Peak shaving

Ben je bekend met de uitdagingen van pieken in het energieverbruik binnen jouw bedrijf? Ondanks de gemaakte afspraken met je netbeheerder over de capaciteit van jouw aansluiting, merk je regelmatig dat jouw werkelijke energieverbruik de vastgestelde limieten overschrijdt. Deze pieken in het energieverbruik kunnen niet alleen leiden tot onverwachte kosten, maar ook tot verstoringen op de energiemarkt en zelfs dreigementen van je netbeheerder om jouw aansluiting af te sluiten.

  1. Beheer de energiepieken
  2. Peak shaving met de Kiwatt Batterij
  3. Waarom een Kiwatt Batterij?
  4. Interesse? Neem direct contact op met Kiwatt

Beheer de energiepieken

Bij Kiwatt begrijpen we hoe belangrijk het is om pieken in het energieverbruik, ook wel bekend als peak shaving, te beheren voor jouw bedrijf. Het vermijden van onvoorziene uitgaven en het waarborgen van een betrouwbare energievoorziening zijn van essentieel belang.
 

Geavanceerde oplossingen voor jouw bedrijf

Daarom bieden wij geavanceerde oplossingen om deze pieken effectief te verminderen. Met onze expertise en innovatieve technologieën helpen we jouw bedrijf om efficiënter en kosteneffectiever te opereren, terwijl we tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen. Ontdek hoe Kiwatt jou kan ondersteunen in het beheren van jouw energiebehoeften en het beschermen van jouw bedrijf tegen onverwachte kosten.

Peak shaving met de Kiwatt Batterij

Optimaliseer jouw energieverbruik

Met de Kiwatt Batterij heb je de mogelijkheid om pieken in jouw energieverbruik te verminderen. Door overtollige opgewekte energie op te slaan en deze vrij te geven tijdens momenten van verhoogde vraag, optimaliseert de batterij jouw energiegebruik op een slimme manier.

Intelligent energiebeheer met EMS

De Kiwatt Batterij fungeert niet alleen als een opslagsysteem, maar ook als een intelligent energiebeheersysteem (EMS). Het EMS monitort continu je energieverbruik en productie, en neemt beslissingen op basis van real-time data. Wanneer het systeem een piek in energieverbruik detecteert, haalt het energie uit de batterij in plaats van het net, waardoor dure piekbelastingstarieven worden vermeden.

Onze oplossingen

Congestie per provincie

In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKIW_landkaart_Gelderland_mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Zeeland-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

Waarom een Kiwatt Batterij?

Bespaar kosten met strategisch energiegebruik
Met de Kiwatt Batterij kun je tijdens piekuren energieverbruik verminderen en zo kosten besparen.

Verminder belasting op het elektriciteitsnet
Door pieken in je energieverbruik af te vlakken, verklein je de kans op overbelasting en stroomuitval.

Besparen op infrastructuurkosten
Je hebt geen zwaardere netaansluiting nodig, wat je aanzienlijke kosten op infrastructuur bespaart.

Profiteer van slimme energiehandel
Met de Kiwatt Batterij kun je energie slim inkopen en verkopen, zodat je profiteert van gunstige tarieven op de energiemarkt.

Verhoog je energie-efficiëntie en onafhankelijkheid
Door efficiënter gebruik van energie en minder afhankelijkheid van het net wordt je bedrijf flexibeler en veerkrachtiger.

Interesse? Neem direct contact op met Kiwatt

Laat Kiwatt jou ondersteunen bij het beheren van pieken in je energieverbruik. Met onze geavanceerde batterijoplossingen kan je niet alleen jouw energiekosten verlagen, maar ook de betrouwbaarheid van jouw energievoorziening verbeteren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe Kiwatt jouw bedrijf kan helpen bij het optimaliseren van jouw energiebeheer.

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over stroomstoringen.

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bsub_category%5D%5B%5D=%2FPiekbelasting%2FPeak%20shaving
Kan peak shaving helpen bij het beheren van energiekosten?

Ja, door pieken in het energieverbruik te verminderen, kun je de kosten die gepaard gaan met hoge energietarieven tijdens piekuren verlagen.

Waarom is peak shaving belangrijk voor mijn bedrijf?

Peak shaving helpt onverwachte kosten te voorkomen, de betrouwbaarheid van je energievoorziening te verbeteren en het risico op afsluiting door je netbeheerder te verminderen.

Wat is peak shaving?

Peak shaving is het proces van het verminderen van pieken in het energieverbruik door energie op te slaan en vrij te geven tijdens momenten van verhoogde vraag.

Hoe kan een batterij pieken in energieverbruik verminderen?

Een batterij fungeert als een energieopslagsysteem en de basis van een intelligent energiebeheersysteem (EMS), waardoor je volledige controle hebt over je energieverbruik en pieken kunt verminderen.

Wat zijn de risico's van niet beheren van energiepieken?

Niet beheren van energiepieken kan leiden tot onverwachte kosten, verstoringen op de energiemarkt en mogelijke afsluiting door je netbeheerder.