Netcongestie: zonnepanelen, dynamische contracten en negatieve prijzen

In de dynamische wereld van duurzame energie en groene technologieën hebben zonnepanelen zich stevig gevestigd als een populaire keuze voor milieubewuste burgers. In combinatie met een batterij maakt u maximaal gebruik van de beschikbare zonne-energie. Deze zonnepanelen bieden niet alleen een duurzame manier om elektriciteit op te wekken, maar stellen huiseigenaren en bedrijven ook in staat om hun energierekening te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook dynamische energiecontracten zijn enorm populair in de wereld van duurzame energie. Met zonnepanelen kunt u niet alleen groene energie opwekken, maar ook uw energierekening verlagen. Dynamische energiecontracten zijn flexibel en passen zich aan aan de markt. 

Een overschot aan zonnekracht

Het gebeurt steeds vaker dat de stroomprijs op de spotmarkt op sommige uren onder nul duikt. Dit gebeurt vooral wanneer er een enorme hoeveelheid (hernieuwbare) stroom beschikbaar is, terwijl de vraag op dat moment laag is. Denk aan momenten wanneer het hard waait of de zon fel schijnt, terwijl iedereen lekker weekend viert of nog op één oor ligt, omdat het vroeg in de ochtend is en de meeste fabrieken en kantoren nog niet open zijn.

Dus, stelt u zich eens voor, u heeft zonnepanelen en op een mooie zonnige dag wekt u meer elektriciteit op dan u nodig hebt. Normaal gesproken zou u het overschot aan het elektriciteitsnet terugleveren en er zelfs geld voor krijgen. Maar soms, als er te veel elektriciteit is en te weinig vraag, worden stroomprijzen negatief. Dan moet u ineens betalen om uw eigen zonne-energie te mogen leveren aan het net. Dat is niet wat u had verwacht van deze investering, toch?

Slimme keuzes maken bij negatieve stroomprijzen

Nu komt de vraag: wat kunt u op zo’n moment het beste doen? U kunt ervoor kiezen om op zo’n dag als deze meer energie te verbruiken. Dus bijvoorbeeld meer wasjes draaien, uw huis of bedrijf koelen met airco, auto’s opladen en uw machinegebruik aanpassen. Een tweede optie is de omvormer uitschakelen om extra kosten te voorkomen. Dat tweede klinkt logisch, maar het is niet zo makkelijk. Het moment van negatieve stroomprijzen bij de dagmarkt is 24 uur van tevoren bekend, en komt weinig voor. Dus het aan- en uitzetten van uw zonnepanelen is niet altijd handig.

Als u de omvormer uitzet, stoppen uw zonnepanelen natuurlijk direct met het produceren van stroom. Dat betekent ook dat uw eigen verbruik niet meer wordt gedekt door zonnepanelen. In plaats daarvan gebruikt u stroom van het net en met die negatieve netto stroomprijs krijgt u daar dan geld voor terug.

De Kiwatt Batterij maakt het u wat makkelijker. Deze slimme batterij kan energie uit het net opslaan wanneer de stroomprijzen negatief zijn en verkoopt deze energie op een piekmoment zodat u een interessant verdienmodel creëert. Of u bewaart de goedkope energie op voor een moment dat de zon niet schijnt en uw zonnepanelen dus niet in actie zijn, zo maakt u langer gebruik van de goedkope energie. De keuze is aan u! 

Unieke Kiwatt combinatie

Bij Kiwatt combineren we een dynamisch energiecontract met onze Kiwatt Batterij, en dat is een match made in heaven! Zo profiteert u maximaal van de laagste energieprijzen. We zorgen ervoor dat u uw duurzaam opgewekte energie tegen supergunstige tarieven kunt verkopen op de energiebeurs! Nieuwsgierig? Lees meer over deze powercombo: Kiwatt Flex en de Kiwatt Batterij.

Slim besparen

In deze altijd veranderende energiewereld bieden zonnepanelen, dynamische energiecontracten en de Kiwatt Batterij een krachtige combinatie om duurzame energieopwekking te bevorderen en uw energiekosten te optimaliseren. Klaar om de wereld te laten zien hoe groen en slim u kunt zijn? Ga ervoor!

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=4e19f35d-b758-4e87-86e3-afa37ae7ef4e&sort=date.desc