Peak Shaving

Bent u bekend met de uitdagingen van pieken in het energieverbruik binnen uw bedrijf? Ondanks de gemaakte afspraken met uw netbeheerder over de capaciteit van uw aansluiting, merkt u regelmatig dat uw werkelijke energieverbruik de vastgestelde limieten overschrijdt. Deze pieken in het energieverbruik kunnen niet alleen leiden tot onverwachte kosten, maar ook tot verstoringen op de energiemarkt en zelfs dreigementen van uw netbeheerder om uw aansluiting af te sluiten.

 

Beheer de energiepieken

Peak shaving, oftewel het beheren van pieken in het energieverbruik, is van essentieel belang om uw bedrijf te beschermen tegen onvoorziene uitgaven en om de betrouwbaarheid van uw energievoorziening te waarborgen. Bij Kiwatt begrijpen we deze uitdagingen en bieden we geavanceerde oplossingen om deze pieken effectief te verminderen.

Netcongestie per provincie

Door de stijgende vraag naar elektriciteit en het groeiende aanbod hernieuwbare energie, raakt het energienet steeds meer verstopt. Deze congestie kan leiden tot stroomuitval, hogere elektriciteitstarieven en andere problemen. Klik op uw provincie om te bekijken wat er speelt bij u in de buurt.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKIW_landkaart_Gelderland_mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

Peak Shaving met Kiwatt Batterij

Met de Kiwatt Batterij heeft u de mogelijkheid om pieken in uw energieverbruik te verminderen door overtollige opgewekte energie op te slaan en deze vrij te geven tijdens momenten van verhoogde vraag. Deze batterij fungeert niet alleen als een opslagsysteem, maar ook als een intelligent energiebeheersysteem (EMS), waarmee u volledige controle heeft over uw energieverbruik.

Waarom een Kiwatt Batterij?

  • Kostenbesparing door strategisch energiegebruik tijdens piekuren.
  • Verminderde belasting van het elektriciteitsnetwerk, wat leidt tot minder kans op overbelasting en stroomuitval.
  • Eliminatie van de noodzaak voor een zwaardere netaansluiting, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op infrastructuurkosten.
  • Mogelijkheid tot slimme in- en verkoop van energie, waardoor u kunt profiteren van gunstige tarieven op de energiemarkt.
  • Verhoogde energie-efficiëntie en onafhankelijkheid van het netwerk, waardoor uw bedrijf flexibeler en veerkrachtiger wordt.

Neem direct contact op met Kiwatt

Laat Kiwatt u ondersteunen bij het beheren van pieken in uw energieverbruik. Met onze geavanceerde batterijoplossingen kunt u niet alleen uw energiekosten verlagen, maar ook de betrouwbaarheid van uw energievoorziening verbeteren en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe Kiwatt uw bedrijf kan helpen bij het optimaliseren van uw energiebeheer.

Het geheim van de Kiwatt batterij

De Kiwatt Batterij is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en particulieren, wij bieden de perfecte balans van kleine tot grootschalige energieopslagsystemen (30-1MWh).

b907be56-fd88-4e64-a388-0ce4ea82f15e,15bd4f96-9b06-4d6e-8ffc-de3d286cf5a6