In Nederland gebruiken wij gemiddeld 2.479 kilowattuur elektriciteit en 1.169 m³ gas per jaar per huishouden. Door duurzaam om te gaan met de manier waarop wij deze energie opwekken en gebruiken dragen wij niet alleen ons steentje bij aan het klimaat, maar levert het ook nog eens een flinke besparing op. Met behulp van subsidies, regelingen en andere behulpzame maatregelen is het voor steeds meer mensen mogelijk om een Kiwatt Batterij te combineren met hun zonnepanelen.
Duurzame energie kan voor u ook een tijdelijke verhoging van de kosten opleveren. Het laten installeren van zonnepanelen en het laten plaatsen van een bijpassende batterij zijn echter investeringen die gedurende de tijd zichzelf terugbetalen. Er zijn manieren om u te helpen met het verduurzamen: subsidies en leningen. Per gemeente verschillen de soort en hoogte van de beschikbare subsidies. In verschillende gemeenten, waaronder Barneveld, is het mogelijk om via een subsidie een zakelijke- of thuisbatterij te laten plaatsen, zodat het rendement van uw zonnepanelen verhoogd wordt. Wij laten u aan de hand van het voorbeeld in de gemeente Barneveld graag zien hoe dit in zijn werk gaat.
Een subsidieregeling maakt het voor huishoudens en bedrijven makkelijker om een batterij aan te schaffen. Met een batterij slaat u de energie die wordt opgewekt door uw zonnepanelen eenvoudigweg op, tot op het moment dat u het nodig heeft. Op deze manier hoeft er minder energie op andere manieren te worden opgewekt. Kortom goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.
De aanschaf van een thuisbatterij is in Barneveld onderdeel van het project ‘toekomstbestendig wonen’. Hieronder vallen, naast de thuisbatterij, ook regelingen voor het investeren in een warmtepomp, betere isolatie van de woning en zonnepanelen. Dit omvat eigenlijk alle subsidies omtrent het verduurzamen van uw huis. Ook binnen uw gemeente kan er een dergelijke subsidieregeling van kracht zijn. Per gemeente gelden uiteraard andere voorwaarden om subsidies te mogen ontvangen. In Barneveld is het als volgt geregeld:
In totaal wordt, in het voorbeeld in Barneveld, 30% van de aanschafprijs van de batterij gesubsidieerd. Er zijn ook mogelijkheden tot het afsluiten van een lening om de overige kosten te dekken. Gemeente Barneveld heeft een duurzaamheidslening tegen 1,6% rente. Voor particulieren is dit zeer aantrekkelijk.
De gemiddelde energiekosten per gezin zijn dit jaar met ongeveer €1.250,- euro gestegen. Een oplossing om op een eenvoudige manier de kosten te drukken is met behulp van een batterij. Zonnepanelen leveren immers enkel overdag energie, waardoor je in de nacht bent overgeleverd aan de kosten van de energieleverancier. De thuisbatterij levert aanvullende energie op momenten dat u deze het meest nodig heeft, zonder het energienet aan te hoeven spreken. Dit brengt vier grote voordelen met zich mee:
De wijze van het aanvragen van een subsidie verschilt per gemeente. Daarnaast kan ook de hoogte en mogelijkheid tot het aanvragen van een subsidie per gemeente verschillen. Op de website van de overheid zijn alle mogelijke subsidies die in Nederland gelden na te lezen. U ziet daarbij ook direct of deze regelingen in uw gemeente van kracht zijn. Op de website van uw gemeente kan u de gewenste subsidies aanvragen.
Drenthe heeft ook een mogelijkheid om te lenen via de Drentse Energie Organisatie. Zo zijn er meer regelingen in Nederland voor duurzaamheidsoplossingen.
Kiwatt Batterij Brochure
Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.