Peak shaving

Ben je bekend met de uitdagingen van pieken in het energieverbruik binnen jouw bedrijf? Ondanks de gemaakte afspraken met je netbeheerder over de capaciteit van jouw aansluiting, merk je regelmatig dat jouw werkelijke energieverbruik de vastgestelde limieten overschrijdt. Deze pieken in het energieverbruik kunnen niet alleen leiden tot onverwachte kosten, maar ook tot verstoringen op de energiemarkt en zelfs dreigementen van je netbeheerder om jouw aansluiting af te sluiten.

  1. Beheer de energiepieken
  2. Peak shaving met de Kiwatt Batterij
  3. Waarom een Kiwatt Batterij?
  4. Neem direct contact op met Kiwatt

Beheer de energiepieken

Peak shaving, oftewel het beheren van pieken in het energieverbruik, is van essentieel belang om jouw bedrijf te beschermen tegen onvoorziene uitgaven en om de betrouwbaarheid van jouw energievoorziening te waarborgen. Bij Kiwatt begrijpen we deze uitdagingen en bieden we geavanceerde oplossingen om deze pieken effectief te verminderen.

Peak shaving met de Kiwatt Batterij

Met de Kiwatt Batterij heb je de mogelijkheid om pieken in jouw energieverbruik te verminderen door overtollige opgewekte energie op te slaan en deze vrij te geven tijdens momenten van verhoogde vraag. Deze batterij fungeert niet alleen als een opslagsysteem, maar ook als een intelligent energiebeheersysteem (EMS), waarmee je volledige controle hebt over je energieverbruik.

Onze oplossingen

Congestie per provincie

In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.

Kiwatt-landkaart-totaal-mobKiwatt-landkaart-Drenthe-mobKiwatt-landkaart-Flevoland-mobKiwatt-landkaart-Groningen-mobKIW_landkaart_Gelderland_mobKiwatt-landkaart-overijssel-mobKiwatt-landkaart-Utrecht-mobKiwatt-landkaart-Noord-Brabant-mobKiwatt-landkaart-Limburg-mobKiwatt-landkaart-Friesland-mobKiwatt-landkaart-Zuid-Holland-mobKiwatt-landkaart-Noord-Holland-mob

Waarom een Kiwatt Batterij?

  • Kostenbesparing door strategisch energiegebruik tijdens piekuren.
  • Verminderde belasting van het elektriciteitsnetwerk, wat leidt tot minder kans op overbelasting en stroomuitval.
  • Eliminatie van de noodzaak voor een zwaardere netaansluiting, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op infrastructuurkosten.
  • Mogelijkheid tot slimme in- en verkoop van energie, waardoor je kan profiteren van gunstige tarieven op de energiemarkt.
  • Verhoogde energie-efficiëntie en onafhankelijkheid van het netwerk, waardoor jouw bedrijf flexibeler en veerkrachtiger wordt.

Neem direct contact op met Kiwatt

Laat Kiwatt jou ondersteunen bij het beheren van pieken in je energieverbruik. Met onze geavanceerde batterijoplossingen kan je niet alleen jouw energiekosten verlagen, maar ook de betrouwbaarheid van jouw energievoorziening verbeteren en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe Kiwatt jouw bedrijf kan helpen bij het optimaliseren van jouw energiebeheer.

Batterij Experience Center

Ontdek de energieoplossing voor jouw bedrijf met een bezoek aan ons Kiwatt Experience Center. Hier kun je persoonlijk kennismaken met onze gespecialiseerde installateurs, die klaarstaan om een oplossing te bieden die specifiek is afgestemd op jouw situatie met netcongestie. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid om direct al je vragen te stellen en de kracht van de Kiwatt Batterij zelf te ervaren.

Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een efficiënter energiebeheer en een lagere energierekening. Ons team van experts zal je door het hele proces leiden, van analyse tot installatie, om te zorgen dat je de meest effectieve oplossing krijgt voor jouw energiebehoeften. Bezoek ons in het Kiwatt Experience Center en ervaar hoe we samen jouw energieproblemen kunnen oplossen en je bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over stroomstoringen.

filter%5Bactive%5D=1&filter%5Bsub_category%5D%5B%5D=%2FPiekbelasting%2FPeak%20shaving
Kan peak shaving helpen bij het beheren van energiekosten?

Ja, door pieken in het energieverbruik te verminderen, kun je de kosten die gepaard gaan met hoge energietarieven tijdens piekuren verlagen.

Waarom is peak shaving belangrijk voor mijn bedrijf?

Peak shaving helpt onverwachte kosten te voorkomen, de betrouwbaarheid van je energievoorziening te verbeteren en het risico op afsluiting door je netbeheerder te verminderen.

Wat is peak shaving?

Peak shaving is het proces van het verminderen van pieken in het energieverbruik door energie op te slaan en vrij te geven tijdens momenten van verhoogde vraag.

Hoe kan een batterij pieken in energieverbruik verminderen?

Een batterij fungeert als een energieopslagsysteem en de basis van een intelligent energiebeheersysteem (EMS), waardoor je volledige controle hebt over je energieverbruik en pieken kunt verminderen.

Wat zijn de risico's van niet beheren van energiepieken?

Niet beheren van energiepieken kan leiden tot onverwachte kosten, verstoringen op de energiemarkt en mogelijke afsluiting door je netbeheerder.