer u de energie die u niet nodig heeft, opslaat in een batterij. Het opslaan van niet-gebruikte energie met behulp van batterijen biedt uw bedrijf ook nog eens verschillende voordelen:

Energieonafhankelijkheid

Met batterijopslag kan uw bedrijf energie opslaan en gebruiken wanneer dat nodig is. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk en vangt u eventuele stroomuitval op.

Lastafvlakking

Batterijen stellen uw bedrijf in staat om pieken en dalen in de energieproductie en -verbruik af te vlakken. Dit betekent dat u het elektriciteitsverbruik efficiënter kan beheren en mogelijk zelfs bespaart op flexibele nettarieven.

Duurzaamheid

Het opslaan en benutten van niet-gebruikte zonne-energie vermindert verspilling en maximaliseert de duurzaamheid van de investering in zonnepanelen.

Continuïteit van bedrijfsprocessen

Door een batterij te koppelen aan uw zonnepanelen kan uw essentiële apparatuur, zelfs bij stroomuitval, gebruikt worden. Zo blijft uw bedrijf altijd draaien, ook wanneer er onvoorziene omstandigheden zijn. 

Subsidies

In sommige gemeenten biedt de overheid stimuleringsmaatregelen en subsidies aan om bedrijven aan te moedigen groener gebruik te maken van energie. Er zijn zelfs plannen om specifieke subsidies in het leven te roepen voor de plaatsing van batterijen bij zonnepanelen. Klik hier om na te gaan of u gebruik kan maken van een subsidie om uw bedrijf nog groener te maken.

Bent u benieuwd hoe de  Kiwatt Batterij u helpt om het maximale uit uw zonnepanelen te halen? Neem voor al uw vragen over energieopslag contact met ons op via ons contactformulier of vraag direct een offerte aan. Via onze Quick scan ziet u direct welke opslagoplossing het best past bij de energievraag van uw bedrijf. Uiteraard bent u ook welkom voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek op ons kantoor in Ede. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=5533fb69-878c-43d2-8bec-d341e05742e9&sort=date.desc