Prijsstijging energie: Hoe kan u besparen?

Door een samenloop van omstandigheden op nationaal en internationaal niveau hebben wij in 2022 te maken met snel stijgende energieprijzen. Dit zorgt ervoor, samen met de algemeen gestegen kosten van het levensonderhoud, dat het dagelijks leven duurder is. Door slim om te gaan met de energieprijzen bespaart u flink op uw energierekening.

 

Hoge energieprijzen

Zeker tot begin 2023 zullen de energieprijzen hoog blijven. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Bereidt u voor op een blijvende toekomst met hoge energieprijzen, maak nu slimme keuzes met betrekking tot uw energieverbruik.

 

Wat kan ik doen tegen de prijsstijging?

Uiteindelijk ondervinden zowel particulieren als bedrijven de gevolgen van de prijsstijgingen. Momenteel is het niet mogelijk om een vast contract af te sluiten bij uw energiemaatschappij. Wanneer u nu nog een vast contract hebt, duurt het wellicht enige maanden voordat u iets merkt van de verhoogde prijzen. Een goed moment dus om nu al stappen te ondernemen om uw energiegebruik te beperken of op een alternatieve manier de oplopende kosten op te vangen. Dit kan bijvoorbeeld door zelf energie op te slaan in een externe batterij. Hierdoor hoeft u minder elektriciteit van externe aanbieders af te nemen.

Wanneer er geen sprake is van een vast contract merkt u nu al een flinke stijging in de kosten. Een externe batterij in combinatie met zonnepanelen geeft u de mogelijkheid om zelf opgewekte energie in te zetten wanneer u dit nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld ook ‘s nachts of op minder zonnige dagen. Daarna laadt u de batterijpack direct weer op: klaar voor het volgende gebruik.

 

Tips om minder energie te gebruiken

Een goede manier om de kosten te drukken is om minder energie te gebruiken, maar hoe doet u dat precies? Er zijn stappen die u in en rondom uw huis kan nemen om te zorgen dat er geen energie verloren gaat of dat er onnodig veel energie gebruikt wordt. Wij nemen de beste tips met u door:

 

1. Isoleren

Wanneer uw huis beter geïsoleerd is bespaart u veel energie. Hiervoor hoeft u niet direct uw volledige huis te verbouwen. Vaak kan dit al door slecht geïsoleerde plekken als eerste aan te pakken. Denk hierbij aan de zolder of het dichten van kieren en gaten. Zo houdt u uw huis langer koel in de zomer en warm in de winter, zonder dat u hoeft te investeren in aanvullende stookkosten.

2. Minder energie verbruiken

Door apparaten zo min mogelijk te gebruiken en ze niet onnodig aan te laten staan merkt u vaak direct een flinke besparing. In 2022 is het onderscheid tussen het dag- en nachttarief vervallen. In weekenden of in de avond grootverbruikers aanzetten geeft geen voordeel meer. Het is daarom noodzakelijk om op een slimme manier om te gaan met energieverbruik.

3. Verduurzaming

Verduurzaming is zowel voor ondernemers als particulieren dé oplossing voor het acute probleem van de gestegen energieprijzen. Mensen die al veel hebben verduurzaamd, hebben momenteel al een stuk minder last van de gestegen kosten. Door zonnepanelen te laten plaatsen en deze te laten koppelen aan een Kiwatt Batterij bent u direct duurzamer bezig.

 

Toekomstige energieprijzen

Het is moeilijk om iets te zeggen over de ontwikkeling van de energieprijzen in de toekomst. Met de huidige situatie is het lastig in te schatten hoe lang de hoge prijzen blijven gelden. Daarnaast zijn er nog tal van factoren die invloed hebben op de prijs van energie. Een constante factor die bijdraagt aan betaalbare en makkelijk toegankelijke energie is de aanwezigheid van zon en de wind. Duurzaam opgewekte energie is tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Door zonnepanelen te plaatsen kunt u snel en op een makkelijke manier zelf elektriciteit opwekken. Met een battery pack slaat u deze elektriciteit ook nog eens makkelijk op.

 

Kies voor een Zakelijke Batterij of een Thuisbatterij

Met een Kiwatt Batterij staat u als bedrijf sterk. Onze Batterij kan tot 800 kWh opslaan. Dit is dezelfde hoeveelheid energie die nodig is om zo’n anderhalf jaar uw huis van licht te voorzien. Dit maakt hem geschikt voor grootverbruikers. Voor particulieren is een Kiwat Thuisbatterij ideaal. Deze is kleiner, maar heeft voldoende capaciteit om het energieverbruik in huis gedeeltelijk te compenseren. Zo haalt u niet alleen maximaal rendement uit uw zonnepanelen, maar gaat u ook nog eens op een slimme manier om met alle opgewekte energie. In beide gevallen bespaart u uzelf veel geld door zonne-energie op te slaan voor later gebruik. Daarnaast is het een duurzame oplossing. Wilt u meer weten over de slimme oplossingen van Kiwatt? Wij nemen u graag mee in de wereld van duurzame energieopslag. Neem voor vragen of voor extra informatie gerust contact met ons op. 

Bekijk hier de veelgestelde vragen, de productpagina of doe de quick scan. Zo krijgt u meer inzicht in welke oplossing het beste bij u past.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=04f438c7-b963-4f00-aa9a-522495dc9a92&sort=date.desc