Power Boosting

Als je te maken hebt met pieken in je energieverbruik, kan dit niet alleen kostbaar zijn, maar ook leiden tot inefficiënt gebruik van je netaansluiting. Onze Powerboosting-feature biedt de perfecte oplossing om deze pieken af te vlakken en je energiebeheer te optimaliseren.

 

Wat is ‘Powerboosting’?

Powerboosting is een geavanceerde functie die speciaal is ontworpen voor bedrijven die geconfronteerd worden met schommelingen in hun energieverbruik. Wanneer je een piek in je energieverbruik ervaart, kan dit leiden tot overbelasting van je netaansluiting, vooral als deze aan de kleinere kant is. Powerboosting komt in actie door deze pieken op te vangen en je energieverbruik te stabiliseren.

 

Hoe werkt het?

Het concept achter Powerboosting is eenvoudig maar effectief. Tijdens perioden van hoge energiebehoefte maakt ons systeem gebruik van opgeslagen energie uit de Kiwatt Batterij om je netaansluiting te ontlasten. Dit proces, ook wel peak shaving genoemd, helpt je om je energieverbruik te verspreiden en pieken te voorkomen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van je huidige netaansluiting zonder te wachten op een zwaardere netaansluiting.

 

Onze oplossingen

Voordelen van Powerboosting

Kostenbesparing: Door pieken in je energieverbruik te verminderen, voorkom je hoge piekbelastingtarieven en bespaar je aanzienlijk op je energierekening. 

Efficiëntie: Je maakt beter gebruik van je bestaande netaansluiting, wat leidt tot een efficiënter energiebeheer. 

Betrouwbaarheid: Verminder de kans op overbelasting en uitval van je energievoorziening door een stabieler verbruikspatroon te creëren. 

Duurzaamheid: Door slimmer met je energie om te gaan, draag je bij aan een duurzamere toekomst zonder netcongestie.  

Meer Kiwatt features

Met Powerboosting kun je op een slimme manier omgaan met pieken in je energieverbruik. Door je netaansluiting te ontlasten en je energiebeheer te optimaliseren, bespaar je kosten en verhoog je de betrouwbaarheid van je energievoorziening. Lees ook over onze features Zero Emission en Power Trading en bekijk onze Roadmap voor software-updates. Het implementeren van Powerboosting is eenvoudig. 

Neem contact op met ons team voor een consultatie.

 

Batterij Experience Center - binnenkort geopend

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over power boosting.

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bsub_sub_category%5D%5B%5D=%2FEnergiemanagement%2FApp%20features%2FPower%20boosting
Hoe draagt Powerboosting bij aan de betrouwbaarheid van mijn energievoorziening?

Powerboosting vermindert de kans op overbelasting en uitval van je energievoorziening door een stabieler verbruikspatroon te creëren.

Waarom is Powerboosting belangrijk voor mijn bedrijf?

Powerboosting is belangrijk omdat het helpt bij het beheersen van energiekosten, verhoogt de efficiëntie van je netaansluiting, verbetert de betrouwbaarheid van je energievoorziening en draagt bij aan een duurzamer energiebeheer.

Hoe werkt Powerboosting tijdens piekmomenten?

Tijdens piekmomenten maakt Powerboosting gebruik van opgeslagen energie uit de batterij om de pieken in je energieverbruik op te vangen en te stabiliseren.

Wat zijn de voordelen van Powerboosting?

Powerboosting biedt voordelen zoals kostenbesparing, verbeterde efficiëntie van je netaansluiting, verhoogde betrouwbaarheid van je energievoorziening, en een bijdrage aan duurzaamheid.

Wat is Powerboosting?

Powerboosting is een geavanceerde functie die helpt bij het stabiliseren van schommelingen in je energieverbruik door pieken op te vangen en je energieverbruik te optimaliseren.