Power Trading

Heb je ooit nagedacht over wat je kunt doen met de overtollige stroom die jouw zonnepanelen of windturbines opwekken? Met onze Power Trading-feature kun je eenvoudig handelen met jouw overcapaciteit op de Epex-markt en zo extra inkomsten genereren. Hier lees je hoe je het meeste uit deze innovatieve functie kunt halen.

 

Wat is ‘Power Trading’?

Power Trading is een geavanceerde functie binnen onze app waarmee je jouw overtollige stroom kunt verhandelen op de Europese energiebeurs, de Epex Spot markt. Deze markt biedt jou de mogelijkheid om je overcapaciteit aan stroom te verkopen aan andere partijen die stroom nodig hebben. Hierdoor kun je niet alleen bijdragen aan een duurzamer energienetwerk zonder netcongestie, maar ook extra geld verdienen.

Hoe werkt het?

Het proces is eenvoudiger dan je denkt. Zodra je zonnepanelen of windturbines meer stroom opwekken dan je zelf nodig hebt, detecteert onze app deze overcapaciteit automatisch. Via de app krijg je inzicht in de actuele prijzen op de Epex-markt en kun je besluiten om jouw overtollige stroom te verkopen. Hier zijn de stappen: 

Detecteer overcapaciteit: De app houdt continu je energieproductie en -verbruik bij. 

Bekijk markttarieven: Je krijgt real-time updates over de energieprijzen op de Epex-markt. 

Verkoop stroom: Besluit hoeveel van je overcapaciteit je wilt verkopen. Je kunt dit de Kiwatt App automatisch voor je laten doen.  

Onze oplossingen

Waarom kiezen voor ‘Power Trading’?

Maximaliseer je rendement: Door je overtollige stroom te verkopen, haal je meer waarde uit je duurzame energie-installatie. 

Draag bij aan duurzaamheid: Door actief deel te nemen aan de energiemarkt help je bij het balanceren van het stroomnet en bevorder je het gebruik van groene energie. 

Gemak en controle: Onze gebruiksvriendelijke app maakt het proces eenvoudig en transparant, zodat je altijd de controle houdt over je energiehandel. 

Tips voor succes

Blijf op de hoogte van markttendensen: De energieprijzen kunnen fluctueren. Door regelmatig de markt te monitoren, kun je verkopen op momenten dat de prijzen hoog zijn. 

Plan je verkoopstrategieën: Overweeg om je handel te spreiden over verschillende tijdstippen en dagen om risico's te minimaliseren en je winst te maximaliseren. 

Met Kiwatt Power Trading kun je eenvoudig en efficiënt je overtollige stroom omzetten in extra inkomsten. Door gebruik te maken van deze innovatieve feature binnen onze app, profiteer je optimaal van je duurzame energie-installatie en draag je bij aan een groenere toekomst.  

Lees ook over onze andere features, zoals Zero Emission en Powerboosting.  

Batterij Experience Center - binnenkort geopend

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over power trading.

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bsub_sub_category%5D%5B%5D=%2FEnergiemanagement%2FApp%20features%2FPower%20trading
Wat zijn de voordelen van het verkopen van overtollige stroom?

De voordelen zijn extra inkomsten, het bevorderen van duurzaamheid door het balanceren van het stroomnet, en het maximaliseren van de waarde van je energie-installatie.

Waarom zou ik gebruik maken van Power Trading?

Door je overtollige stroom te verkopen, kun je extra inkomsten genereren, bijdragen aan een duurzamer energienetwerk en optimaal gebruikmaken van je duurzame energie-installatie.

Wat is Power Trading?

Power Trading is een functie waarmee je overtollige stroom die je zonnepanelen of windturbines opwekken, kunt verhandelen op de Europese energiebeurs, de Epex Spot markt.

Wat zijn de voordelen van de app voor Power Trading?

De app biedt gebruiksgemak, controle en helpt je om optimaal te profiteren van je duurzame energie-installatie.

Hoe werkt Power Trading?

Zodra je meer stroom opwekt dan je nodig hebt, detecteert de app deze overcapaciteit automatisch en geeft je inzicht in de actuele prijzen op de Epex-markt. Het algoritme is zo ingesteld dat het op basis van jouw wensen start met in- en of verkoop van energie aan het net.