Duurzaam ondernemen voor melkveehouders

Voorkom energie-pieken

En bespaar maandelijks honderden euro's.

Behoud uw onderneming

Verlaag de energiekosten en voorkom torenhoge kostprijzen.

Verlies geen kostbare energie

Een aantrekkelijke, groene én winstgevende investering.

Een batterij op het erf.

In de agrarische sector is duurzaamheid een veelbesproken onderwerp. Agrariërs hebben gedurende de dag veel energie nodig om perfecte kwaliteit van hun product te behouden of om de boerderij/productie te laten draaien. Een agrarisch voorbeeld is de melkveehouder. 

De melk wordt door de boeren op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd en het welzijn van de koeien staat boven alles. De twee belangrijkste elementen voor het energieverbruik van melkveehouders: de melk moet dag en nacht gekoeld worden, zodat het bederven van het product voorkomen wordt. En de melkrobot draait dag en nacht op volle toeren. Het koel houden van melk en het melken zelf vraagt om veel energie en dat is een hoge, terugkerende kostenpost.

Het zelf opwekken van (zon of wind) energie heeft veel voordelen. Uiteraard draagt het positief bij aan het klimaat, verlaagt het de maandelijkse energiekosten en heeft u overdag uw eigen zonne-energie waardoor u minder van het net nodig heeft.

Maar hoe gaat dat ‘s avonds en ‘s nachts zodra de zon onder is? Met een Kiwatt Batterij gebruikt u uw zonne-energie maximaal: uw elektrische apparaten halen, zodra de zon is verdwenen, energie uit de Kiwatt Batterij die u zelf duurzaam heeft opgeladen.

Laad op. En hou het koel.

Een Kiwatt Batterij, wat doet deze precies? Wanneer u als melkveehouder veel energie opwekt, maar niet alles gebruikt, is dat zonde en eigenlijk verspilde energie. Een Kiwatt Batterij slaat de overtollige energie op, zodat u deze op een later moment weer kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in de nacht wanneer de melk-, mest- en voerrobots op vol vermogen moeten draaien. Met een Kiwatt Batterij investeert u in de betrouwbaarheid, flexibiliteit én duurzaamheid van uw bedrijfsvoering. Dat loont altijd. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet: 

 

  • Voorkom pieken in uw energieverbruik
  • Verlaag de energierekening
  • Verspil geen duurzaam opgewekte energie
  • Geen zwaardere netaansluiting nodig

In- en verkopen van energie.

Start met het slim in- en verkopen van energie, via een dynamisch energiecontract gecombineerd met een Kiwatt Batterij. Dit kan u veel geld opleveren, want tussen het duurste en goedkoopste uur op een dag kan het verschil al gauw oplopen tot 30 cent per kilowattuur. Dit maakt het verhandelen van uw eigen opgewekte zonne-energie erg interessant. Maar het is ook mogelijk om uw batterij te laden met energie uit het net, zonnepanelen zijn dus geen voorwaarde om met energiehandel te starten. De combinatie met zonnepanelen is wel het sterkste.

Door middel van de Kiwatt app kunt u uw verbruik bijhouden, de status van de Kiwatt Batterij inzien én ook uw eigen energie verhandelen. Zo maakt u van een kostenpost een opbrengstenpost.

Het geheim van de Batterij

De volgende stap in de energietransitie maakt u met een Kiwatt Batterij. Speciaal ontworpen voor bedrijven en compleet af te stemmen op uw wensen. Bekijk onze veelgestelde vragen.

Groot of klein

In elke technische ruimte kunt u dit systeem kwijt. De dimensionering van de Kiwatt Batterij is ideaal.

Kant en klaar

De Kiwatt Batterij is te integreren in elke bedrijfsinstallatie. De batterij is een plug & play-oplossing.

30 - 800kWh

De Kiwatt Batterij is modulair opgebouwd. U kunt het systeem opschalen tot 800 kWh.

Verdien met uw energie

Interesse in een Kiwatt Batterij?
Doe de quick scan voor productadvies of vraag direct een offerte aan.
Gebruik eigen stroom op kostbare momenten
Bespaar maandefijks op de hoge energierekening
Hondelviade Kiwatt App op de energiebeurs
Wordt onderdeel van onzevirtual powerplant
externalId=kiwatt-agrarische-sector-1.1.8.1.1.1.1&filter[active]=1

Nieuws & ontwikkelingen

externalId=kiwatt-agrarische-sector-1.1.5.2.1.0&filter[active]=1&sort=date.desc
externalId=kiwatt-agrarische-sector-1.1.5.2.1.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc