Verduurzaming

Stap voor stap transformeert onze wereld. We zijn op weg naar een duurzame toekomst. De urgentie om de energiesector te verduurzamen wordt steeds duidelijker en de focus op innovatieve oplossingen groeit. Ontdek hoe we gezamenlijk de krachten bundelen om een veerkrachtige en groene energie-omgeving te creëren. Van opkomende technologieën tot praktische tips voor een duurzamere levensstijl, hier ontdek je alles over de evolutie naar een schonere en betere wereld, aan de hand van de Zakelijke Batterij.

  1. Zó verduurzaam je als bedrijf
  2. Oplossingen voor bedrijven

Zó verduurzaam je als bedrijf

Jouw onderneming heeft diverse mogelijkheden om bij te dragen aan de energietransitie:
 

Groene mobiliteit

Stimuleer duurzaam transport voor werknemers door bijvoorbeeld laadpunten voor elektrische voertuigen te installeren en fietsen/openbaar vervoer te promoten als alternatief vervoermiddel.


Energie-audit en efficiëntieverbeteringen

Voer energie-audits uit, waarin je nagaat waar in jouw bedrijf er duurzamer kan worden omgegaan met energie. Denk hierbij aan het upgraden van verlichting, HVAC-systemen en bedrijfsprocessen om energie te besparen.

Batterijopslagtechnologie

Gebruik een batterijopslagsysteem, zoals de Kiwatt Batterij, om overcapaciteit aan opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer de vraag hoog is of wanneer hernieuwbare bronnen niet beschikbaar zijn. Hiermee maak je snel een verduurzamingsslag binnen jouw bedrijf en maak je 100% gebruik van jouw eigen opgewekte energie. 


Investeren in hernieuwbare energie

Door in je energiebehoefte te voorzien met zonne-energie, windenergie of andere vormen van hernieuwbare energie ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Doe de Quick Scan en ontdek welke oplossing past bij jouw situatie.

Onze oplossingen

Congestie per provincie

In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKIW_landkaart_Gelderland_mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Zeeland-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

Oplossingen voor bedrijven

Jouw weg naar duurzaam ondernemen

Op de weg naar duurzaamheid nemen bedrijven een voortrekkende rol in. De opkomst van batterijopslagtechnologie heeft gezorgd voor een flinke stap voorwaarts. Groene energie wordt niet alleen opgewekt door middel van zonnepanelen en windmolenparken, maar met behulp van de Kiwatt Batterij kan je de overtollige energie ook nog eens opslaan voor gebruik op een later moment. 

Stabiele, duurzame energie

Het gebruik van batterijen vermindert niet alleen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar zorgt ook voor een stabielere en betrouwbaardere energievoorziening. Je hebt namelijk altijd een duurzame energiebron bij de hand.

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.