Overbelasting van het energienet: is een batterij de oplossing voor uw bedrijf?

De energie-infrastructuur in Nederland staat onder druk door de toenemende vraag naar energie. Dit leidt tot congestie van het elektriciteitsnetwerk, wat een grote uitdaging is voor bedrijven die afhankelijk zijn van een betrouwbare en schone energievoorziening. De Kiwatt Batterij biedt hierin de oplossing. In dit artikel wordt uitgelegd waarom een batterij de ideale oplossing is voor bedrijven die worstelen met de schaarste op de energiemarkt.

Waarom heeft uw bedrijf last van de overbelasting van het energienet?

De toenemende vraag naar elektriciteit wordt gedreven door de wens om onafhankelijk te worden van Russisch gas en de noodzaak om de koolstofemissies te verminderen om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen. Landen die afstappen van fossiele brandstoffen, wenden ze zich tot hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon. Dit heeft geresulteerd in een grotere behoefte aan elektriciteit, die zowel huishoudelijk als commercieel kan worden gebruikt. Voor nieuwe bedrijven of woonwijken betekent dit dat zij vaker “Nee” te horen krijgen bij het indienen van een aanvraag voor aansluiting of verzwaring van hun aansluiting op het energienet.

Bedrijven die zich willen vestigen of plannen hebben om uit te breiden moeten deze plannen vaak stopzetten of uitstellen, totdat er weer voldaan kan worden aan de energiebehoefte.

Waarom een batterij de oplossing is voor congestie

Congestie vormt een groot probleem voor bedrijven. Vooral bedrijven die afhankelijk zijn van een stabiel elektriciteitsnet ervaren hierdoor problemen. De batterij van Kiwatt helpt deze problemen te verlichten door een efficiënte elektriciteitsbron te bieden en tegelijkertijd de belasting van het net te verminderen. Met een batterij van Kiwatt heeft u toegang tot betrouwbare elektriciteit wanneer u deze het meest nodig heeft. Bovendien helpt de batterij congestie te verminderen in gebieden waar de stroomvraag hoog is. De Kiwatt Batterij helpt u door de zonne-energie die u overdag opwekt door middel van zonnepanelen op te slaan. Wanneer uw energiebehoefte groter is dan de netcapaciteit springt de Kiwatt Batterij bij. Door te investeren in een batterij van Kiwatt profiteert uw bedrijf van verminderde congestie en verbeterde efficiëntie. Daarnaast helpt een batterij om energie te besparen in een wereld waarin de energieprijzen hoog blijven. Met de huidige energieprijzen helpt zonne-energie u, in combinatie met een batterij, om flink te besparen op uw energiekosten. Geen zonnepanelen? Ook dan is een batterij interessant voor u door zelf energie in te kopen en te verkopen.

Wilt u meer weten over de slimme zakelijke oplossingen van Kiwatt? Wij nemen u graag mee in de wereld van duurzame energieopslag. Wij beantwoorden graag al uw vragen in een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. U kan contact met ons opnemen via ons contactformulier. Direct een offerte aanvragen? Dat is hier mogelijk. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=860e257a-dff4-411a-be59-00afc2b0e38f&sort=date.desc