Energiemanagement-systeem (EMS)

Vooruitstrevende energieoplossingen leiden de weg naar een duurzamere toekomst. Onze Kiwatt Batterij dient niet alleen als een krachtige energieopslagoplossing, maar fungeert ook als een geavanceerd energymanagementsysteem (EMS). Een EMS is een essentieel onderdeel van slim, toekomstbestendig energiemanagement, omdat het de vrijheid geeft om (zonne-)energie op jouw manier in te zetten.

Wat is een energiemanagementsysteem (EMS)?

Een energiemanagementsysteem is een systeem dat je met behulp van een slimme batterij in staat stelt om jouw energieverbruik te bewaken, te controleren en te verbeteren met als doel milieuprestaties te verbeteren en kosten te verlagen. Het energiemanagementsysteem van de Kiwatt Batterij geeft verschillende mogelijkheden in combinatie met de Kiwatt App, waaronder:

  • Gegevensverzameling;
  • Analyse;
  • Overzicht van verbruik;
  • Inzicht in energiebesparende mogelijkheden;
  • Rapportage;
  • Automatisch (ont)laden.
     

De Kiwatt Batterij: Slimme EMS

De EMS van de Kiwatt Batterij integreert geavanceerde software en hardware om het energiebeheerproces binnen woningen, bedrijven en industriële installaties te optimaliseren. Het stelt je in staat om energieverbruik te monitoren, te regelen en te optimaliseren in real-time. Het energiemanagementsysteem van de Kiwatt Batterij geeft je de volledige controle, maar kan je ook werk uit handen nemen. Het denkt met je mee, waardoor je profiteert van verbeterde efficiëntie en kostenbesparingen.

Onze oplossingen

Innovatie als weg naar een energiezuinige toekomst

Innovatieve energieoplossingen leiden ons naar een duurzamere toekomst, waarbij het geavanceerde Kiwatt EMS voorop loopt. Speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt, biedt ons Kiwatt EMS een scala aan voordelen die jouw energie-ervaring optimaliseren. Door gebruik te maken van Nederlandse servers garanderen we niet alleen een snelle en betrouwbare service, maar voldoen we ook aan lokale privacywetgeving.

Bovendien wordt ons EMS in eigen land geproduceerd, waardoor we niet alleen hoogwaardige kwaliteit leveren, maar ook bijdragen aan duurzaamheid, omdat de batterijen geen lange weg hoeven af te leggen voordat ze bij jou worden geïnstalleerd. Bij Kiwatt staan we altijd voor je klaar, met 24/7 contactmogelijkheden voor het oplossen van eventuele problemen. Kortom, met Kiwatt EMS halen Nederlandse gebruikers een betrouwbare, lokale en klantgerichte energieoplossing in huis.
 

Hoe helpt het EMS van de Kiwatt Batterij?

Optimaliseer uw energieverbruik

Krijg controle over jouw energieverbruik. Dit stelt je in staat om pieken te verlagen en energie te gebruiken wanneer dit het meest kosteneffectief is.

Verbeterde betrouwbaarheid

Door het integreren van een energieopslagsysteem, zoals de Kiwatt Batterij, creëer je een systeem voor betrouwbare energievoorziening, zelfs tijdens perioden van netuitval of piekbelasting.

Duurzaamheid

Het slimme systeem van de Kiwatt Batterij laat je maximaal gebruik maken van jouw zonne-energie. Wat je niet gebruikt, sla je op in de batterij.

Kostenbesparingen

Het energiemanagementsysteem laadt en ontlaadt wanneer het gunstig is, waardoor je een aanzienlijke kostenbesparing terugziet op jouw energierekening.
 

Hoe werkt de Kiwatt Batterij als EMS

Het energiemanagementsysteem van de Kiwatt Batterij helpt je om slimmer, duurzamer en efficiënter om te gaan met energie. Zo doet het EMS dit:

1. Gegevensverzameling

Het energiemanagementsysteem van de Kiwatt Batterij verzamelt voortdurend gegevens over het energieverbruik, zowel van jouw zonnepanelen als jouw gebruik van het energienet.

2. Analyse en optimalisatie

De ingebouwde software analyseert de verzamelde gegevens om patronen en trends te identificeren. Jouw energieverbruik en -opslag wordt geoptimaliseerd op basis van de actuele vraag, de beschikbaarheid van hernieuwbare energie en de kosten.

3. Actieve controle

De Kiwatt Batterij regelt het energiegebruik in real-time, waarbij het prioriteit geeft aan het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en overtollige energie opslaat voor later gebruik. Je houdt uiteraard altijd de controle over het energiemanagementsysteem via de Kiwatt App. Hiermee stel je handmatig de Kiwatt Batterij in of bij.

Kiwatt App

Gebruikers hebben toegang tot een intuïtieve interface, de Kiwatt App, waarmee het energieverbruik kan worden gemonitord. Het geeft je de vrijheid om op basis van de verzamelde gegevens patronen in te stellen in het EMS van de Kiwatt Batterij. In de app volg je alle prestaties van het EMS en de Kiwatt Batterij in real time.

Is de Kiwatt Batterij geschikt voor mijn bedrijf?

Met geavanceerde controle en optimalisatie van energiebronnen stelt het energiemanagementsysteem van de Kiwatt Batterij je in staat om te profiteren van verbeterde efficiëntie en betrouwbaarheid in jouw energievoorziening. Daarnaast krijg je meer controle over de manier waarop jij of jouw bedrijf energie consumeert. Ontdek vandaag nog hoe de Kiwatt Batterij als EMS jouw energiestrategie transformeert.
 

Het geheim van de Kiwatt Batterij

Voor kleinverbruikers begint het assortiment van de Kiwatt Batterij bij 10 kWh, waarmee gezinnen kunnen profiteren van een stabiele en betrouwbare energieopslag die perfect aansluit bij hun dagelijkse behoeften. Of het nu gaat om het maximaliseren van het gebruik van zonne-energie of het bufferen van energie voor piekuren, de Kiwatt Batterij biedt flexibiliteit en gemoedsrust.

Voor grootverbruikers biedt de Kiwatt Batterij een indrukwekkende capaciteit tot wel 200 kWH. Met het handige modulaire systeem kan dit verhoogd worden tot 800 kWh. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven, fabrieken en andere organisaties die streven naar een efficiënte energieoplossing op maat. 
 

Ontdek wat de Kiwatt Batterij voor jouw bedrijf kan betekenen

Met de mogelijkheid om grote hoeveelheden energie op te slaan en te beheren, stelt de Kiwatt Batterij jouw organisatie in staat om de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd een positieve impact op het milieu te hebben. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of vraag vandaag nog een offerte aan. Ontdek hoe het energiemanagementsysteem van de Kiwatt Batterij je ondersteunt bij het effectief beheren van energiepieken en jouw energievoorziening. Samen streven we naar een duurzame en betrouwbare energievoorziening voor de toekomst.
 

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over ons energiemanagementsysteem (EMS)

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bsub_category%5D%5B%5D=%2FEnergiemanagement%2FEnergiemanagementsysteem
Wat maakt een EMS uniek in combinatie met een batterij?

Een EMS in combinatie met een batterij biedt geavanceerde gegevensverzameling en analyse, real-time monitoring en de mogelijkheid om automatisch energiebeheer uit te voeren.

Hoe integreert een batterij met een EMS?

Een batterij fungeert als energieopslagoplossing en werkt samen met een EMS om je energieverbruik in real-time te monitoren, regelen en optimaliseren.

Wat is een energiemanagementsysteem?

Een EMS is een systeem dat je energieverbruik bewaakt, controleert en optimaliseert, met als doel milieuprestaties te verbeteren en kosten te verlagen.

Hoe werkt een EMS?

Een EMS verzamelt gegevens over je energieverbruik, analyseert deze, geeft een overzicht van verbruikspatronen, biedt inzichten in energiebesparende mogelijkheden en kan automatisch energie (ont)laden.

Hoe kan een EMS kostenbesparingen realiseren?

Een EMS optimaliseert je energiegebruik, vermindert piekbelastingen en maakt efficiënter gebruik van opgewekte energie, wat leidt tot lagere energiekosten.